Сярен сапун: вреда или полза за здравето? всичко за

Знаете ли за ползите от химически елемент, наречен сяра? Тази минерална субстанция се използва широко в медицината. Дефицитът на сяра в човешкото тяло може да доведе до заболявания на кожата, косата, ноктите. Сярата не е без причина, наречена минерал на красотата.

Има много лекарства и лекарства, които се произвеждат на базата на сяра. Но има алтернативен вариант - серен сапун. Нека разгледаме по-подробно какво е сяра. Какви ползи ще донесе на вашето здраве?

Състав и свойства на серен сапун

Сяросъдовият сапун е не само почистващо средство, но и преди всичко сапун с лечебни свойства, а именно:

• Подсушивающие;

• антибактериални и противогъбични средства;

• антисептические;

• противовъзпалително;

• Почистване.

Съставът на серен сапун не винаги е същият, по същество зависи от производителя.

Помислете за основните компоненти:

• сяра - основният компонент, съдържанието на който варира от 3% до 10% (колкото по-висок е процентът, толкова по-голяма е неговата ефективност);

• Бета хидрокиселини и салицилова киселина - спомагат за борба с акнето и почистват лицето на черни петна;

• Палмово масло и алое вера - трябва да присъстват, тъй като те омекотяват кожата и имат овлажняващ ефект.

Останалата част е обща сапунена основа и аромати, които премахват острата миризма на сяра. Всички компоненти са естествени, което ви позволява да използвате серен сапун без да навредите на здравето.

Приложение на сярен сапун с полза за ноктите и косата

Нека разгледаме характеристиките на приложението му за нокти и косми поотделно.

1 Лечение на ноктите: достатъчно е да миете ръцете си със серен сапун всеки ден. Предимствата за ноктите, подобряването и видимото укрепване ще се забелязват при използване на сапун 1-2 пъти седмично. Просто трябва да го търкате в ноктите си за 5-10 минути.

И за да ускорите растежа на ноктите, трябва да направите вани, като предварително разтворите малко количество сапун в топла вода. Продължителността на процедурата е 15 минути, след което е необходимо да се намокри с кърпа и да използвате овлажнител.

2 Обработка на косата:

• Ако се притеснявате за пърхот, прилагайте сярен сапун 1-2 пъти седмично. Процедурата е, както следва: сапун косата с сапун и задръжте за 20 минути, предварително затваряне на косата с полиетилен. След това сапунът се измива и обичайният шампоан се нанася върху косата.

• Ако косата ви е склонна към високо съдържание на мазнини, измийте косата два пъти седмично със серен сапун, точно както обикновено сте правили с обикновен шампоан. Леко масажирайте главата си и я задръжте за няколко минути на косата си. След процедурата, нанесете балсам на косата си. Състоянието на косата ще се подобри забележимо, ще бъде блестящо, копринено и здраво.

Редовното измиване със серен сапун е полезно за кожата

Семният сапун за миене е най-добре да се използва сутрин и вечер. Необходимо е да сапунете ръцете си, преди да получите пяна върху ръцете си и да я нанесете върху линиите за масаж на лицето си. Изчакайте около минута и измийте, овлажнявайки лицето със сметана. Редовното извършване на такава процедура ще помогне да се отървете от кожни проблеми, като акне, акне и други обриви.

Също така сярообразният сапун ексфолира кожата, подобрява кръвообращението, помага за обновяването на клетките, намалява съдържанието на мазнини и подобрява тена. След редовно приложение кожата става гладка, еластична и лъчезарна. Сяровият сапун също така стеснява порите и дори изглажда бръчките и подравнява релефа.

Сярен сапун помага да се справят с кожни заболявания като псориазис, дерматит, лишеи, екзема, както и инфекция с гъбички и червеи. Сапунът трябва да се използва, докато симптомите изчезнат напълно.

Трябва да се помни, че голям процент съдържание на сяра увеличава количеството на лечебните свойства на серния сапун.

Сярен сапун - вреда и противопоказанията

След като разгледахме всички свойства и показания за употреба, можем да заключим, че сярообразният сапун не причинява вреда, но има редица недостатъци и противопоказания. Например:

• ако има открити рани или драскотини по кожата;

• по време на бременност и лактация;

• с бъбречно и чернодробно заболяване;

• за инфекции в областта на кожата;

• със захарен диабет;

• при нарушения на кръвообращението.

Ако пренебрегнете тези противопоказания, можете да получите нежелани ефекти: суха кожа, зачервяване и изгаряне на кожата, по-изразена алергична реакция.

За да бъдете убедени в отсъствието на отрицателна реакция към сяра, трябва да проведете алергичен тест, като нанесете сапун върху кожата на ръката за известно време.

Сериозният сапун не може да се използва от деца на възраст под две години.

Къде да се прилага сярен сапун

Козметиците и дерматолозите често използват сяра сапун в своята практика. Използва се в чиста форма и с използването на различни компоненти, които повишават терапевтичния ефект и спомагат за постигането на по-добри резултати от лечението. Компонентите варират в зависимост от кожни проблеми. Ако това е обикновен акне, в състава се използва сапун със салицилова киселина, който има антимикробен и противовъзпалителен ефект. При псориазис е по-добре да използвате сапун, който съдържа омекотяващи и овлажняващи съставки.

Приложение на серен сапун с цел превенция

За превантивни цели е достатъчно да се използва сапун със съдържание на сяра от 3%.

Препоръчва се да се използва сяра сапун, ако съществува опасност от заразяване с кожно заболяване. Достатъчно е да миете ръцете си два пъти на ден.

Ако се качвате на разходка в гората, серен сапун може дори да служи като защита срещу ухапвания от насекоми, по-специално акари и комари - достатъчно е да измиете отворените зони на кожата със сапун предишния ден.

Serous сапун има много предимства и предимства, практически не вреди на тялото. Ако го използвате правилно, той може да помогне да се отървете от редица здравословни проблеми и винаги да изглежда страхотно!

Share:
Comments