Сбд: инфекция за двама

Целият свят е разделен на две, дишайки се един друг и винаги да бъдем заедно - това не е ли мечтата на всяка двойка влюбена? Но, за съжаление, понякога партньорите споделят помежду си не само нежни думи и прегръдки, но и злокачествени микроорганизми, които причиняват сексуални инфекции. За да бъдат лекувани за такива инфекции също е необходимо заедно.

Полово предаваните болести (СПМ) са свързани с заболявания, които образованите хора предпочитат да запазят тихо. За съжаление, това не помага да се спре широко разпространеното разпространение на ППБ. Всяка година тези заболявания обхващат все повече "жертви".

Но ако по-ранните урогенитални инфекции се смятат за много хора, които водят безразборно сексуален живот, днес според статистиката най-малко 80% от руснаците са се сблъскали поне веднъж с STD и са ги лекували с лекар. И това не говори за онези, които живеят в невежество, без да знаят, че в тяхното тяло сексуалните инфекции са разрастващи, постепенно подкопават здравето.

Откъде идват STD?

Полово предавани инфекции, някои лекари наричат ​​"поведение на болестта". Тъй като рискът от инфекция се увеличава с честата промяна на партньорите и случайни връзки. Не всеки отделя достатъчно внимание и избор на средства за защита, въпреки че сега има много да избирате. Кондомът, според мнението на тези, които не се интересуват от тяхното здраве, е "неудобно", освен това не винаги е на разположение ...

В резултат на това се оказва, че след преминаващ сексуален контакт човек става носител на маса от неприятни микроорганизми, получени от партньора заедно със сперма или вагинални секрети. Или отива до лекар с оплаквания "има изгаряния и сърбежи", или, при липса на симптоми, не подозира за наличието на STD и ги предава на по-нататъшните си партньори.

Тъй като ТПС могат да живеят в човешкото тяло в продължение на години, не е толкова рядко хората да предават инфекции един към друг в продължение на десетилетия. Тя е извършила глупост в ранната си младост, е влязла в сексуален контакт без презерватив, след няколко години започва сериозна връзка, предала инфекцията на бъдещия си съпруг - се е случило друго "STD за двама". И това заболяване е причинило безплодие ... Не е ли твърде висока цена за слабост?

По-добре да предупреждавате, отколкото да лекувате

Разбира се, фразата "Болестта е по-добре да предупреждаваш, отколкото да излекуваш" е победена и до известна степен скучна. Но въпреки това е ефективно. Тези, които не забравят за защитата и редовните посещения на гинеколога, рядко се сблъскват с неприятни STD и безплодие поради склонността към сексуални инфекции. Съвременната успешна жена, която се грижи за здравето си, си плаща време, не забравя да посещава гинеколог и да получава документални доказателства, че се справя добре в тялото си.

Специалистите от международния медицински център HE KLINIK ще се радват да помогнат на всички пациенти, които търсят добър гинеколог, и не желаят да плащат за услуги и да прекарват много време в лекар. В КЛИНИКА има екип от високо професионални гинеколози, които са тренирали и работят в най-добрите клиники в Европа и Израел. Центърът разполага със собствена лаборатория (резултатите от анализите се издават във възможно най-кратки срокове) и оборудвани с оборудване от водещите световни производители. Всички клонове на клиниката са отворени през уикендите и празниците от 8.00 до 23.00 часа.

HE CLINIC е мултидисциплинарен медицински център, където постоянно приемане се извършва от уролог - идват заедно с партньор! В края на краищата само едновременното лечение на двойка може да донесе успех. Освен това е много удобно - заедно да посетите една клиника и, ако е необходимо, да получите съвета на други специалисти, ако са необходими.

Специалистите на HE CLINIC също ще помогнат да се предотврати появата на нежелани последици непосредствено след незащитен контакт.

Най-често срещаните заболявания

Бактериальный вагиноз (гарднереллез)

С тази често срещана болест броят на полезните микроорганизми във влагалището рязко намалява. Лактобацилите изчезват, отстъпвайки на гарднерела, което води до появата на сива течност с неприятен мирис "херинга". Мъжете са носители на градинарлез, въпреки че нямат симптоми. Нелекуваната бактериална вагиноза може да доведе до спонтанен аборт.

Микоплазма и уреаплазма

Микоплазмата и уреаплазмата са мистериозни микроорганизми, които нямат ДНК и клетъчна мембрана. Но това не им пречи да проникнат в човешките клетки и да ги навредят. Микоплазмите и уреаплазма доброволно създават "общности" около себе си, като си сътрудничат с други патогени. По този начин се получават смесени инфекции, при които микроорганизмите си помагат взаимно да се предпазват от лекарства. Липсата на лечение за уреаплазмоза и микоплазмоза може да доведе до възпаление на таза.

хламидия

Хламидите могат да причинят уретрит, простатит, цистит, вулвовагинит, цервицит, ерозия, ендометриоза и много други заболявания. Въздействието на респираторните, сърдечно-съдовите, мускулно-скелетните, пикочо-поривите и дори на зрението органи. Сред усложненията на хламидиите са безплодието и импотентността.

Генитален херпес

Генитален херпес относится к вирусным заболеваниям. Проявляется поражением слизистой половых органов, появлением эрозий, небольших язв, жжением и отечностью. Опасен снижением местного и общего иммунитета, развитием бактериальных инфекций гениталий, поражением нервной системы и развитием рака шейки матки и простаты. Повышает вероятность выкидыша у беременных женщин. Заражение партнера возможно даже при отсутствии внешних признаков заболевания.

Трихомониаза

Трихомониаза часто «соседствует» с другими половыми инфекциями, такими как хламидиоз и микоплазма. Становится причиной появления обильных выделений, зуда и жжения у женщин и болезненного мочеиспускания у мужчин. Игнорирование симптомов трихомониаза может привести к его переходу в хроническую форму, а далее — к простатиту, осложненным родам и бесплодию.

Чем опасно самолечение

Ако има подозрение, че СТД не са минали от вас и е време да се направи нещо, най-лошият изход от ситуацията е да отидете в аптеката, като заобиколите доктора. Разбира се, в аптеката може да се посъветва "добро лекарство за всичко", но неконтролируемия прием на каквито и да било лекарства, включително антибиотици, може да доведе до прехвърлянето на инфекцията в латентна форма. В този случай полово предаваните болести ще продължат своя разрушителен ефект, но ще научите много по-късно с развитието на сериозни усложнения.

Много е трудно да се лекува пациент, който някога е избрал самолечение: антибиотичната терапия може да не е подходяща, когато наистина е необходима.

Бъдете здрави и щастливи! Грижете се за себе си и отделете време да посетите гинеколога най-малко веднъж годишно, ако имате оплаквания - по-често.

През юли 2015 г. в HE CLINIC ще можете да провеждате цялостно проучване на здравето на жените само за 1999 рубли.

Второто уникално действие - за мъжете: уролог с 50% отстъпка - 750 рубли!

КЛИНИКА - не забравяйте да инвестирате във вашето здраве!

Share:
Comments