Психолозите разказали за ползите от прошката

Проучванията показват, че има тясна връзка между прошка и благополучие. Всички в живота му поне веднъж се обидиха или обидиха, но не всички успяха да се справят с това. Повечето хора за дълго време прибягват до оплаквания, мислят за тях, за несправедливостта, която ги е изпреварила, помислете за отмъщение. Само малцина знаят, че има друг начин да се отървете от отрицателните чувства - достатъчно е просто да простите на човек, който ви е обидил. Благодарение на прошката, човек ще се спаси от ненужен стрес и тревоги, коригира своето здравословно състояние.

Изследователи от Атланта отдавна са стигнали до такива изводи. Те отбелязват, че човек, който е простил злоупотребата си, практически не е подложен на болка в задната част на гърба, разрушаване поради наркотична или алкохолна зависимост. За да проведат изследването, учените са изследвали активността на мозъка, като са използвали магнитен резонанс. Резултатите показват, че дори идеята, че нарушителят може да бъде простено, задейства дейност в лявото полукълбо, или по-скоро в зоната на средния темпорален гирус. Оказва се, че в човешкия мозък има отделение, което отговаря за прошката.

Способността да прощава има положителен ефект върху човешкото тяло, психическото му състояние. Как можете да научите това? Да простиш не е да приемаш несправедливост към себе си. Опитайте се да простите на дадено лице в себе си, ще станете по-лесни, по-спокойни. Така че човек постепенно може да забрави за раната.

Също така, изследователите са доказали, че съществува връзка между скритата обида и стресиращото състояние. Ако човек иска да се отърве от стреса, просто трябва да се научиш да простиш на насилниците си. В този случай не само състоянието на ума ще се подобри, но и съня ще се нормализира, човекът ще бъде изпълнен с енергия.

Share:
Comments