Режимът на деня на съвременните хора на практика унищожава

Често се случва, че се събужда с весело настроение, до средата на деня човек започва да се чувства много уморен. Според лекарите това се дължи на необходимостта да ставаме рано сутринта. За да компенсира липсата на сън през работните дни, повечето хора спят в почивните дни, което обаче не спестява ситуацията.

Принуждавани да изпитват стрес на работното място, те се затягат със сън вечер и се събуждат много рано сутринта, като средно губят средно 40 минути качествен сън. Лекарите предупреждават: този начин на живот е изпълнен със сериозни последици. Неправилният режим води до неуспех на "биологичния часовник", влошаване на настроението, пробуждане на тежък глад.

Промените в настроението съвпадат с подценяването на самочувствието. Постепенно става все по-трудно да се съсредоточава върху работата, която оказва влияние върху нейното качество. Лицето непрекъснато се мъчи от желанието за сън, сексуалният живот се влошава, за който почти няма време. Специалистите препоръчват ревностните служители да си легнат не по-късно от 22 часа, а два пъти седмично - до полунощ.

Share:
Comments