Прополис за имунитет: ще помогне на децата и възрастните.

Много източници, от които човек може да научи за прости естествени средства за подобряване на защитата на тялото, изобилстват с информация за прополиса. Той се използва за лечение на редица заболявания. Какъв е този продукт, какви са неговите свойства и как да го използвате?

Прополис за имунитет: състав и полезни свойства

Веществото, в консистенция, наподобяваща пластилин - прополис, се използва от пчелите за блокиране на пукнатините в кошера, както и за отстраняване на вредни предмети. Всъщност прополисът е смес от растителни сокове, лепкави вещества от листата на иглолистни и широколистни дървета, цветен прашец и самата слюнка.

Естественият антибиотик, който безопасно може да бъде наречен прополис, има антибактериални, дезинфекционни, почистващи, омекотяващи свойства.

Прополис, който дълго време е използван за имунитет, съдържа в състава си органични киселини, които не позволяват активното развитие на вредни бактерии. В допълнение, прополисът е богат на етерични масла, смоли, восъци, танини.

Цялата гама от полезни вещества на пчелното лепило дава възможност да се използва като антимикробно, аналгетично, антивирусно, противовъзпалително средство, което ефективно повишава устойчивостта на тялото към различни заболявания.

Така че основните свойства на прополиса:

1. противогрибковое

2. антимикробное

3. облекчаване на болката

4. противовъзпалително

5. регенерирующее

6. противовирусное

Използването на лекарството е класическа тинктура на прополис за имунитет

Известно е, че честите заболявания са следствие от намаляването на защитните функции на тялото, възникващи по различни причини. Това и генетичните заболявания, както и влиянието на инфекцията, приемането на някои лекарства, както и неправилната диета и начин на живот.

Каквото и да е, с имунната недостатъчност е необходимо да се вземат подходящи мерки. Естествено, след като се консултирате с специалист.

Тинктура на прополис за повишаване на имунитета е уникална природна подготовка, която ефективно засяга както децата, така и възрастните. Тя може да бъде закупена в готов вид или подготвена самостоятелно, като се използват доказани продукти.

За да започнете с топка от прополис замразяване и решетка на много плитка ренде. След това изсипете почвения продукт с чиста вода. Всичко, което се появи, трябва да бъде премахнато. След това източете и изсушете измития прополис.

Тинктура се приготвя с помощта на алкохол, вода или инфузии върху билки с алкохол. По-долу са прости традиционни рецепти за приготвяне на прополинови тинктури за подобряване на имунитета.

1. Разтрийте 10 грама лепило. Загрейте алкохола 70% (във водна баня), хвърлете го в земята прополис, разбъркайте и незабавно отстранете от топлина. Натоварете композицията, като използвате няколко слоя марля. Всички се излива в чисти ястия и, запушване, се съхранява в килера. Тази рецепта предполага използването на 10 грама прополис и 500 грама алкохол.

2. Можете да приготвите силно концентрирана формулировка, която трябва да се разреди преди употреба. Така че, изсипете нарязания медицински продукт в стъклените изделия и го напълнете с алкохол (водка). Поставете лекарството на тъмно място в продължение на 2 седмици. Не забравяйте да се разклащате периодично. В заключение - щам. В тази рецепта пропорцията е от 50 до 50.

3. В допълнение към съдържащата алкохол тинктура (в случай на непоносимост към алкохол) се използват водни разтвори. Единственият недостатък на подобен инструмент е къс срок на годност. Готовият разтвор трябва да се използва не по-късно от една седмица от датата на подготовката.

Подгответе лекарството така: кипете в чисти емайлирани ястия вода, охладете. Добавете земята прополис в съотношение 2: 1. Загрейте състава във водна баня (до разтваряне на частиците от лепило за пчелите) в продължение на около час. След това оставете да остане в продължение на часове 6, натоварете и налейте в стъклен контейнер (за предпочитане тъмно).

4. За да увеличите ефективността на прополиса за подобряване на имунитета, като използвате така наречения прополис мед. Рецептата за приготвяне на лекарствената смес е проста: смила се и стопи лекарствения продукт на водна баня. Добавете мед, разбърквайте. Съставките се затоплят около 20 минути преди разтварянето на прополиса. Пазете лекарството в хладилника и яжте, добавете към чай или мляко.

