Сабеника - лечебни свойства и приложение в медицината

Сабеника - общо описание

Sabelnyk блатото (Comarum palustre L.) е многогодишен половин храст, принадлежащ на семейство Роузи. Космат дълъг пълзящ, дървесен. Това са неговите лечебни свойства, които дават на растението репутация за втория, руски женшен.

Стеблото се издига до 1 метър, листата са стръмни, имат денички на ръбовете, те са пуберкулозни надолу, приличат на кълбовидните издънки под формата на сабя. Цветът на червения цвят е редовен, бисексуален, се състои от двоен каликс и 5-листови подчи. Като плод, голи ахани изпъкват върху гъбестия педал.

Sabelnyk - виды и места произрастания

Това растение не е за нищо, наречено блатиста сабя, предпочита блатните зони, бреговете на горските езера, се изкачва в най-непроходимите диви места на гората, горската степ, тундрата в цяла Русия.

Sabelnyk - лечебные свойства

Инфузиите и тинктурите от това растение се използват за лечение на много заболявания. Основната му характеристика е премахването на препятствията по пътя на течността. Тези качества се използват при лечението на ставите. Артроза и артрит, алергии, ревматизъм, тромбофлебит, остеохондроза, диария, грип и чернодробно заболяване - коренището на саделин може да помогне не само при тези заболявания, но и в много други.

Също така е полезно при лечението на гърлото с тонзилит, с ухапвания от зайци, хипотония и холицистит. В някои случаи може да облекчи дори хода на рака. Препаратите от сабленика действат едновременно на много органи, поради което могат да бъдат приписани на заздравяването на растения, които подобряват пълния метаболизъм и укрепват цялото тяло.

Sabelnyk - лекарственные формы

Използването на руски женшен е свързано главно с кореновата система. Според съобщенията на очевидци, дори и Петър 1 е бил третиран с мехлеми от корените на тази билка. Ризомите представляват истинска възглавница, поддържаща растението в блатна почва.

Тази възглавница е много силна, тя е напълно в състояние да устои на теглото на човек. Тази многогодишна не може да бъде напълно изкопана, за да позволи на растението да се възстанови. Освен това коренът е изкопан преди цъфтежа, така че тревните сокове нямат време да го изгорят.

Наземните части от растенията се използват и в медицината, понякога се приготвят лекарства от цялото растение. Тревата на блатото се събира в нова луна в средата на лятото, когато растителните сокове са най-концентрирани в стъблата и листата.

Sabelnyk - рецепты

- Прясно подбраната трева, когато се прилага върху гнойни рани, изсушава гной и ги стяга.

- Най-сериозното лекарство от корените на сабленика - алкохолна тинктура, която се използва за много заболявания, включително рак на стомаха и левкемия. Неговото външно приложение се показва при изплакване на устата при лечението на разхлабване на венците и зъбобол.

Приготвя се както следва - кората на сабята се поставя в литър буркан (около една трета от обема). Добавете половин литър водка и го поставете на хладно, тъмно място в продължение на три седмици. Разточете една супена лъжица тинктура във вода, пийте курс (три седмици). При обостряне на заболяването, тинктурата не трябва да се разрежда.

- Лечение на ставите - разтрийте тинктурата в засегнатата става.

- Отвара от сабленик за лечение на стомаха: 1 супена лъжица суха трева (стъбла или листа) от един лист, 1 чаша вряла вода, настоявайте за термос. Пийте 1/3 чаша 3-4 пъти преди хранене.

Sabelnyk - противопоказания

Няма противопоказания за приемането на медикаменти от сабленика, въпреки това бременните жени не трябва да приемат тинктури от тази билка. Ограничете също използването му при деца и кърмачки.

В допълнение, сабленикът има такава отличителна черта - използването му предизвиква нарастваща болка на първия етап. И, разбира се, трябва да се има предвид и индивидуалната нетолерантност на елементите.

Коментари

лариса 12.12.2016 Да, усилването на болката в началото с ревматоиден полиартрит. Тогава облекчение и упоритост! Наташа 05/07/2016 Мислех, че сабята се използва само от ставни заболявания ... Аз дори имах корени след лечението на баща ми. Между другото, доста успешно лечение. Сега, разбира се, ще намеря молба за останалия сабленик. мощност 05/07/2016 Лично аз пих инфузия на сабя от чернодробно заболяване. И също така, отначало точно така, че черният дроб започна да боли, че няма сила. Но тогава всичко изчезна. И като цяло, вече не съм усещал черен дроб от мен)) Дори когато ядем нещо мазно. Gulya 05/07/2016 Между другото, този факт, който най-напред от мехлемите въз основа на сабленика, болката се увеличава, аз съм известен. Баба ми, дори и в един момент, ги остави да бъдат лекувани, защото чувстваше, че се влошава. Тогава й беше казано, че трябва да е така. Лилия 05/07/2016 Разбира се, бях поразен от факта, че корените на това растение създават възглавница, която да издържа дори на тежестта на един човек! Просто невероятно. Знам, че сабята продава мехлеми от ставни заболявания. Това е известно растение.
Share:
Comments