Руски учени активират "източника на младост" в човешкия

На интересното изобретение на служителите на компанията SFM-Pharm доклади "Интерфакс". Компанията, която е първият жител на научния и технологичен парк в областта Новосибирск в областта на биотехнологичната наука град Колцово, създаде лекарство, наречено "G5". С помощта на това лекарство служителите на компанията казват, че човешкият мозък може да произведе стволови клетки.

Изобретението, което няма аналози в света, е средство, което има пълноценна регенеративна активност. Андрей Артамонов, съсобственик на компанията, казва, че предклиничните проучвания на лекарството вече са завършени, а тази година планират да започнат клинични изпитвания.

Детският мозък, за разлика от мозъка на възрастните, е способен активно да развива стволови клетки, които могат да открият увреждане в различни органи и да ги възстановят. Мозъкът на възрастен вярва, че вече не се нуждае от това. Учените обаче решиха да поправят всичко.

Досега всички манипулации с стволови клетки са направени в лабораторията, извън човешкото тяло. Клетките, умножени в лабораторията, вече не са изцяло местни и няма гаранция, че те няма да мутират и да доведат до образуването на рак в най-непредсказуемите места. За да вземете лекарството, не е необходимо да се разболявате. За здрави хора това ще стане средство за удължаване на младежта и подобряване на качеството на живот. Експерти смятат, че G5 няма да бъде на разположение за продажба по-рано от година и половина.

Share:
Comments