Медът на прополиса може да се приготви по друг начин. След като натоварите тинктурата на прополиса, отделете вискозната маса, която остава в дъното на чинията. Оставете го да стои няколко дни на тъмно място, докато алкохолът се отдели. След това изсипете алкохола и смесете овесената каша с мед и загрявайте за няколко дни. Съхранявайте продукта на студено и го използвайте по предназначение.

Прополис за деца за имунитет - основните принципи на приемане

Благодарение на уникалните си свойства, прополисът е почти незаменим продукт за укрепване на имунната система на децата. В случая на деца, като правило се използва воден разтвор на продукта.

Преди да използвате прополис, е необходимо да проведете традиционен тест за алергична реакция. За да направите това, няколко капки от лекарството трябва да се капе върху кожата на бебето и да напуснете за известно време. При липса на отрицателна реакция на тялото, която се проявява чрез зачервяване, обрив и други "проблеми", безопасно можете да използвате прополис за деца за имунитет.

Ако детето вече е на 3 години, препоръчва се алкохолната инфузия, която се изчислява по следния начин: 1 капка от формулата за годината на живот на бебето. Терапевтичната смес най-добре се разрежда с малко количество вода и след това се дава на детето.

Лечението не може да се използва неконтролируемо. За да се укрепи имунитета, достатъчно е да се придаде тинктура в продължение на 2 седмици веднъж дневно. Ако защитната сила е значително намалена, трябва да вземете почивка (2 седмици), след това да продължите курса на лечение, като увеличите приема на тинктура до 2 пъти на ден.

Уникален продукт, базиран на прополис, може да се добави директно към млякото и да се даде на детето преди лягане. Чрез признанието на специалистите и на самите майки този подход към лечението дава най-голям резултат.

В допълнение към вътрешната употреба, формулата се използва външно, смазвайки краката на бебето. Този метод на лечение е ефективен особено при сезонните епидемии на настинка. Ако бебето вече е болно, често се извършва процедура на смазване.

Как да вземем прополис за имунитет на възрастен?

Методите за прилагане на пчелно лепило за укрепване на защитните сили на тялото са много. По-долу са най-прости:

1. Горещо мляко с прополис - истински панацея за настинки. В чаша мляко горещо добавете настърган прополис (буквално щипка), разбърквайте и пийте малки глътки точно преди да си легнете.

2. Можете да капе в млякото и няколко капки от готовата тинктура на прополиса върху алкохола.

3. Добавете тинктура на прополиса към алкохол в чай ​​или мляко за максимална устойчивост на тялото към инфекции. Не по-малко ефективен е водният разтвор на продукта. Добавя се към горещата течност (15 капки) и се пие 2-3 пъти на ден.

4. Тинктура, използвана за вдишване. В този случай е за предпочитане да се използва воден разтвор. Лечението с инхалация се препоръчва за тези, които "вдигнаха" болестта, т.е. в състояние, когато носът е болезнен или възпален. В този случай, варете водата, изсипете лъжица тинктура, оставете състава да се охлади леко и покрийте капацитета с кърпа, дишайте с лечебна влага.

Прополис за подобряване на имунитета - възможни последици

Както всеки друг, дори и най-полезният продукт, прополисът трябва да се приема разумно. Тинктура на пчелно лепило върху алкохола не се препоръчва в такива случаи:

• индивидуална непоносимост

• алергична реакция

• бременност и кърмене

• деца под 3 години

Неконтролираното използване на тинктурата на прополиса може да доведе до такива неприятни симптоми като замайване, повишено налягане, бързо сърцебиене, главоболие, прекомерна жизненост или обратно сънливост.

Прополис или тинктура, базирана на пчелен продукт, е уникално естествено средство, което може да укрепи тялото, да го предпази от вирусни и други инфекции. Прополисът е незаменим през есенно-зимния период. Също така действа добре върху възрастните и върху детето. Основното нещо е да го използвате разумно, спазвайки прости правила за подготовка и приложение.

Share:
Comments