Sorepka - лекарствени свойства и приложение в медицината

Sorepka - общо описание

Surepka често - тревисто многогодишно от семейство зеле, достигайки височина от 30-80 сантиметра. Шумоленето започва през май. Съцветия образуват плътни четки, плодове представляват огънати шушулки насочени нагоре. Разпространено сирище в началото на лятото - всяко растение изсипва до 10 000 семена.

Младите розетки листа на растението леко горят по вкус и имат приятна миризма - те вече могат да се добавят към зеленчукови салати в ранна пролет. От изнасилването можете да направите добър мед. В хлебни и сладкарски изделия се използва висококачествено масло, изработено от рапица. Той счита оцета и лекарството за ефективни. Въпреки, че служителят тази билка не използва - тя не се добавя към фармакологичните лекарства.

Surepka — виды и места произрастания

Surepka растет во всей Европе и России. Занесли растение и в Японию, Северную Америку, Австралию, Африку, Новую Зеландию — сегодня сурепку относят к растениям-космополитам. Как правило, встретить сурепку можно в лесной зоны, у дорог, вдоль рек, на сырых лугах, в зарослях кустарников, на залежах и даже в мусорных местах.

Surepka - лечебные свойства

Surepka помогает при астеническом синдроме (хронической усталости), гиповитаминозе С, общей слабости, нарушениях в работе нервной системы, в том числе при эпилепсии и параличе, при снижении половой активности.

Surepka - лекарственные формы

Лечебната стойност има листа, стъбла, цветя и дори млади издънки на изнасилване. Подгответе всичко това по време на цъфтежа. Изсушената трева не трябва да се съхранява повече от една година. От нея се приготвя инфузията, която упражнява тонизиращ, диуретичен и стимулиращ ефект върху тялото.

Surepka - рецепты

За да се подготви билка на изнасилване, е необходимо да се използва суха или свежа, леко натрошени трева. Чаша вряща вода е необходимо на супената лъжица на билката - сместа се влива в продължение на няколко часа, след което инфузията се филтрира през марля, сгъната на няколко слоя. След това трябва да добавите питейна вода, за да получите оригиналния обем - тази инфузия е готова за употреба.

Пийте трябва да бъде 3-4 пъти на ден за 15-20 минути, преди да яде четвърт чаша. Тази инфузия помага при недостатъчно производство на сперматозоиди, понижена сексуална активност, неврастения и обща слабост. При парализа, скорбут, капки, инсулт и епилепсия, можете също да използвате инфузия с вода. С обща слабост изнасилването може да се приготвя като чай - това ще даде сила.

И за да отстраните механизма на сперматогенезата от прясна трева, можете да изстискате сока, който трябва да се пие на чаша (около 30 ml) два пъти или три пъти на ден. Процесът на лечение е от един до два месеца.

За общото почистване на тялото трябва да се използват билкови събиране на изнасилване, plantain, жълт кантарион, коприва и градински чай - всички трябва да бъдат взети в равни пропорции. Една супена лъжица от колекцията трябва да се напълни с чаша вряща вода, да се настоява за 40 минути и да се напряга. След това пийте около 20 минути преди да ядете половин чаша два пъти на ден. Провеждайте курс на почистване за 3 седмици.

Sturgeon може да се използва и като витамин, като добавя млади листа, които се събират в началото на пролетта до салати. Можете да приготвите картофено пюре от замразени листа. Уханният хрущял на изнасилване прилича на сладко дръвче от зеле по вкус, защото е обичан от децата.

Surepka - противопоказания

Няма контраиндикации за употребата на рапица. В същото време трябва да сте по-внимателни при изнасилването, ако има повишено кървене. Не бива да се отвличате с тази билка, дори ако има камъни в пикочния мехур и бъбреците. Защото можете да ги преместите от мястото, но те могат да останат в уретера.

Коментари

Галина 06/08/2016 Бяхме продадени семената на изнасилването под формата на броколи, издигнати кълнове, залепени, докато не цъфнеха. Намерих името в интернет. Много забавно. Трябва да сте по-внимателни. Евгения 05/07/2016 Не, когато си помислих, че тази трева, която расте навсякъде, може да ядеш. Едва ли ще го пробвам, но все пак, само за случай, помнете)) Да, и факта, че сал на семейство зеле, много окуражаващо. Нещо, и аз обичам зеле)) От света 05.07.2016 Научих, че тази билка в народната медицина се използва главно за подобряване на сексуалните способности на мъжете. Необходимата трева)) И също така, за подобряване на благосъстоянието, подобряване на ефективността и т.н. Алина 05/07/2016 И аз също ще опитам тази билка, но по-добре събирането, за общо вдигане на тона. След зимата по принцип не изминавам дълго. Но искам да подхранвам тялото с витамини и да стана по-активен в живота. Няма проблеми с посочените в противопоказанията, затова мисля, че всичко ще бъде наред. Саша 05/07/2016 Аз като цяло харесвам всички растения, които имат вълнуващ ефект, дават жизненост и жизненост. Но това растение, аз някак си пропусна ... Определено ще опитам. Особено, тъй като расте почти навсякъде.
Share:
Comments