Ракообразни - лечебни свойства и приложение в медицината

Редки - общо описание

обикновен равнец - тревисто многогодишно растение, принадлежащо към семейството на Compositae. Това растение има прав единичен стъбло, който може да се разклонява на върха. Тя расте до 120 см. На долната повърхност на листата на растението има многобройни маслени жлези. Цъфтящо растение през юни-август.

обикновен равнец может цвести дважды за лето. Чаще встречаются белые цветы, но бывают и розовые. Соцветие — корзинка, образованная язычковыми мужскими цветами, расположенными по краям и трубчатыми женскими, находящимися в центре. Многочисленные корзинки образуют щитковидное соцветие. Плоды тысячелистника — бурые семянки. Созревают они в августе или сентябре.

През Средновековието рибата била използвана в магически ритуали. Днес това растение се използва като подправка и мед. Цветарите включват ракообразни в букети от сухо дърво. Добър заземяващ завод.

обикновен равнец - виды и места произрастания

Род тысячелистников состоит из более ста видов растений. обикновен равнец обыкновенный и близкие к нему виды являются лекарственными.

Този вид е разпространен в Евразия и се среща на други континенти. В Русия това растение може да се намери почти навсякъде. Расте в гората и горската степ, а в степните зони. Намира се сред храсти, по пътища, по депа, по дефилета, по пустеещи и депа, по периметъра на полета и по бреговете на водни тела.

обикновен равнец - лечебные свойства

Една от забележителните свойства на това растение е активирането и нормализирането на метаболизма. Поради тази способност той се използва по различни начини, предназначени за затлъстяване, атеросклероза и хипертония.

От древни времена, раковината е била използвана като хемостатична. Механизмът на действието му се заключава в увеличаване на броя на тромбоцитите в кръвта без риск от тромбоза. Това свойство на растението се използва за лечение на кървене: маточна, стомашна, белодробна, чревна, назална.

обикновен равнец применяется и как наружное средство при ранах, трофических язвах, свищах, фурункулёзе, а также при разных кожных заболеваниях. И трава, и цветы растения помогают при лечении заболеваний желудка и кишечника.

Противоаллергические свойства растения используют при экземе, диатезе, астме и крапивнице. обикновен равнец оказывает общеукрепляющее воздействие на нервную систему.

обикновен равнец - лекарственные формы

Билката на равнецът трябва да бъде събрана, когато цъфтежът започне. Юни и първата половина на август са най-доброто време. Като суровина са подходящи само горните издънки с дължина, не по-голяма от 15 см. Гребните стъбла не трябва да влизат в състава на колекцията.

Съцветия са отрязани, оставяйки не повече от 2 см от дръжката. След сортирането суровините трябва да се сушат под сенници или в сушилня. Оптималната температура на сушене е 35-40 ° C. Повече от 2 години суровините не се съхраняват.

За медицински цели използвайте отвара, инфузия на билки и раковини. За да излекувате раните, можете да използвате раци в сурова форма, както и в лосиони.

обикновен равнец - рецепты

Лосион, с който можете да спрете възпалението върху кожата, се приготвя от 2 супени лъжици. лъжици от натрошена бичица. Тревата се изсипва с 0,5 литра вода. 20-15 минути се вари в слаб огън. След инфузия в продължение на 4 часа добавете 1 чаена лъжичка към чашата на инфузията. оцет и 100 мл алкохол (алкохолът може да бъде заменен от същия обем от тинктура от невен). Засегнатите области на кожата са навлажнени. Използвайте в рамките на една седмица.

Мехлемът на базата на бял равнец ще спести от буркула. 2 sl. сухите билки изсипете 50 мл с гореща вода. Получената пулпа може да бъде нагрята до 60 ° С (70 ° С) и готино. Смесва се с вазелин 20 g. Смажете засегнатата област с получения мехлем.

Компреси от рак на хълма спестява от оток, рани и натъртвания. Нуждаете се от 30 грама равнец, 20 грама билки и 10 грама евкалиптови листа. Смесете билките с вряла вода и настоявайте за един час. Промийте филтрирания разтвор. Увеличената в нея марля се нанася върху възпаленото място. На върха на компреса е покрита с кърпа и остава за един час.

обикновен равнец широко используется в стоматологии. При воспалении десен и слизистых полости рта, его применяют вместе с шалфеем для полоскания. Настой делают, исходя из пропорции: 1 чайная ложка трав на 1 стакан кипятка. Настой необходимо выдержать не менее 20 минут.

обикновен равнец - противопоказания

С помощта на рак за медицински цели, трябва да знаете, че растението е отровно. Следователно е необходимо да се приложи, след консултация с лекар. Предписаната доза трябва да се съблюдава. Дългосрочната употреба на лекарство, основаващо се на бял равнец, може да причини обрив и главоболие.

Коментари

Алла 10.05.2016 Спасибо за эту информацию. У меня часто воспаляются десна. обикновен равнец - доступное растение. Обязательно воспользуюсь этим рецептом. Покупала специальную жидкость для полоскания, но, как-то не очень эффектно... Помогает на время. Жана 05.10.2016 И аз пих бульон от болка в стомаха си. Той ме удряше нещо и изобщо не исках да отида до лекаря. Не ми харесват болниците ... И това не беше толкова сериозно ... прочетох, че рибата може да помогне, а у дома имаше опаковка химици с това растение. Аз го пих - това наистина помогна. Оксана 10.05.2016 обикновен равнец, просто замечательно помогает при воспалениях десен. У меня сын, постоянно с этой проблемой мучился. Просто, раз за разом, воспалялись десна. Бабушка-соседка посоветовала полоскать этой травкой, я его сама нарвала, заварила - воспаление прошло! Елена 08.05.2016 Практически каждое растение имеет свою область лечения. обикновен равнец, например, помогает при различного рода воспалениях. И насколько мне известно, его целебными свойствами, довольно часто пользуются. Валя 05.05.2016 Тъй като цялата странна природа е подредена ... Винаги съм мислил, че риба, някаква супер терапевтична растителност. По някакъв начин той вдъхва увереност. И след като прочетох статията, не намерих нищо специално. Това означава, че помага, разбира се, но не толкова сериозно, колкото и много други растения.
Share:
Comments