Синузит - причини, симптоми, диагноза, лечение

antritis е възпаление на максиларния синус, възникващо в хронична или остра форма. Името на заболяването идва от името на парасалния синус, възпалителните процеси, при които се получава появата на синузит.

Микроорганизмите - вируси или бактерии, попадане в максиларния синус с кръвен поток или назофаринкса, водят до възпаление на лигавицата. Често такива процеси се придружават от натрупване в синусите на гнойни образувания.

antritis почти всегда проявляется из-за повторной простуды или насморка, лечение которых проводилось недобросовестно. Кроме этого, на возникающие воспалительные процессы так же оказывает влияние запущенное лечение зубов.

Освен това те увеличават риска от възпалителни процеси в синусите на нарушенията на структурата на носа, често последствие от травма и полипи в носа.

antritis - причины заболевания

Основната причина за болестта са вирусите и бактериите, които причиняват възпалителния процес да прониква в максиларния синус.

При остър синузит, а не в лигавицата на носната кухина, отокът от носната кухина постепенно се разпространява до лигавицата на максиларния синус и отворите. По време на което лигавицата надува и затваря водещия към носната кухина от синусите, лумена. Спиране на въздуха в синусите, необходимо за нормалното функциониране на лигавицата.

Тя започва да се увеличи налягането, което постепенно стават причина за болка срещащи се, докато в момента операционната настъпва синусите слуз, произведени в резултат на изтичане на нарушения на процеса. Който стагнира, постепенно приема формата на възпалителен характер - ексудати. Това е отлична среда за появата на нови и развитие на съществуващи вируси и бактерии. Развиването на токсини, които се абсорбират в кръвта, причиняват симптоми на неразположение, намален апетит, главоболие, треска и др. Завъртане на слуз постепенно в гной, с вискозна консистенция, запушване на синусите.

Докато анастомозата не работи, бактериите продължават да се размножават, като произвеждат токсини, което на свой ред води до увеличаване на гнойната маса, постепенно запълване на синусите. Ако противовъзпалителните процедури и лечение не се осъществят до този момент, има оток на клепачите, може да се забележи екзофталмос - изхвърляне на очната ябълка, както и разрушаване на стените на максиларния синус и разпространение на гнойно възпаление на костната тъкан, развиващ остеомиелит - възпаление на горната кост на челюстта.

antritis - симптомы

Основните симптоми на синузит могат да включват неприятни усещания в носа, носа и в носната област, които постепенно се превръщат в болка. С развитието на възпалителни процеси се наблюдава засилване на симптомите на болката, като сутрин по-малко изразен и увеличаващ се до вечерта. Възприемането на болката като общо главоболие. Назалното дишане е трудно. Ясен признак на синузит е постоянната назална конгестия и носният глас.

Възпалителният процес обикновено засяга и двете половини на носа, но има и алтернативна обструкция. Налице е подуване на клепачите и бузите, понякога рани и пукнатини при входа на носа. Постоянен ринит и общо неразположение.

antritis - диагностика

Диагнозата на синузита включва клинични и параклинични методи и методи за определяне на заболяването, както и интервюиране на пациента, изследване на носната лигавица и изследване на проявите на заболяването - стазис, оса, кашлица и болка. Извършване на рентгеново изследване на параминалните синуси. Пункцията на максиларния синус, извършена след консултация с отоларинголог.

antritis - способы лечения

При лечението на заболяването се използват антибактериални лекарства и антихистамини. Добър ефект се постига чрез антисептична назална промивка с разтвори и метод на движение, или по-често известен като "кукувица", както и ултразвук на носната кухина, UHF върху парасалните синуси, диатермия, соликс, инхалация.

Коментари

Viktorikriv 11.10.2016 След Разболях синузит, тогава аз не знаех какво е това заболяване и как тя се показва. Влязох в болницата всеки ден пробиви - ужасно е, че трябваше да мине през него. И тук минава или става половин година, а срещу мен - отново гениантрит срещу отслабения или лесен имунитет. Докторът изпраща обратно в болницата, но този път не се съгласи да хоспитализация, и решиха да сменят лечението на съветите на един приятел, който ме заведе на лекар диетолог, тя получи лечение и след 2 седмици бях здрав. След това не ходя в болницата, знам как да се справя с този бич. Кой се интересува от тук е връзката rabotamamam.com/viktoria
Share:
Comments