Правилно направеният масаж на гърба изцелява цялото тяло.

Човешкото тяло е подредено така уникално, че понякога човек се учудва, че болката на едно място се дава в обратната посока.

Когато черният дроб, бъбреците, гърбът боли, с щипка от нервите на гърба, тегли крака.

Всеки човек има възможност да се научи как правилно да прави масаж назад, както в профилактиката на възстановяването на цялото тяло, така и да се отърве от болката в определена област.

Масаж на гърба: направете или не

Болката в гърба, понякога остра и по-често дръпнала, не винаги е признак на увредена гръбначна система. Всяко отделение на гръбначния стълб е отговорно за определен орган на нашето тяло, така че, когато имате болезнени усещания, не бързайте да вършите масаж, особено у дома, но се консултирайте с лекар и установете причината за заболяването.

Наистина, ако е правилно да се направи масаж на гърба, много по-рано ще дойде възстановяване с такива заболявания:

• остеохондроза;

• главоболие;

• наранявания;

• невралгия;

• радикулит;

• гастрит;

• пневмония;

Бронхит и много други.

Масажът на гърба не само облекчава болката, но и облекчава повишената нервна възбудимост, успокоява. Ако направите подходящия масаж на гърба, в края на масажа пациентът ще иска да изпие няколко минути.

Релаксиращият ефект върху мускулите и нервните окончания може да победи синдрома на хроничната умора.

Сколиозата може лесно да бъде преодоляна чрез редовни сеанси на масаж, в този случай е особено важно да се направи правилно гръбначния масаж, като се знае къде да се отпусне и къде да се засили ефектът.

Въпреки това, използвайки основния принцип на лекарите, "не навреди", никога не масажирайте никакви органи, особено гръб, ако човек има рак, проблеми с кръвната система, туберкулоза, тумори или инфекции, трябва да получите разрешение от лекар преди да започне мазето. са сигурни за диагнозата.

Как да се върна правилно масаж: подготовка

Преди да продължите с масажните сесии, слушайте внимателно пациента, установете дали има някакви противопоказания за него и определете какъв масаж ще направите:

• релаксираща;

• медицински;

• спортен.

Релаксиращият масаж обикновено се прави с цел предотвратяване, облекчаване на напрежението от мускулите, премахване на възбудимостта и запълване на тялото със спокойствие.

Ако възникне проблем, правим терапевтичен масаж, като обръщаме внимание на болезнените места.

Спортният масаж помага за облекчаване на напрежението от мускулите, премахване на спастичността, успокояване и релакс преди или след тренировка.

Хипертоничните пациенти винаги трябва да измерват налягането преди и след масажа, с тонометър над 160 mmHg. масажът е забранен, по-добре е да масажирате главата, шията, да облекчите натиска и да продължите процедурата, но без практика, е по-добре да не поемате рискове.

Мястото за извършване на манипулации с масаж може да бъде стол, ако работим с горната част на гърба или с маса, диван, ако работим с цялата или само долната дорзална повърхност, основното е, че повърхността е твърда.

Температурата на въздуха в стаята трябва да е удобна за човека, на когото се извършва масажът, но стаята преди сесията трябва да бъде вентилирана.

За масаж се нуждаете от масажно масло или крем, от силиконов буркан, ако решите да направите консервиран масаж и мед за меден масаж.

За да направите правилно масаж на гърба, трябва да се запознаете с основните техники и методи за провеждане на всеки тип масаж.

Как да направите масаж на гърба: последователността на действията

За кой вид масаж не продължаваме, посоката на извършените манипулации остава от центъра на гърба до периферията, без да се засяга площта на лимфните възли.

Маса на гърба може да бъде разделена на 2 части, горна и долна. В случай на респираторно заболяване, болка в гръдния кош, интеркостална невралгия, масажиране на долната част на гръдната част, след това отидете в горната половина.

Лумбаго, радикулит, прищипване на седалищния нерв, издърпване на болката в краката изискват масаж в долната част на гърба, така че да правим един и същ масаж на долната част на гръдния кош, след това да отидем до долната част на гърба.

Първо, ще се запознаем с методите на класически масаж, които са в основата на всички други видове манипулации на масаж.

Всеки масаж започва с потупване и триене.

- Продължителността се извършва 3-5 пъти в продължение на 2 - 3 минути, поставяйки отворени длани на гърба, притискайки прави линии, кръгови или зигзагови.

На тялото с мазнини, тази техника може да се извърши с кокалчетата на пръстите, сгънати в юмрук на ръцете. Започваме бавно, внимателно, постепенно се движим по-бързо и увеличаваме натиска върху кожата на гърба.

- Да стигнем до смилането. Тази манипулация се извършва по два, три различни начина, най-важното е да се постигне в края на триене равномерно червено състояние на кожата.

1. "Засенчването" се извършва с четири пръста от двете ръце, като се извършват триене движения с бързи темпове, с натискане, опитвайки се да засенчи масажираната повърхност.

2. "Рязането" е добър и ефективен метод, осигуряващ бърз поток от кръв. Поставяме дланите на ръба един срещу друг, започваме бързо да движим ръцете си нагоре и надолу, разтривайки кожата по цялата повърхност.

