Предимствата на младите картофи

Втората половина на лятото е добра, защото е времето на младия картоф, който в много отношения се оказва по-полезен от стария, не само за здраве, но и за фигурата.

Млади картофи обикновено се считат за такива, които се събират 2 седмици след края на цъфтежа, докато не са напълно зрели и веднага се продават.

млада карта

Разграничаването на такива картофи от старите е много проста: при младите картофи кожата е тънка, полупрозрачна и много деликатна. Лесно изостава, ако натиснете пръста си. Преди да почистите картофите, проверете клубените и изхвърлете зелените - те съдържат отровната субстанция соланин.

Каква е употребата на младите картофи? Той има много витамин С, витамини В, калий, желязо, фосфор. След като изядете 500 грама картофи, можете да получите дневен прием на витамин С и калий. Калият е полезен за работата на сърцето, помага да се премахне излишната вода от тялото (и това е точно това, от което се нуждаете за отслабване). Младият картоф нормализира работата на стомашно-чревния тракт, мозъка, подобрява метаболизма и подобрява настроението.

Има един млад картоф най-добре заедно с коричка, и ако го почистите, а след това изстъргване на кожата, а не го отрязва, тъй като е под него, че по-голямата част от всички хранителни вещества се намира. За да се запазят полезните вещества помага и за начина на приготвяне на картофи: при печене или кипене в униформа те се съхраняват почти напълно. Най-малко полезни при пържените картофи. В него най-вече всички калории.

Между другото, за калории: нишесте в младите картофи е много по-малко, отколкото в старите, и следователно нейните калории с 10-30% по-ниски, При варени млади картофи само 75-90 калории на 100 гр. В комбинация с пресни зеленчуци, младите картофи могат да се превърнат в полезно и некалорично ястие. В допълнение, в картофите има няколко прости захари и няма мазнини.

Има специална диета за отслабване, която се основава на картофи. Ако ще опитате един от тях, тогава втората половина на лятото е най-подходящият период за това. Картофените диети на старите картофи няма да свършат нищо.

Ето приблизително меню за картофено хранене:

Основата му е млад картоф, сварен в униформа без сол. За един ден трябва да ядете 1 кг картофи, подправени с билки (копър, магданоз, зелен лук), разделяйки го на 5-6 приеми. Можете да пиете минерални (в малки количества) или чиста вода, зелен чай. За промяна в диетата може да се добави задушено зеле, тиквички, неподсладени плодове и плодове. Понякога можете да ядете малко подсладено извара, кисело мляко, сирене. Да седнеш на такава диета може да бъде до 2 седмици, докато губиш около 7 кг.

Share:
Comments