Работещи за отслабване: основните предимства на джогинг и

Борбата на хората с наднормено тегло продължава години. Доскоро много жени и мъже вярваха, че помагането им да се отърват от мразените излишни килограми ще помогне за правилно избрания хранителен режим, днес хората осъзнават по-голямата ефективност от комбинацията от правилно хранене и упражнения. Сред разнообразието от спортове забележително се откроява за загуба на тегло - един от най-старите и най-ефективните методи за премахване на наднорменото тегло.

Характеристика на движение за отслабване и основните му полезни качества

За да се поддържа необходимото ниво на здраве, е необходимо редовно да се тренират мускулите на цялото тяло. Най-добрият асистент по този въпрос може да работи. Укрепва сърдечния мускул, което го прави по-силен, което допринася за интензивното изхвърляне на кръвта и подобрява кръвообращението в тялото. В процеса на физическо натоварване на кръст, съдовете се разширяват, нормализира кръвното налягане. В допълнение към тези положителни качества, тичането има следните предимства:

• повишава защитата на организма при противодействие на вирусни инфекции;

• Повишава енергийната ефективност;

• премахва вредните токсини и токсини от тялото чрез пот по време на тренировка;

• Наситени клетки с кислород;

• нормализира метаболитните процеси и високия холестерол в тялото;

• насърчава изгарянето на излишни килограми и вследствие на това отслабване;

• е най-добрият вид почивка от всякакъв вид дейност и житейски ситуации;

• подобрява сърдечно-съдовата система;

• развива координация на движенията.

След редовни и редовни упражнения можете да видите следните резултати:

• намаляване на сантиметрите на обема на тялото, загуба на тегло;

• Укрепване на всички мускулни групи;

• повишен имунитет;

• Насищане на мозъка с кислород и в резултат на подобрение в умствената работа.

Постоянните преследвания в течение на времето могат да удължат човешкия живот в продължение на 6 години - това мислят учените. Доказано е също така, че процесите на запомняне на информация с редовно движение се усилват. Особено полезно се провежда за хора с вегетаваскуларна дистония. А също и сутрин, равностоен на няколко чаши кафе, това е най-добрата алтернатива.

Основните правила за отслабване

Първо, трябва да се настроите на факта, че работи за отслабване не дава незабавни резултати под формата на значителна загуба на тегло. Положителният изход е възможен само ако редовно и всеки ден се даде определено време на такива професии. За да стартирате е полезно, трябва да го направите според определени правила.

1. • Всеки неподготвен организъм ще бъде трудно да понесе значително физическо натоварване. Ето защо трябва да се движите с постепенно увеличаване на темпото. Всичко, което трябва да слушате на тялото, не се движете в края на силата или в присъствието на болезнени усещания навсякъде. Приспособяването на всеки човек към протичането може да се осъществи по различен начин: някой се използва бързо, докато други се нуждаят от повече време.

2. Най-добре е да започнете първите уроци не от бягане, а от обикновени разходки пеша. С течение на времето скоростта трябва да се увеличи, разстоянието се увеличава. Много ще зависи от първоначалната физическа форма и теглото. Хората, страдащи от затлъстяване, преди да започнат лечението, трябва да се консултират с лекар.

3. Мястото за джогинг трябва да бъде избрано далеч от пистите, хората. В идеалния случай подходящ за такива цели е стадион, парк, пътека в гората, поле. Колкото повече ще бъдат на пътя нередности, възходи и падения, толкова по-продуктивни ще бъде джогинг. Асфалтът не е най-доброто място за бягане, има увеличена опасност от травми.

4. • Преди да продължите, е необходимо загряване до 10 минути. За да приключите с бягането, трябва да опънете всички мускулни групи.

5. • За начинаещите в този спорт трябва да се провеждат 15-20 минути. Средната скорост ще спомогне за поддържане на здравината на тялото без претоварване, но в същото време ще започнат процесите на изгаряне на калории и активиране на метаболитните процеси в организма. Честотата на джогинг трябва да бъде най-малко 3 пъти седмично, постепенно продължителността трябва да се увеличи до 60 минути.

