Преглед на антивирусните лекарства срещу настинки и грип.

Вирусите са много чести в живота на всеки човек. Катарните заболявания имат различни имена, но има само една основна причина - инфекция на различни части на тялото. Най-често се засягат горните дихателни пътища. Болестите трябва да се лекуват незабавно, за да не се предизвикват усложнения. За това са избрани най-добрите антивирусни лекарства.

Интерферон

Лекарството се освобождава под формата на прах. Той се използва за лечение на остри респираторни вирусни инфекции и често за грип. Агентът се използва под формата на разтвор. Преди да вземете праха трябва да се разтваря в топла вода. След контакт с заразеното лице се препоръчва употреба на напитки. Продължете да използвате лекарството, докато рискът от инфекция бъде отстранен.

Преди употреба отворете ампулата, излейте течност и я разклатете енергично. След разтваряне на праха, вкарайте 5 капки във всеки носов проход. Сесията се провежда два пъти на ден.

Ако едно лице вече е заразено, тогава е необходимо да се лекуват нетерапевтични действия, но вече лекувате болестта. Ефективността на лекарството ще бъде по-висока, ако започнете терапията по-рано. За лечение, изкопайте в 5 капки във всеки нощен пасаж до пет пъти на ден. По-голям резултат може да се очаква от приложението на лекарството под формата на инхалации. Това лекарство е показано и за вирусен конюнктивит.

Altabor

Активният компонент на лекарството е сух екстракт от съвместното появяване на елха. Активните компоненти на веществото инхибират активността на грипния вирус. В допълнение, лекарството има отрицателен ефект върху широк кръг от бактерии.

Ако използвате средствата за предотвратяване, използвайте 2 таблетки два пъти дневно. Капсулата бавно се разтваря. С терапията разтваряйте 2 таблетки четири пъти на ден. Продължителността на терапията е 7 дни.

Не използвайте продукта, ако е прекалено чувствителен към съставките на продукта. В този случай пациентът може да прояви реакции от трети страни. Не се препоръчва употреба при кърмене и кърмене.

Amizon

Това лекарство е свързано с ненаркотични аналгетици. Има следните действия:

— обезболивающий;

- антипиретичен;

- антифлотични средства;

— интерфероногенный.

Когато се лекува грип или ARVI, лекарството се използва три пъти дневно. Продължителността на курса е до седем дни. При първите 12 седмици е забранено използването на лекарството при носене на бебе. Също така е невъзможно да се приложи в случай на лична непоносимост към компонента в състава, по-специално към йодните препарати. След приемането на такива нежелани реакции, като горчив вкус в устата, прекомерна слюнка, леко подуване на лигавицата.

Engistol

Това е най-добрият антивирусен агент, който има общо с хомеопатичните лекарства. Тя се характеризира с ясно изразен антивирусен ефект. В един момент се предписва само една таблетка, която трябва да се резорбира. Вземете три пъти дневно, преди да ядете. В случай на остро застъпване на заболяването, ще трябва да разтваряте таблетката на всеки три четвърти от час в продължение на два часа. След ядене три пъти на ден. По препоръка на специалист.

За да се предотврати развитието на остра респираторна вирусна инфекция, една таблетка трябва да се приема два пъти дневно в продължение на един месец. На фона на лекарството може да се проявят алергични реакции. Когато носите бебето и кърмите, поемайте под строго наблюдение на лекаря.

Rimantadin

Механизмът на ефекта на лекарството е да се потисне размножаването на вируса, което се наблюдава поради нарушение на образуването на плика на самия вирус. Лекарството се освобождава под формата на таблетки и прах.

За терапевтични цели използвайте две таблетки три пъти на ден на първия ден. През следващите два дни, пийте 2 таблетки два пъти на ден. През всички следващи дни, две таблетки на ден. В качеството на профилактика, използвайте хапчето веднъж дневно в продължение на две седмици.

Обикновено лекарството се толерира много добре от пациента, но в редки случаи има странични реакции като смущения в изпражненията, гадене, повръщане, нарушен апетит, безсъние, тремор, сънливост и повишена възбуда. С особена грижа използвайте лекарството за епилепсия и в случай на тежки заболявания на черния дроб и бъбреците.

Tiloron

Това е най-доброто антивирусно лекарство, което се произвежда под формата на таблетки. Също така, лечението може да се използва за ARVI и грип. Дозирането и продължителността на терапията се определят от лекуващия лекар, особено индивидуално.

Забранено е употребата на лекарство, в случай на лична нетърпимост, компонент в състава на лекарството. Също така, не използвайте, когато носите бебе и кърмите. Поради приемането при пациенти има такива нежелани реакции като повишена температура, гадене. Много рядко се наблюдават алергични реакции.

Umifenovir

Лекарството се характеризира с индуцираща интерферон активност. В допълнение, лекарството подобрява имунните клетки. Благодарение на това устойчивостта на организма към инфекция се увеличава значително.

В случай на профилактика, лекарството може да се приема в минимална доза до две седмици. При лечение на заболяването използвайте 0.2 грама четири пъти на ден. Продължителността на терапията продължава три дни.

Забранено е употребата на лекарството в случай на лична непоносимост на компонентите в състава на лекарството. Също така, не използвайте при съпътстваща соматична патология. От нежеланите реакции могат да се отбележат алергични реакции с лична свръхчувствителност към компонентите в състава.

Гриппферон

Това лекарство е свързано с комбинирани лекарства, които в състава имат алфа интерферон. Активно се използва в терапията и превенцията на грип и други остри респираторни вирусни инфекции. Агентът се прилага интраназално с три капки във всяка ноздра на всеки три часа. Забранено е използването на компонент в състава при носене на бебе и лична непоносимост.

Share:
Comments