Правете добро и правете добро: какви са опасностите от

Хората, които са си поставили за цел да отслабнат, са склонни да се притесняват повече за условията, при които можете да се отървете от наднорменото тегло, отколкото потенциалната вреда от диетата за здравето.

Най-нетърпеливите хора се интересуват от "как да отслабнете за една седмица", оптимистите обикновено искат търсачката да отслабне за един месец. И само напредналите потребители не се доверяват на изричните диети, предпочитайки по-надеждни опции.

Но дори и те обикновено не могат да предвидят всичко.

Сред популярните диети днес са високите протеинови диети, които не са се отказали от позициите си през последното десетилетие.

"Кремъл", Аткинсън и Дукан имат абсолютни предимства. Първите постижения се виждат достатъчно бързо, което помага да се поддържа мотивацията, позитивното отношение и да не се нарушава диетата.

Освен това хората, които отслабват, не изпитват болезнен глад, което ги принуждава постоянно да мислят за храната: протеиновите продукти, които съставляват диетата им, се усвояват от дълго време и създават усещане за ситост за дълъг период от време.

Този факт ще бъде потвърден от тези, които предпочитат спортно хранене, например добавяйки към обичайните ястия все още всички видове протеинови шейкове за растежа на мускулната маса.

Малцина обаче смятат, че докато се отърваваме от килограмите, които отрови живота ни, продуктите на протеиновия метаболизъм (токсини) могат да отровим нашето тяло. И го правете по такъв начин, че не можете веднага да подозирате, че нещо не е наред.

Има метод, който позволява в онлайн режим само за 40 секунди, за да разберете дали самият, несъзнателно, уврежда здравето ви по време на загуба на тегло. Разказваме защо този бърз тест е абсолютно необходим за всеки, който седи на протеинова диета и / или е много активен в спорта (не, тук няма грешка, любителите на тренировката в рамките на възможностите и спортното хранене също са изложени на риск).

Амоняк - врагът на тялото

Нови по-малки дрехи, снимки на плажа, които харесваме и се възхищаваме на погледите на онези, които се грижат за тях - това е, което повечето от нас мислят за това, когато казвате "отслабване" или "редовни интензивни упражнения във фитнеса".

Наистина искам да добавя към този списък подобрение в благосъстоянието и увеличения капацитет за работа, но, уви, често става дума за напълно различни странични ефекти, които са познати на всеки, който някога е участвал в състезанието за гъвкавост, използвайки протеинова диета или прекомерна анаеробна тренировка: раздразнителност, умора, намалена концентрация на внимание.

Каква е причината за това състояние? Разбира се, определена роля играе калоричното ограничение и режима на обучение, но това не е всичко.

При повишените протеинови натоварвания токсичният амоняк започва да се натрупва в кръвта - продукт на протеиновата обработка от организма, който обикновено се дезинфекцира от черния дроб.

Нивото на амоняка расте и при високи физически натоварвания (по това време протеинът започва да се разпада в мускулите). В даден момент черният дроб просто престава да се справя с детоксикацията на токсините и нивото на амоняка започва да намалява.

Какво води до това? Първо, амонякът действа депресивно върху мозъка. Здравословното състояние се влошава, концентрацията на внимание и скоростта на реакцията намаляват, раздразнителността се усилва, сънят може да бъде счупен, усещането за постоянна умора.

На второ място, амонякът е токсичен за мускулите: когато се натрупва в кръвта, степента на възстановяване на организма (например между тренировъчните сесии) се намалява и тяхната ефективност също намалява.

Трето, амонякът действа токсично върху черния дроб, което води до нарушаване на кръвообращението в него, други функции, например пречистване, също са нарушени. Уви, но това не е всичко: неуспехите могат да започнат в процеса на детоксикация, което ще доведе до влошаване на тялото.

Възможно е да се подозира, че увеличаването на амоняка в кръвта става чрез изричен тест за комуникация на числа, който съществува както на хартия, така и в електронна версия, например на сайта www.testpecheniya.rf

Тестът се използва широко от специалистите за предварителна диагностика. Нейната същност се състои в това, че за 40 секунди да има време постоянно да свързва разпръснатите номера от 1 до 25.

Ако дори след няколко опита да се задържи в рамките на 40 секунди не е възможно, възможно е да се подозира нарушение на концентрацията поради увеличаване на амоняка. Каква е причината за тази интоксикация: с нарушение на черния дроб или с претоварване на протеини - ще бъде в състояние да разбере специалист, който трябва да се свърже с вас за цялостно проучване.

Помогнете на тялото по интелигентен начин!

За да не се изключи избрания път, се препоръчва редовно да се претегля загуба на тегло, да се правят измервания на обем, самоизмерими - всичко това, за да се отбележат постепенните промени, които трудно се отстраняват с невъоръжено око; да общуват на групи хора с интереси, за да получат психологическа помощ.

Не забравяйте за предотвратяването или контрола на последствията от строгата диета. Отслабването винаги е стрес за тялото, а здравето на черния дроб е един от най-важните аспекти за поддържане на благосъстоянието и нормалния метаболизъм.

Ставате по-леки, тя трябва да стане по-лесна и вашият черен дроб.

По време на храненето е препоръчително да поддържате черния дроб и да отстранявате от него прекомерно токсично натоварване. Как да направите това? За подобряване на черния дроб има много лекарства, продавани в аптеката без лекарско предписание, тази група се нарича "хепатопротектори".

Хепатопротекторите са разнообразни в техния механизъм на действие и влияят върху работата на черния дроб. Все пак, не всички от тях са еднакво полезни: само много малко лекарства не само поддържат черния дроб, но и очистват токсините.

Специално място сред тях е Gepa-Merz - немски оригинален хепатопротектор-детоксикант със сложен ефект. В състава си - естествени аминокиселини за организма - орнитин и аспартат, които участват в много от най-важните метаболитни процеси в тялото (включително черния дроб).

Hepa-Merz се изчиства от токсичния амоняк, нормализира чернодробната функция, метаболизма и общото състояние: чувството за умора намалява, концентрацията на вниманието се увеличава, здравословното състояние се подобрява.

Заслужава да се отбележи и важно да се намали теглото и да се работи с фитнес в момента: аминокиселините от Hepa-Mertz активират синтеза на собствения си протеин в тялото, увеличават мускулната маса и намаляват периода на възстановяване между тренировъчните сесии.

Любопитно е, че нивото на кортизола (хормон на стреса) също намалява. Характерна особеност на Hep-Merz е бързото действие - вече 15-25 минути след приемането.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯТА СА. Преди употреба, консултирайте се с специалист.

Share:
Comments