6. • Първите дни от 10-15 писти ще бъдат трудни. Крепостта ще напомни за всяко ново движение. Този период трябва да бъде издържан, а след това бягането ще се превърне в пълноценна навика, носеща само обвинение в жизненост и добро настроение.

7. • Трябва да имате добър навик да контролирате пулса си преди и след бягане. Тези измервания ще помогнат за поддържане на здравето. Оптималното представяне е 120-130 удара в минута. Всяко ускорение на импулса не трябва да надвишава 70% от първоначалната стойност преди теста. Пулсът обикновено се връща на предишната стойност след 25-30 минути.

8. • Не е нормално движение, но с интервал на действие, е по-ефективно. Това означава редуващи се бързи писти за къси разстояния и бавни за дълги. Ако по време на нормално пускане в продължение на 30 минути можете да върнете на 300 грама, тогава с интервал от време до 500 г.

Полезни съвети за участниците: как да подобрите ефективността на бягането за отслабване

Така че основните препоръчителни препоръки за намаляване на теглото при движение:

• През цялото време трябва да наблюдавате дишането си, особено в тези моменти на обучение, когато темпото се променя. Ако не дишате правилно по време на прехода към по-бързо темпо, всички усилия ще бъдат безполезни;

• Не ходете твърде бързо, за да увеличите темпото, не винаги бързо означава по-добро. Важно е да се чувствате комфортно по време на бягане, скоростта се избира индивидуално за всеки организъм;

• Определено трябва да изпробвате всякакъв вид работа и да решите колко е оптимално и подходящо за вас. Има джогинг, за дълги и къси разстояния, с препятствия и други;

• дишането е необходимо само през устата по време на движение, като се извършват и вдишвания, и издишвания. Потокът от кислород през носа се забавя значително, така че ако дишате през носа си, можете постоянно да изпитвате недостиг на въздух;

• Трябва да отговаря много на избора на формата и обувките за бягане. На второ място, не трябва да спестявате, а по-скоро предпочитате специално проектирани обувки от известни марки за бягане. Това може да намали вероятността от нараняване на краката. От избора на дрехи ще зависи от вашите бъдещи усещания по време на уроци и комфорт.

Оптимално време за джогинг и противопоказания за отслабване

Много в пистите зависи от времето, определено за това - ефектът върху тялото е различен. Упражняването сутрин укрепва системите на организма, като сърдечно-съдови и нервни. Дневният старт по-добре укрепва мускулите. Работейки вечер най-ефективно изгаря мазнините и е подходящ за хора, които искат да отслабнат. Ето защо, ако имате цел да отслабнете с няколко килограма - не се колебайте да изберете вечерно шоу за изгаряне на калории.

Ако не можете да стартирате вечер, не се отказвайте да бягате по друго време на деня. Движейки се през деня или сутринта, може да подобри тялото като цяло и по-малко продуктивно, но все пак се бори с наднорменото тегло.

Ако сутрешните упражнения се планират, трябва да се направи преди закуска на празен стомах. Преди вечерта трябва да ядете храна за 2 часа или 1 час след това. Увеличаване на тона на мускулите, преди да се движи ще помогне на контрастен душ, след тренировка, то трябва да бъде топло.

Най-доброто време за бягане е от 6.30-7.30, 11.00-12.00, от 16.00-18.00. По това време мускулите са най-готови да приемат товари.

Има определени противопоказания за движение:

• Забранено е да ходите на хора със заболявания на сърдечно-съдовата система, по-специално, недостатъчност, хипертония, сърдечни дефекти;

• Не можете да работите по време на периоди на обостряне на хронични или общи заболявания;

• наличието на възпалителни процеси - друга причина да останете у дома;

• Не работете за хора със стомашна язва и заболявания на дванадесетопръстника;

• несъвместимо с протичането на гръбначния стълб, което причинява деформация на прешлените, като остеохондроза, остеопороза;

• По време на постоперативния период или след тежки наранявания е необходимо да се избягва движение;

• Забранено е да се движи със силна миопия от -6;

• в случай на заболяване, не могат да се развият разширени вени;

• Плоски крака и бронхиална астма - заболявания, които не се нуждаят от работа.

Започвайки тренировката, трябва да помислите за правилното хранене. В края на краищата, набор от мерки ще помогне да отслабнете много по-бързо.

Share:
Comments