Синтериране - медицински свойства и приложение в медицината

Saxifrage - общо описание

Ръкавицата (други имена: храст, вълна, таралеж, дервиш, дива копър) - едно или многогодишно растение до 70 см височина, е класифицирано като семейство от каменна ела. Кореновата система е сложна; листа пълзящи от подложката, образуват розетка. Листната повърхност е разнообразна, кожена или месеста, но по-често кръгла и кадифена, освобождава вар, така че листата на саксифража са покрити с характерно сивкаво покритие.

Бяло, розово, червено или жълто цветче, събрани в паникулирани или умбелатни (хедър-саксифражни) съцветия, симетрично спрямо центъра, имат пет венчелистчета. Периодът на цъфтеж на саксифраж започва през май, завършва през август. Плодът - капсула с много семена - се формира през септември.

Sawburn - видове и места на растеж

Името на растението е свързано със способността му да прониква между скалите и скалните пукнатини, унищожавайки корените на тяхната структура. В природата има около 400 вида саксифраж, повечето от които живеят в планинските райони на Северното полукълбо и в Африка, заемайки скалите и склоновете на планините.

Някои видове се заселват в горите, такива саксифраж се наричат ​​гора. Повечето представители на този род предпочитат умерено влажни дренирани почви и сенчести места. Около 120 вида се намират на територията на бившия Съветски съюз, които растат главно в арктическите зони и в Кавказ.

Няколко вида растения, например саксифраж диник, са изброени в Червената книга. И такива култивирани видове като саксифраж са сурови и сенчести, много непретенциозни и идеално се съчетават с най-суровите студове. Те ги отглеждат в каменисти градини като декоративни растения. В жилищните помещения се култивира единственият вид - саксифражът е изтъкан.

Синтериране - лечебни свойства

За съжаление, медицинските дарове на това растение не се използват често в народната медицина, но напразно! В края на краищата има мощни противовъзпалителни, антисептични, анти-фебрилни, противотуморни и анти-хемороидни действия.

Начало потайниче и някои диви видове са в състояние да се справят с такива заболявания като възпаление на средното ухо (вливане на сока, използване на тампони), ожулвания холера, конвулсии, треска, рак, хемороиди (сушени растения ги горят и дезинфекция на хемороиди). Цели листа се прилагат върху зоните на язви, които са гнойни, гнойни възпаления, кипи, кандулоци и флегмони. Експериментално е доказано, че потайниче повишава лактацията при кърмещи жени, както и подобрява качеството на кърмата.

Sconce - лекарствени форми

Лекарствените суровини са листата на растениевъдството. Не се страхувайте да ги разкъсате, тъй като саксифражът има уникално свойство да възстанови изгубените си части в най-кратки срокове, но не е целесъобразно да го прекарате заради експеримента и да използвате листата само за медицински цели. Части от диви сортове се отделят по време на цъфтежа и се изсушават в добре проветрени помещения.

Sconce - рецепти на народната медицина

Инфузия за облекчаване на болката: 30 g. прясно разкъсани натрошени листа добавете в 300 мл вряща вода, накиснете във водна баня под капака в продължение на 10-15 минути, оставяйте инфузията да се охлади, след това изцедете и приберете с оригинален обем с помощта на топла преварена вода (до 300 мл). Яжте две маси. лъжица четири пъти по време или след хранене.

Когато отит: уморете тънък флагел от превръзка или памучен тампон в прясно изцеден широколистен сок и внимателно вкарайте в ушния канал на засегнатото ухо. Задръжте няколко часа и извадете тампона. Процедурата трябва да се проведе, докато възпалението бъде напълно отстранено.

Тинктура при хипертония: изсипете половин чаша смачкани листа със сорокадодушно водка (500 мл), поставете на тъмно място, настоявайте 14-16 дни, не забравяйте да се разклаща дневно. След това трябва правилно да изстискате суровите материали и да вземете тинктурата за една чаена лъжичка, разредена с 10-20 грама. вода, напитка 2 стр. преди ядене (15 минути).

За да се увеличи лактацията, препоръчително е да се яде един лист саксифраж, ракита, дъвкателно, сутрин и вечер. Положителен резултат ще бъде очевиден още от 3-5 дни от приемането на лекарственото растение.

Камнеломка — противопоказания

Важно е да запомните, че един от видовете - блатистия саксифраж - е строго забранен за бременни, кърмещи жени, както и за склонност към тромбоза и брадикардия.

Коментари

Мила 04/22/2016 И аз хванах огън за засаждането на такова прекрасно растение по перваза на прозореца! И какви са красивите му цветове! Също така има жълто, бяло, червено и розово! Просто е страхотно да погледнете всичко. Да, и практически ползи - лечение! Варвара 04/22/2016 Да, това е собственост за лечение на отит и може да ми трябват. Освен това не са необходими специални препарати от бульон или тинктура. Просто потапяйте фланела в сока и това е всичко. Да, и такива прекрасни цветя, украсяват прозореца ми! Дина 04.22.2016 Разбирам, че - да, това растение прилича на обикновен вкус на копър. Самите листа са еднакви. Но е по-добре да не го използвате, а да се ограничите до обикновения копър от градината))) В последния параграф е писано, че не си заслужава да се яде. Соня 04/22/2016 Ето още едно ново име за мен. Не е запознат с такова растение. Интересното е, че резенето е диво, е името на шафран базирано на нещо? Това означава, че може да се яде като копър? И има ли същия вкус като обикновения копър?
Share:
Comments