Спин при мъжете: първите симптоми и признаци,

СПИН е една от най-опасните инфекции, които навлиза в тялото на здрав човек и започва да потиска имунната си система. Следователно, с течение на времето, пациентът е напълно унищожен имунитет, така че той става напълно беззащитен за редица инфекциозни и вирусни заболявания. Нека разгледаме по-подробно признаците на СПИН при мъжете и методите за лечение на това заболяване.

Причини за СПИН при мъжете

Заразяването със СПИН или инфекция с ХИВ може да бъде от болест на болен човек-носител. С течение на времето вирусът на ХИВ се превръща във вид на СПИН.

Пътят на инфекция с това заболяване е възможен чрез кръвопреливане, използване на остри остри инструменти или игли, нестерилни игли и ако лигавицата е повредена, недостатъчно стерилизирани инструменти (често когато посещавате зъболекар).

Освен това, много често срещаният начин на заразяване е незащитеният секс с носителя на болестта (независимо дали мъж или жена са маловажни).

Що се отнася до въздушния път на предаване (чрез кашляне, целуване, споделяне на съдове, разклащане на ръце и т.н.), е невъзможно да получите СПИН по този начин.

СПИН мъже: първите признаци

Особеността на болестта СПИН е, че вирусът след дълго време не може да се прояви (особено ако пациентът има силен имунитет), така че човек дори не мисли за възможността от инфекция.

В допълнение, първите имплицитни симптоми на заболяването често се бъркат с други заболявания, така че не се предписва подходяща терапия. Този ход на вируса се нарича скрит - вирусът изглежда е в тялото, но е в "латентно" състояние и не напредва.

Сам по себе си, заразяването с ХИВ преди момента на преход към стадия на СПИН в началото на курса не се различава значително симптоматично. При мъжете първите признаци на заболяването могат да бъдат както следва:

1. Постоянна умора.

2. Депресия.

3. Кашлица и състояние, изглежда като грип.

4. Често главоболие.

5. Треска.

6. Остра загуба на тегло.

7. Загуба на апетит.

В повечето случаи, при такива симптоми, мъжете не обръщат внимание на тях, считайки го за обикновена настинка или умора. Тъй като вирусът прогресира, следните признаци на болестта се развиват в лице:

1. Уголемени лимфни възли в слабините, на шията и под мишниците.

2. Поява на обрив по кожата.

3. Задух.

4. Нарушаване на координацията на движенията.

5. Болезненост при поглъщане.

6. Тежка летаргия и апатия.

7. Сънливост.

8. Загуба на памет.

9. Намалено зрение.

10. Спазми в стомаха.

11. Честа диария.

12. Гадене и повръщане.

Тези симптоми при заразени с ХИВ мъже могат да изчезнат за доста дълго време. Понякога това заблуждава хората за тяхното състояние. Освен това, понякога такъв вълноподобен ход на вируса може да продължи няколко години до прехода към последния етап - СПИН.

СПИН при мъжете: знаци

След като болестта преминава под формата на СПИН, човек става практически невъоръжен за всички бактериологични, вирусни или инфекциозни заболявания, които дори при малка лезия могат да доведат до фатален изход от пациента. Причината е, че имунитетът на пациент със СПИН няма никаква резистентност към външни заболявания и не предпазва тялото.

Различните хора могат да имат СПИН по различни начини. В същото време продължителността на заболяването може да продължи от няколко месеца до 3-4 години. Всичко зависи от степента на вируса.

Основните характеристики на СПИН при мъжете са:

1. Лицето не започва да изцелява дълго време различни рани и разфасовки. Дори леко увреждане на кожата може да започне да се вбесява и кърви.

2. Общото състояние на човек се влошава рязко. Самата болест може да премине през различни форми: белодробна, чревна, нервна, кожна.

3. С белодробната форма на болестта човек развива туберкулоза, пневмония и грип, които са изключително трудни, с много усложнения.

4. Чревната форма се характеризира с появата на диария, загуба на тегло, дехидратация и храносмилателни разстройства. Пациентът също така страда от чести гадене, загуба на апетит и повръщане.

