Snapdragon - лечебни свойства и приложение в медицината

Snapdragon - общо описание

Лввиный зев (antirrinum) е тревисто многогодишно растение от семейство Noricchnikov, което достига височина от 14 см на метър. Растението има прав, силно разклонен ствол. Пирамидалният храст, декориран с ярки съцветия - това обикновено прилича на фаринкса на лъв.

Цветята са големи, двуслойни, прости и къдрави. Те са боядисани в различни цветове от кафяво до бяло. Ако цветът на лъвското гърло се изстиска в основата, устните му ще се отворят, сякаш ще паднат от лъва. Затова растението получи името си. Цъфтежът му продължава от началото на лятото до началото на слана. Плодът на фаринкса на лъва е кутия, съдържаща кафяви семки с кръгла форма.

Лввиный зев — красивое декоративное растение, которое применяют флористы всего мира. Он чудесно смотрится при оформлении клумб и рабаток. Высокорослые растения используют для бордюров, а низкорослые — альпийских горок. В Германии антирринуму приписывали свойства защиты от колдовских чар, поэтому его носили с собой в мешочках-ладанках.

Лввиный зев - виды и места произрастания

Местно растение от средиземноморските страни. Той расте в Европа (и в руската си част), Америка и Северна Африка. В Западен Сибир има лъвски фаринкс. Дългосрочен е само в страни с мек климат. На същото място, където зимата е тежка и студена, антигриумът се отглежда като ежегодно растение.

Лввиный зев - лечебные свойства

На изток отвара от растението се използва като противоотрова и в сместа с масло от лилиите те се смазват с лице. Смята се, че така човек става особено привлекателен.

В народната медицина, snapdragon се използва за лечение на заболявания на очите, черния дроб, стомаха, червата, урогениталната сфера и за настинки.

Лввиный зев - лекарственные формы

За медицински цели се използват ракомозното съцветие на растението и горните му листа. Събирането на суровини се извършва по време на периода на цъфтеж на антитриума. Изсушете заготовките на сянка, при добра вентилация. Изсушените суровини се съхраняват в платно или хартиени торбички, използвани за лечебни бульони, тинктури, мехлеми.

Лввиный зев - рецепты

Един от ефективните инструменти, използвани при стенокардия, е бульон за изплакване, приготвен от тревата на фаринкса на лъва. За бульон 5 g суровина трябва да се изсипват 200 g вряща вода, 15 минути за кипене. Изразеният бульон се използва няколко пъти през целия ден в чаена лъжичка.

Същата бульон измиваше очите с възпалението си. Ако такова отвара се прилага няколко пъти през деня върху чаена лъжичка, тя ще има диуретичен и слабително действие.

Възпалението на простатата може да бъде излекувано чрез използване на мехлем на базата на вътрешната свинска маса и тинктура на изсушените цветя на фаринкса на лъва. 2 супени лъжици натрошени на прах суровина излее 1 супена лъжица. 70% алкохол. Задръжте 4 часа в запечатан стъклен съд, поставен на топло място. Добавяне на 10 супени лъжици. пюре от разтопена мазнина, загрята за 2,5 часа във водна баня. Щам в гореща, хладна. С получения мехлем се смазва ануса и перинеума.

Навън, препаратите от лъвския фаринкс се използват под формата на вани, лосиони, компреси и овесени ядки за лекуване на фурункули, рани и форми на гъбичен произход.

Чаят, направен от фаринкса на лъва, произведен от изчисляването на 40 грама трева на литър вряща вода, ще помогне с чернодробни заболявания. Същият чай се използва за облекчаване на подуване в червата.

Лввиный зев - противопоказания

Лввиный зев нельзя принимать без разрешения врача и с нарушением дозировки. Это ядовитое растение!Растение полностью противопоказано при беременности и кормлении грудью.

Хипертонията, сърдечносъдовите заболявания, както и диспепсията са противопоказания, при които употребата на лъчевата фаринкса е забранена.

Коментари

След като прочете статията, почти никой не обърна внимание на лечението на някои органи от това растение. Всички, заинтересовани от факта, че с помощта на отвара от фаринкса на лъва, можете да станете по-красиви и привлекателни. Ами ... И се присъединявам към общото мнение и ... ще отида да купя масло от лили))) Iraida 04/04/2016 Да, това е всичко. Този момент, с нарастваща привлекателност, е много интересен. Мисля, че никоя жена, която чете тази рецепта, в добро здраве и с памет - няма да пропусне възможността да стане по-красива! Незабавно засадете фаринкса на лъва! Лена 04/04/2016 Да, това е всичко. Този момент, с нарастваща привлекателност, е много интересен. Мисля, че никоя жена, която чете тази рецепта, в добро здраве и с памет - няма да пропусне възможността да стане по-красива! Незабавно засадете фаринкса на лъва! Евелина 04/04/2016 Е, нито за себе си, колко нови и неочаквани неща научих за това растение! И предпазва от магьоснически заклинания и изцелява. И особено интересен е фактът, че отвара от фаринкса на лъва, заедно с лилия, придава на човека особена атракция! Анастасия 28.04.2016 Лввиный зев - это цветок, которым я украшаю множество своих клумб. Мне он очень нравится. Про его лечебные свойства, я, совсем и не думала. Теперь, конечно, приму к сведению, может и мне что-нибудь пригодится. Но, сажать его, я все-рано буду.
Share:
Comments