Повишената температура след раждането е причината за

Детето е сложен процес, който трудно може да се предвиди.

Добре е, когато всичко минава безопасно и без усложнения, но понякога раждането на светлината на бебето води до много отрицателни последици за здравето на майката.

По-долу ще разгледаме защо след раждането може да се повиши температурата и какво да се направи.

Повишена температура след раждането: защо

Причините, поради които се повишава температурата след раждането, много от тях са застрашени от сериозни усложнения.

Притокът на мляко

Основната причина за повишаването на температурата е потокът от мляко. Той се формира дълбоко в тъканите и температурата му е повече от 37 градуса. При хранене на бебето, мускулите в тръбопровода се свиват, което също води до отделяне на топлина. За правилното измерване на температурата е необходимо да се използва ректален метод. Не можете да поставите термометъра под мишниците по-рано от половин час след хранене.

Минали раждане

Естествената причина за това състояние е хормоналната вълна, която тялото изпитва по време на раждането, както и силна загуба на течност, която може да достигне до 8 литра.

Възпалителни процеси след раждане

Температурата след раждането надхвърля 37,6%, което се случва две до три седмици след раждането, което предполага, че възпалителният процес вероятно ще се развие. Възможно е хроничните инфекции да се влошат.

За да се избегнат усложнения, температурата след раждането трябва постоянно да се контролира. При достигане на 38 градуса и силна болка в корема и перинеума, трябва да се консултирате с Вашия лекар. Изчакайте, когато всички симптоми ще преминат сами, в никакъв случай не могат.

Лактостаз и мастит

Когато мастит се случи, температурата може да достигне 40 градуса, причината за това състояние са атакуващи бактерии (в повечето случаи, Staphylococcus aureus). Гърдите се увеличават по размер, палпацията причинява болка, кожата става червена.

Мастит може да се появи, ако не се наблюдава лична хигиена, пукнатини по зърната, ендокринни заболявания и други фактори. Друга причина, която засяга развитието на мастит е лактостазата (млякото се задържа в гръдния кош). Болестта настъпва след раждането, млякото идва много, но бебето не може да пие всичко. Жената ще почувства, че гърдите й избухват.

Температурата на тялото ще се повиши до 38-39 градуса. След известно време процесът на освобождаване на мляко е нормален, но ако проблемът е притеснен от дълго време, трябва да потърсите медицинска помощ от медицинска институция.

ендометрит

ендометрит — это заболевание, при котором температура после родов может повыситься как через день, так и через месяц. Все дело в том, что внутренний слой матки воспаляется, температура может достигать 39 градусов.

В 5% от случаите ендометриозата се среща при жени на половинката, след секцио на цезарово сечение вероятността се увеличава до 20%.

След като плацентата се отдели от матката, на мястото й се образува малък белег. При продължително раждане микробите, които живеят във влагалището, ще проникнат в раната и ще започнат да атакуват там. Провокира развитието на болестната кутия и частиците на плацентата, оставени след раждането в матката.

Параметрит

10 дни след раждането може да се прояви още една болест - параметрит. Има възпалителен процес в целулозата на яйчника, в резултат на инфекция.

Тромбоза на вените

С късна токсикоза, цезарово сечение, разширени вени, вероятността за тромбофлебит е висока. Първите симптоми могат да се проявят няколко седмици след раждането. Известно време ще има малка температура, но след това ще започне да се покачва. На мястото на тромбозата ще има силна болка и подуване.

Перитонит

Температурата може да се повиши след доставянето до 40 градуса поради перитонит. След раждането на матката в коремната кухина може да се получи инфекция, обикновено това се случва с цезарово сечение, когато шевовете се разминават или са повредени.

пиелонефрит

Причината за висока температура след раждането може да стане заболяване като пиелонефрит. Обикновено се случва в категорията на жени, които вече са страдали от страдание, които вече са страдали от това. Температурата на тялото се повишава до 39-40 градуса, с уриниране, болка, запек и силна болка в страната.