3. Възможно е кожата да се разтрива добре, като се поставят четири пръста с ударение върху палеца, като се прави кръгово движение, бавно се движат от центъра към периферията и отдолу нагоре. Триене се извършва 7 - 10 минути, в зависимост от областта на масажирането.

- Продължаваме да правим тази техника, продължаваме да мечаме, но се опитваме да не я разтрием, а да изтръгнем всяка част от кожата, като спираме на откритите уплътнения и болезнени места. При първите масажни сеанси, човек трябва да бъде много внимателен към усещанията на масажа, да се опита да не причини болка, да отслаби напрежението в местата на остра болка.

Ако това е по-удобно за вас, можете да направите месене с палеца си, а останалата част ще послужи като подкрепа.

"Perekatыvanye" позволява не само да облекчи напрежението от кожата, но и да й даде еластичност, за да възстанови тона. Пръстите на двете ръце хващат кожата на кожата, опитваме се да я преместим, да я избутаме с палец нагоре от дъното, а другите четири бързо да се оправим, сякаш бягаме от тази "количка".

"Опаковане" може да бъде направено само върху кожата на не много дебело тяло и не е много тънко тяло, така че е възможно да се формира кожна гънка, която ще се преобърнем с една ръка върху отворената длан на другата, постепенно движейки се по цялата масирана повърхност.

Всяка стъпка се извършва бавно, опитвайки се да изтръгне кожата възможно най-плътно, да я разтегли, повтаряйки манипулациите 5 пъти отдолу нагоре, от центъра настрани.

- Ако пациентът не е хипертоничен, тогава завършваме класическия масаж с вибрации - плакат или изтичане.

Спукането се прави отворено или сгънато в лодката с дланите на ръката, биенето се извършва от радиалната страна на ръцете, сгънати в юмрук или от ребрата на отворените ръце, интензивно, но без фанатизъм, засягащи цялата повърхност, която се обработва, отдолу нагоре и назад, завършвайки масажа с потупване.

Сега преминаваме към директния масаж на всяка зона.

Как правилно да направите масаж на гърба: професионални съвети

Внимание!

1. Когато започвате масаж, не забравяйте, че извършваме всички манипулации, без да се докосваме до самия гръбнак, а ние не изработваме зоните на лимфното натрупване, т.е. подмишниците и в областта на слабините.

2. За хипертоничните хора трябва да се прави всякакъв вид масаж от шията до кокцикса, а не да се "изпомпва" кръвта, за да не се предизвиква повишаване на налягането.

Пристигане в класически масаж, трябва да обърнете внимание на малките тънкости.

- Докато масажирате долната част на гръдната област, когато работите на междукостовата повърхност, гладенето и смилането трябва да се извършват с "гребла", с големи разстояния на пръстите.

- Когато работите върху скупулната област, е важно да масажирате под нокътя, затова сложим ръката зад гърба, сложим дланта отзад в областта на бъбреците, плешкото изпъква напред и внимателно измиваме скулестата повърхност.

- Забранено е да се правят вибрации в сърцето и бъбреците, както и при хипертония.

Релаксиращ масаж най-лесно е да направите чудо - буркан, буркан от силикон, който можете да купите в аптека.

Можете да използвате стъклен буркан с всмукателна чаша, но това е по-болезнено и по-често уврежда кожата, особено в корема.

За да може масажът да не причинява болезнени усещания, преди началото му е необходимо да се направят потупване и смилане.

Бурканът е леко изцеден и притиснат плътно към маслената гръбна повърхност, сега може да се движи, като се изчертават всякакви линии, форми, макар и картината, но от гръбнака до страните. Разбира се, това няма да бъде професионален масаж с мед, но ще донесе малко полезност.

При затоплена кожа, след класически или масаж, нанасяме тънък слой леко загрята мед, след това натискаме ръцете, притискаме ги здраво към кожата, буквално се залепваме и рязко ги откъсваме, а кожата на гърба автоматично се вдига след дланите.

Направете масаж и от гръбначния стълб настрани, като го ограничите до хора, които са предразположени към внезапно натоварване на налягането. Дланите се поставят с пръсти нагоре, успоредни един на друг от двете страни на гръбначния стълб. Всичко зависи от силата на ръцете, скоростта на реакцията и желанието да помогнете

С правилно направен масаж, с добра интензивност, медът ще започне да се превръща в бели бучки и след това напълно изчезва, погълнат в кожата.

В края на медения масаж гърбът може да бъде покрит с хранителен филм, не повече от половин час, или кърпа от естествени материали, и внимателно обвивам. Оставяйте филма в никакъв случай не е невъзможно през нощта, докато можете да изгорите кожата, но под кожата кожата може да се затопли до сутринта.

Внимание! Масаж с мед може да се направи за хора, които нямат алергия към мед.

Независимо кой тип масаж избирате, не забравяйте, че резултатът идва след целия курс в 10-15 сесии, като процедурите се извършват ежедневно през ден, ефектът е по-силен във втория случай.

Ако се нуждаете от дългосрочно лечение, трябва да редувате вида масаж или да промените ръцете на масажиращия, за да не се свикне с тялото.

За профилактика и хронични заболявания трябва да се провеждат 2-4 пълни курса масаж на година.

Share:
Comments