Смук: полезен навик или вредна зависимост? удивителни факти

Всичко ново е добре забравено. Днес често е възможно представителите на младото поколение да виждат употребата на емфие, което беше популярно преди няколко века. Също така новопоявяващият се навик носи опасност?

Какво е емфие?

Snuff - една интересна дума, която превежда: подуши, помирисва. Такова необичайно чуждо име е емфие. Значението на този продукт е използването на никотин без дим.

Смюфът е обикновен тютюн, чиито листа са смлени в прах. Такъв необичаен тютюнев продукт не се пуши, а се вдишва или поставя върху бузата или устните.

Смукачът се произвежда в тютюневите заводи. Състои се от листа тютюн, които не са подходящи за обикновени цигари. В момента има много производители на този вид тютюневи изделия, тъй като в много страни по света, включително Русия, се допуска емфие. Продажбата му се извършва в специални кутии или торбички.

Видове емфие: какъв вид най-вредни?

Има много видове емфие, но те не са толкова популярни, колкото са следните:

- Сух шиш

- Умокря се

Използването на сух напитка е вдишването през носа на състава на тютюна, т.е. обичайното емфие. Най-разпространеното име за този вид е европейският тютюн, тъй като производството му е съсредоточено в европейски страни (Германия, Великобритания).

Мокър, или както се нарича, дъвченето на тютюн се различава от пушенето само по начина, по който се използва. Дъвчетата за дъвчене се търкалят в малки топчета и се поставят зад бузата или между венците и долната устна. Съгласно ефекта върху човешкото тяло, тези видове не се различават, тъй като както сухият, така и влажният емфид имат високо съдържание на никотин в състава им.

За разлика от миришещите тютюневи изделия (сух шиш), дъвчещият тютюн е забранен за продажба и дистрибуция на територията на Руската федерация, както и шведски снус.

Начини за нанасяне на сандвич

Разбира се, всеки потребител на емфие може да го използва по начина, по който го харесва, но въпреки това отличава основните начини за използване на сандвича:

1. Малки количества тютюн се произвеждат от малки количества тютюн. Те лежаха в ноздрите и си поеха остър дъх. Чувството за еуфория се появява след 2-3 минути.

2. Тютюневият нарязан пясък се разстила с дълги тънки пътеки. Те вдишват тютюна през тръба, подходяща за диаметъра на коловозите.

3. Дъвчете топките с цилиндрична опаковка (ако не се продават в тази форма) и легнете на устните или бузите.

Използването на емфие

Каква е ползата от пушенето? Е, например:

1. Вдишването на всмукване може да се отърве от студ

2. Смукането стимулира психическата активност

Смюфът, съдържащ листа от мента, ефективно елиминира запушването на носа. Но първото твърдение, въпреки това, трябва да бъде коригирано, тъй като не е необходимо непрекъснато да се използва сандвич за лечение на настинка. В случай на вирусно заболяване или хронична назална конгестия, трябва да се консултирате с лекар, вместо да прибягвате до употребата на никотин.

Смукането, като всяко лекарство, накратко стимулира човешките мисловни процеси. Но ключовата дума е - за кратко време. Това трябва да се отбележи, ако се има предвид използването на емфие за бързото разрешаване на психични проблеми.

Чем вреден снафф?

Почти се смята, че ембрионът е абсолютно безвреден, тъй като димът не се използва, когато се използва. Първото нещо, което трябва да разберете, е, че ембукът е никотиново лекарство, което може да доведе до следните проблеми:

- Зависимост

Смукът е лек наркотик и като всяко лекарство причинява силна зависимост. Преди да се вземе всяка доза от сандвича, тялото се използва, а следващия път ще е необходимо повече. Смукачният тютюн има бавен отрицателен ефект върху различните системи на тялото.

- Онкологични заболявания

В емфията никотинът води. Не е известно, че това вещество разрушава човешкото тяло и води до образуването на злокачествени тумори. Потребителите на емфие имат такива заболявания като: орален рак, назофарингеален рак, рак на гърлото.

- Хроничен ринит

Редовното използване на напитка намалява чувството за миризма, провокира назална конгестия и води до хронично настинка.

- Вредни ефекти върху различните системи на тялото

Смукачният тютюн има бавен отрицателен ефект върху различните системи на тялото. Най-голямо влияние има върху сърдечно-съдовата и репродуктивната система.

— Интоксикация организма

Отравяне с пушене може да възникне в резултат на предозиране. В този случай на пушенето на потребителя се наблюдава повръщане, гадене, безсъзнание или затъмнение на съзнанието. При по-тежки случаи на интоксикация с тютюн човек може да попадне в кома. Трябва да се отбележи, че в медицината има случаи на смърт поради предозиране на емфие.

Какъв е ефектът от пушенето върху човешкото тяло?

Подобно на всяко лекарство, емфие има "ефекти", които са силно привлечени от употребата му. Факт е, че пушенето не се различава много от пушенето на цигари. По време на вдишването на тютюна през носа никотинът навлиза по-бързо в тялото и продължава по-дълго и запазва еуфоричния ефект. Като цяло употребата на емфие може да "представи" следните усещания:

- Усещане за еуфория

- Релаксация

- Приятно замайване

- Замъглено съзнание

- Концентрация

- Радост и добро настроение

Ефектът след яденето на сандвича трае около 35 минути.

Вредни последствия от употребата на сандвич

В началото на употребата на емфие, потребителите не забелязват отрицателен ефект върху тялото им. Напротив, хората виждат само положителни аспекти. Това е известен лекарствен ефект, тъй като е много трудно да се разпознае и разпознае зависимостта, както и да се контролира и дозира наркотиците.

Потребителят на емфие, който вдишва тютюна дълго и неконтролируемо, чака следните неприятни последици:

- дисфункция на сърцето (аритмия, тахикардия)

— Нарушение обонятельной функции

- Увреждане на устната кухина

- Онкологични заболявания горла, рта, носоглотки

- Отслабване на областта на венците и загуба на зъби

- Ранен инфаркт

- Дисфункция на мисленето

- Високо кръвно налягане

- Хроничен ринит, заложенность носа

- Унищожаване и свръхчувствителност на устната лигавица

- Унищожаване на кожата на устните и кървене от венците

От всичко казано по-горе трябва да се вземе предвид сериозността на вредните ефекти на тютюневите изделия върху тялото.

В заключение трябва да се отбележи, че преди да се използва, е необходимо да се разбере ясно целта на употребата на емфие и да се вземе предвид неговия разрушителен ефект върху тялото, както и съмнително чувство за еуфория. Липсата на осведоменост и липсата на контрол водят до потискане на резултатите от употребата на сандвич.

Share:
Comments