Сминдух - лечебни свойства и приложение в медицината

Снежанка - общо описание

Pažitnik (Trigonélla) са многогодишни и многогодишни растения от семейството на бобовите растения (Motylkovs), които имат особена миризма и поради наличието на кумарин в тревата. Стеблото е високо, закръглено, разклонено само в горната част на растението, до 70 см, листата са тройни, до 4 см. В синусите на листата, сесил цветя, под формата на умбела или racemose съцветия, понякога самотен, жълт или син, виолетови.

Плодове - цилиндрични компресирани боб, плоски или линейни, имат дълъг нос. Семената имат характерна миризма, лечебните свойства на растението са концентрирани в тях. Това е обикновена подправка, която дойде при нас от Индия, идва в прочутото къри подправка, а също се добавя към хмела-санили.

Pažitnik - виды и места произрастания

Това растение е много тайнствено, има второто мистично име "Шамбала", то може да се нарече "Снежен грозд" (кози рог) в Германия, в Египет се нарича "Хелба".

От 130 вида на това растение, повечето са били култивирани по целия свят от древни времена. Родината на сминдух се счита за Мала Азия, но в древността в Древна Гърция това растение вече е отглеждано. Сега тя може да се намери навсякъде - от Америка до Китай. В дивата природа може да се намери в планините на Иран, Ирак и Турция. В Русия, най-често срещано снежинка сено.

Pažitnik - лечебные свойства

В продължение на стотици години в азиатските страни това растение се счита за женско лекарство. Тя помага да се възстанови жена след раждането още през първите месеци, така че да я вземете през последните месеци на бременността. Това е стимулант на пролактин, така че употребата на сминдух увеличава производството на мляко в кърмещите майки няколко пъти. Той също така увеличава размера на гърдите. Поради способността да се намали нивото на глюкозата и вредния холестерол, той има добър положителен ефект при лечението на поликистозни яйчници. Въпреки че жените с хиперерогенност не могат да го приемат, защото това е фитоестроген.

Експериментално е доказано, че когато се използват семена от подсладител, нивото на захарта и холестерола в кръвта намалява и се нормализира и най-важното е, че нивото остава стабилно. Също така се наблюдава намаляване на кръвното налягане. Превантивно действие на растението се наблюдава за сърдечни и съдови заболявания, както и за предотвратяване на рак на гърдата и рак на червата. Семена от сминдух също третира плешивост, кожни заболявания, туберкулоза, настинки, кашлица, стомаха, далака, загуба на тегло и др.

Pažitnik - лекарственные формы

Като медицинска суровина се използват семена от растения, първо се изсушават добре. Семената се използват външно и вътрешно, като лапи, компреси.

Използва се и прах от семена. Съберете зърната, когато зърната станат зрели и станат жълтеникави на цвят, сухи и паунд, натрошаване на прах, който се съхранява за кратко време - само два или три месеца.

Pažitnik - рецепты

Туристите, които посетиха Египет, знаят за любовта на коренното население за "хълм" - египетски чай. Той насърчава терморегулацията на тялото в топлината и студа, а също така има различни лечебни ефекти. В задушени и варени за 5 минути чай добавя вкус на лимон, захар, мед, мляко.

Затоплящ се компрес от сминдух сено: от натрошени семена (10 грама) се приготвя суспензия с оцетна вода, с ленено платно, се нанася върху възпалено място, се поддържа цял ден, периодично се променя. Кандидатствайте за panarica, язви на долния крак.

Pažitnik - противопоказания

Противопоказанието за използването на трева е излишъкът в тялото на пациент с естроген и пролактин. По време на бременност тя може да се използва само през последния месец. Необходимо е повишено внимание при хора с инсулин-зависим диабет и такива, които имат проблеми със съсирването на кръвта.

Коментари

Светлана 11/22/2016 тук са описани предимствата на семената на сминдух, но трябва да знам за самата трева. Наташа 05.05.2016 Осъзнах, че това е наистина полезно растение. И дори трябва да се пие, за предотвратяване на различни заболявания. Особено, толкова ужасно, колкото рак. Ако, разбира се, няма противопоказания. Аз не ги имам и наистина си помислих да използвам това растение. Диана 05/02/2016 Да, растението е едно от малкото, което може да се консумира по време на бременност. Макар и само през последния месец. И добавя мляко, което е много важно. И също така увеличава размера на гърдите, което също е важно!))) Тамара 05/02/1966 Нищо подобно! Колко полезни свойства има това растение! Особено ме интересуваше момента, за намаляването и задържането на захар в кръвта. При мен приятелката ми отдавна е болна или болна от Диабетъм, мисля, че такъв съвет или съвет за нея може да бъде много полезен. Марика 05/02/2016 Да, знам за чая от това растение. Преди това винаги си мислех как хората, които живеят в такава топлина, са спокойни за нея. И като опита този чай, беше в лек шок и всичко разбра. Всъщност тя много улеснява възприемането на горещото слънце.
Share:
Comments