Rhodiola - лекарствени свойства и приложение в медицината

Rhodiola rosea - общо описание

Rhodiola розово (Rhodíola rósea, златен корен, розов корен) е многогодишно тревисто растение от семейство Толстиак. Коренът е дебел, блестящ, отвратително, това е неговият златист цвят, който причини това растение с огромен списък от полезни медицински свойства, които трябва да се наричат ​​златен корен. Броят на неподвижните стъбла стои до 15 бр., Височина до 40 см.

Завод с един ствол е рядък. Листът е заседнал, продълговато-яйцевиден, елиптичен, заострен, с надписи на върха. Schlitkovidnye съцветия се състоят от няколко цветя с жълт цвят. Периодът на цъфтеж е началото или средата на лятото. Плодовете под формата на зелени листовки узряват през август.

Rhodiola розовая - виды и места произрастания

Известното лечебно растение, напомнящо за корен на женшен в неговите свойства, се разпространява на територията на Русия много повече от не по-малко известен колега, въпреки че се смята за рядко. Тя е включена в Червената книга на Русия в третата категория, тя е защитена на много места за свободно израстване - в Алтай, Якутия, Източен Сибир, Далечния Изток и в районите на Белите и Баренцовите морета. Този адаптоген не изисква много светлина и топлина, но не може да живее без влага, има нужда от изобилна течаща вода.

Rhodiola розовая - лечебные свойства

Сибирски женшен или родиола роза - много ценно растение за медицински цели. Той стимулира динамичната и статична работа на човешките органи и системи. Умората срещу повишеното натоварване се отстранява с употребата на родолюстни препарати, тя успява бързо да подобри енергийния метаболизъм, активирайки окислителните процеси и фосфорилирането. Увеличаването на умствения капацитет подобрява паметта и вниманието. В допълнение, той третира сърдечно-съдови, кожни и стомашно-чревни заболявания, подагра, захарен диабет, анемия, импотентност.

Rhodiola розовая - лекарственные формы

Многобройни изследвания на златния корен го определят като истинско съкровище на ценни вещества: етерично масло, танини, 20 микроелемента, които са най-ценни за човешкия живот, киселини. Подложката на растението напомня миризмата на розово масло. В края на цъфтежа на растението (края на юли), събирането на растението започва и продължава до края на лятото, докато се формира плодът. За да изсъхне изкопаните корени, директната слънчева светлина е противопоказана. Розовият корен запазва лечебните си свойства в продължение на две години. Соковите растения третират рани, жълтеница и фициалната медицина използва течен екстракт от родиала розюм (Extractum Rhodiola fluidum) в психиатрията.

Rhodiola розовая - рецепты

- Rhodiola розовият чай премахва умората и умората, повишава ефективността и издръжливостта.

- Коренът на Rhodiola се добавя към сладкарски изделия и третира отслабени деца. Бонбони, пастили и конфитюри са полезни при дълги пътувания и походи, както и през зимата.

- Тинктура от подземните части на Rhodiola: 50 грама натрошени корени и коренища от златния корен са пълни с алкохол 40 грама, в размер на половин литър. Настоявайте две седмици на тъмно място. Приемайте по капка, 20-30 бр преди хранене. При повишено налягане дозата се намалява значително и броят на приеманията се запазва същият. Достатъчни са 5 капки 3 пъти на ден.

Rhodiola розовая - противопоказания

Това лечебно растение има мощен лечебен ефект, но превишаването на дозата може да доведе до обратния ефект. Повишената раздразнителност, безсъние, дискомфорт в сърцето могат да сигнализират за превишаване на процента на потребление. Пълно противопоказано лекарство от Rhodiola rosea с хипертонична криза и нарушение на съня, също и когато е прекалено силно.

Коментари

Олга 05/06/2016 Интересувах се и от чай, на базата на родила роза. Напоследък изпитвам постоянна умора и някаква апатия. Дори отиде до лекар, каза, че всичко е наред. Имате регистрирани витамини, но е по-добре да имате напитка трева, всъщност, витамини, около фалшива. Светик 05.05.2016 Дори не знаех, че можете да го направите - добавете конфитюр, конфитюр розово розово розово и захранвайте тези деца. Следователно, би било полезно, ако прилагането му подобрява паметта и общото състояние. С настоящите натоварвания на нашите деца това не е излишно. Инна 05/05/1963 Уау! Дори и в психиатрията се използва това растение. Аз съм запознат с Родиоа, защото приятелката ми има диабет и тя приема лекарства, основани на това цвете. Сега също исках да опитам чая от радиото, допълнителна сила, никога не се намесвайте. Валентина 05.05.2016 Разбирам, че златният корен и радиола роза са едно и също растение. Само някои хора знаят точно това име, а някои - други. Ето защо реших, че това са две различни растения. Но силата на двете им лечебни свойства, знам. Диана 05.05.2016 Е, разбира се, това растение отдавна е известно с лечебната си сила. Най-важното нещо, което прави, е да укрепва имунитета, да дава сила, жизненост, жизненост. И ако имате всичко това, тогава не се страхувате от болест. Следователно, никой няма да бъде възпрепятстван да вземе това лекарствено растение.
Share:
Comments