Преглед на антихелминтовите лекарства с широк спектър на

Много е лесно да заразите червеи, но е необходимо да се отървете от паразити възможно най-скоро. Независимо от източника на инфекция, важно е да се започне своевременно лечение, тъй като хелмините предизвикват много сериозни патологии. Такива патологични процеси могат да доведат до много сериозни последици.

Пирантел

Таблетките от паразити в състава им имат активно вещество пирантеплаамоат. Това лекарство се предписва от специалисти за различни заболявания - трихуроза, аскариаза, некатароза, ентеробиоза. Пирантел е сравнително нетоксични таблетки, така че те могат да се използват за лечение на бебета.

Лекарството се приема веднъж дневно. Таблетката се дъвче и се измива с вода. С аскариаза един драги е достатъчен. При други заболявания, продължителността на терапията може да продължи до три дни. При някои заболявания се препоръчва да преминат втори курс на лечение след три седмици.

Децата трябва да използват по-скоро суспензия, отколкото таблетна форма. Лекарството се приема независимо от яденето. Не използвайте при носене на бебе, но в някои случаи могат да се използват таблетки. Не забравяйте да се консултирате с лекар, преди да купите лекарството!

червей

Това е най-доброто средство за защита срещу червеи, които в състава си имат такова активно вещество като албендазол. Това лекарство е ефективно при лечение на такива заболявания, като гиаридиоза, аскариаза, некарбобидоза.

Използвайте медикаменти по време на хранене, като дъвчете таблетката или го резорбирате. Средства за измиване с достатъчно количество течност. Дозата във всеки случай се изчислява изключително индивидуално. Вземат се предвид възрастта, телесното тегло и други параметри на пациента. Не забравяйте да се консултирате с лекар!

Декарис

Внимание: Преди да купите лекарство, винаги се консултирайте с лекар! Това са високоефективни анти-хелминтозни таблетки, чиято активна съставка е левомизол. Предписват се медикаменти за аскаридоза, не-каротидоза, ентеробиоза и някои хелминтични инвазии.

Това антихелминтно средство веднъж. За лечението на патологията са достатъчни само 150 mg от веществото. Децата обикновено показват 50 mg. Дозата може да се изчисли в зависимост от теглото на бебето. Но това лекарство не се допуска за бебета до тригодишна възраст. Противопоказен медикамент, който да се използва за жени, които носят плодове и лактация. Абсолютните противопоказания са агранулоцитоза. Преди да използвате лекарството, трябва да подадете кръвен тест.

Празиквантел

Тези таблетки се характеризират с широка гама от техните ефекти. Позволени да вземат деца от четири години. Предписва се, когато не се откриват само червеи, но също и червеи, аскариаза, чернодробна треска. Високо активен срещу извънредни паразити.

Дозировката на лекарството зависи от заболяването. Дозирането и честотата на приемане се предписват само от специалист след преглед на пациента и диагноза. Обикновено продължителността на терапията не е повече от 24 часа. Но при някои заболявания лечението може да продължи до четири дни.

Тези хапчета срещу червеи са много токсични, което причинява странични ефекти от приема. Те се срещат изключително рядко, но по-често това се дължи на излишък от посочената доза. Това лекарство е забранено за употреба при чернодробна недостатъчност и през първия триместър на носенето на бебе. Не забравяйте да се консултирате с лекар, преди да купите лекарството!

Vermoxum

Това е много добро лекарство срещу червеи и други паразити, които увреждат човешкото тяло. В случай на трихиноза вземете лекарството три пъти дневно за 400 mg. От четвъртия до десетия ден от лечението, дозата трябва да се увеличи до 500 mg. В случай на смесени инвазии една таблетка трябва да се приема два пъти дневно в продължение на три дни.

При ентебиоза, лекарството се използва веднъж на ден. Дозата зависи от възрастта на пациента. Но е необходимо да се повтори курса на лечение след две седмици. Това лекарство трябва да се консумира само след хранене. Противопоказания за употреба са чернодробна недостатъчност, болест на Crohn и язвен колит. Не забравяйте да се консултирате с лекар!

levamizol

Това лекарство се счита за най-ефективно срещу червеите. Активно се използва за лечение на аскаридоза. Механизмът на действие на лекарството е да разруши нервно-мускулната връзка във влакната на паразитите. Това причинява парализа. Червеите се елиминират от червата поради перисталтика. Консултацията с лекар е задължителна!

Лекарството се абсорбира с повече от 95%. Neutralizuetsya означава черен дроб. Елиминирани от организма през бъбреците. Не използвайте продукта, когато носите бебе или кърмите. Много често причинява странични реакции от стомашно-чревния тракт. Забранено е да се използват пациенти с аномалии в хематопоезата.

Мебендазол

Това лекарство е лекарство по избор за лечение на аскаридоза и ентеробиоза. Наркотикът е чудесен за премахване на смесените нашествия. Ефективен срещу обикновени нематодни видове. Не забравяйте да се консултирате с лекар, преди да купите лекарството!

Действието на лекарството е нарушение на енергийния метаболизъм в мембраните на клетките на червея. Предотвратява абсорбцията на глюкозата. Под влияние на мебендазол червеят умира от изтощение. Веществото почти не се абсорбира в червата. Повече от 90% отиват заедно с изпражненията.

Лекарството има тератогенен ефект върху развитието на бебето. Нарушаване на неговото вътрематочно развитие. Тя се разпределя заедно с майчиното мляко. Забранено е употребата на лекарството за възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт, тъй като концентрацията на веществото в кръвта се увеличава поради неправилно функциониране на лигавицата. По тази причина съществува риск от ефекти от трети страни. Нежеланите реакции включват диария, гадене, коремна болка. При високи дози лекарството провокира тежки кожни реакции, които се състоят от зачервяване, изгаряне. При твърде дълъг прием може да има плешивост, а не само от страна на човека или страна, но също и от женска.

Share:
Comments