5. При кожна форма заболяването се придружава от появата на язви и ерозии върху кожата и лигавиците, които постоянно се възпаляват.

6. Когато нервната система е повредена, паметта на човека се влошава, възникват епилептични припадъци, депресия, енцефалит.

Средно СПИН трае около три години. Дълги живи единици.

Бързото развитие на СПИН е оправдано от преждевременно откритата HIV инфекция, която не е била лекувана. В същото време вирусът за дълго време може да не се прояви като очевидни признаци и когато започне да напредва, ще бъде твърде късно, за да го ограничи.

В случай, че ХИВ-инфекцията е диагностицирана навреме и на човек е предписан пълен курс на лечение, човек може да живее с такава болест в продължение на няколко десетилетия.

Заслужава да се отбележи също така, че тези мъже, които са открили признаци на ХИВ инфекция, не трябва да се паникьосват, защото симптоми като слабост или обрив също са налице при много други, по-малко сериозни заболявания. За да разберете какво точно засяга тялото, лекарят ще ви помогне и задълбочена диагноза.

Лечение на СПИН при мъжете

Ако човек е заподозрян в това заболяване, той незабавно трябва да се обади на лекар. След серия от изследвания и анализи, ще бъде направена диагноза и ще бъде избрана подходяща терапия.

Важно е да знаете, че колкото по-рано започва лечението, толкова по-големи са шансовете за живот на човек.

Лечение на СПИН при мъжете предусматривает такое:

1. Редовно (през целия) прием на имуномодулиращи лекарства. Те могат да бъдат препарати от групата на интерфероните (Viread et al.).

2. Приемът на витамини.

3. Цел на противовъзпалителните лекарства.

4. Придайте успокоителни и антидепресанти.

5. Лечението на съпътстващи заболявания е много важна част от терапията, тъй като, за съжаление, СПИН не тече сам по себе си. Към него винаги са приложени различни допълнителни патологии на дихателната, нервната, храносмилателната и други системи.

При диагностицирането на тази болест при мъжа той задължително трябва да информира сексуалния си партньор, защото при незащитения секс съществува огромен риск жената вече да е била заразена от мъж или тя е била източник на вируса.

В такова състояние един болен човек не трябва да се занимава с незащитен секс. Също така, той трябва да бъде изключително внимателен, за да не инфектира случайно хората около него.

В тежко състояние човек, страдащ от СПИН, трябва да остане в болница под внимателен медицински надзор. Също така, такива хора често се нуждаят от сериозна помощ от психолози.

Лечение на СПИН при мъжете: меры профилактики

За да се намали вероятността от заразяване с ХИВ инфекцията и СПИН като пряка последица от това, трябва да се придържате към препоръките на лекаря:

1. Настоявайте за използването на игли за еднократна употреба при поставяне на пиърсинг или татуиране.

2. Използвайте само вашите лични вещи - ножици, четки за зъби, бръсначи, епилатори и др. Също така е важно да не давате личните си неща на никого за близък контакт с кожата.

3. Не упражнявайте интимни отношения с непроверени партньори, особено с жени с лека добродетел.

4. Важно е да имате един доказан партньор за секс, в който сте сигурни. В случай на инцидентна интимна комуникация винаги трябва да се използва бариерна контрацепция - презерватив. Той е този, който се счита за най-ефективното средство за защита срещу венерически болести.

5. Ако възникнат първите признаци на инфекция, трябва да се консултирате с Вашия лекар възможно най-скоро и да вземете списък с необходимите тестове.

6. Всяка година се препоръчва преминаването на теста за ХИВ за превенция.

7. Преди операцията винаги е необходимо да се обсъжда възможността за кръвопреливане. Препоръчва се да практикувате метода за трансфузия на собствената си кръв, за да избегнете възможна инфекция с различни полово предавани болести.

8. Да бъдете изключително внимателни при извършване на медицински манипулации и да се стремите към използването на инструменти за еднократна употреба.

Към днешна дата СПИН е нелечимо заболяване, при което човек се нуждае от постоянна медицинска помощ. За да не инфектират близките си, пациентът трябва да бъде изключително предпазлив и внимателен.

Share:
Comments