Рак пръчки и вашата диета

Веднага ще кажа, че пръчките от раци нямат нищо общо с раците или имат здравословна диета. Направете ги от сурими - месо от най-евтината бяла риба. След многократно измиване и преработка такова мляно месо няма абсолютно никакъв вкус, поради което се допълва с натриев глутамат и консерванти не се развалят, така че суровините не се развалят.

Бялата маса става сочна, вкусна, но все още не прилича много на раци, така че е боядисана - нанесете червени оранжеви ленти. Получават се ракови пръчки. Или, както фино напишете върху опаковката, имитация.

Както вече знаете, за здравословна диета такива индустриално преработени храни не са подходящи. Всичко, което беше обработено, приготвено, напълнено с добавки и опаковани в завод, не си заслужава. Но ако имате 15 кг наднормено тегло и основната ви задача е да преминете на нискокалорични протеинови храни, то между ролките и раковидните пръчки определено трябва да изберете пръчките.

Жалко е, че протеинът в пръчките от раци не е достатъчен. В 100 грама, обикновено от 3 до 12 грама протеин, зависи от марката, независимо дали се добавя към производството на соя, яйца и tp. Средно 100 грама ракови пръчици съдържат не повече от 7 грама протеин. За сравнение, в целият треска, до 20 грама протеин на 100 грама. Същото е в лещата. И в пилешки гърди и повече - 30 грама протеин на 100 грама.

Леща, риба и пиле трябва да се ядат на обяд, а пръчките могат да се използват за не-хранителни закуски. Разбира се, сурими не е особено полезно, но намаляването на теглото е определено по-добро от сандвичи, банички и бисквитки.

Share:
Comments