Други причини

Не винаги температурата, която е възникнала след раждането, може да бъде последица от тях. Тя може да бъде причинена от обикновена настинка или отравяне. В този случай е необходимо да посетите терапевта.

Повишена температура след раждането: как да го измерите правилно

Непосредствено след раждането жените започват да получават много кръв към млечните жлези, поради което температурата на тези места ще бъде много по-висока от тази, която е била преди. Измерване на температурата в подмишниците, не можете да получите точни резултати.

В родилния дом жените, които работят, променят температурата на други места - през носа, в ушна кал. За това е необходимо да не се вземе живачен термометър, а цифров термометър, се смята, че неговите резултати са по-точни.

Важно! Когато измервате температурата в устата, не забравяйте, че тя ще бъде по-висока с 0,5 градуса, отколкото е в действителност.

Първият ден след раждането температурата на жената може да се увеличи леко. Дори ако знакът на термометъра е 38 градуса и няма главоболие, студени тръпки и други симптоми, това е нормално. Ако температурата се повиши след раждането и не падне след няколко дни, това е добра причина да се обадите на лекар.

Повишена температура след раждане: кога да посети лекар

След раждането една жена обикновено прекарва няколко дни в болницата, като през това време лекарите следи състоянието на майката и бебето. Ако всичко е наред, те се освобождават у дома на третия и четвъртия ден. Веднъж у дома, младите майки могат да срещнат проблем като треска. Не всеки знае как да действа и дали трябва да посетите лекар. Трябва обаче да знаете, че когато достигнете маркировката на термометъра 37-38 градуса, трябва незабавно да уведомите за това лекаря.

Особено опасно, ако температурата се придружава от необичайно изпускане от гениталния тракт или зърното. Определете причината за всичко това може само един опитен лекар, той също се занимава с лечение.

Навременната диагноза ще позволи на майката да се върне бързо към пълноценен живот и нейното бебе.

Повишена температура след раждане: какво да правите

Какво ще стане, ако младата майка след раждането започне да се чувства зле, температурата й се покачва и общото състояние оставя много да се желае? На първо място, е необходимо да разберете какво е причинило неразположението. За тази цел, измерване на телесната температура не в подмишниците, а в лакътната сгъвка, само тогава индексите ще бъдат реални. Ако почувствате слабост, гадене, болка в корема, тогава спешно трябва да се обадите на линейка.

През първите седмици след раждането можете да се консултирате с лекар, който е родил. Това е най-важно, ако в допълнение към общо неразположение няма инфекция.

След експертните диагнози, трябва да започнете лечението. Много жени се грижат как да бъдат с храненето на бебетата? Недвусмислено не може да се отговори на този въпрос, тъй като всичко зависи от много обстоятелства. За да оцелееш преди време не е необходимо, има много фактори, които всяка жена трябва да знае:

1. Температурата не означава, че не можете да захранвате детето си.

2. Съвременната медицина ви позволява да избирате много лекарства, които можете да пиете и да не се страхувате, че ще навредят на бебето.

3. Ако причината за треска е лактостаза, тогава самото дете ще успее да се справи с проблема.

Дори ако лекуващият лекар предписва лекарства, които не могат да бъдат комбинирани с кърменето, не се отчайвайте, млякото може да бъде изразено. Благодарение на тази лактация ще бъде запазена и може да бъде възобновена веднага след като лечението приключи.

Необходимо е да се знае какво може да използва една млада майка, за да поддържа температурата ниска:

1. Възможно е да се използват супозитории с парацетамол, както и ибупрофен. Те имат благотворен ефект върху тялото, без да имат отрицателни последствия, и най-важното не проникват в млякото.

2. В някои случаи можете да вземете антипиретични лекарства за деца.

3. Използвайте триене, но в никакъв случай не можете да вземете оцет или алкохол за това.

4. Пийте топла вода толкова често, колкото е възможно.

В случай на възпаление, развитието на инфекция, действията на лекарите ще бъдат различни. Не се самолекувайте, защото сега зависи от вас живота и здравето на вашите трохи.

Share:
Comments