Подмладяване на лицето масаж себе си: реалност и митове.

В днешния свят е модерно да изглеждате по-млади от вашите години.

Фитнес центровете са изпълнени с хора, които искат да подобрят формата си, но си спомнят за човек, когато мрежа от бръчки, торбички под очите, катастрофално раздават възраст.

Колкото по-рано една жена започва да прави подмладяващ масаж на лицето, толкова по-дълго ще изглежда като възрастните си възрастни деца без скоби и ботокс.

На кого се показва подмладяващ масаж на лицето

Знаете ли, че стареенето на целия организъм започва след 25 години? Четвърт век човек расте и след това остарява. На 50-годишна възраст младото лице променя овалата си, кожата му става нежна, покрита с бръчки, гънки и издутини. Можете да "обвинявате" за генетиката, да се откажете и вие и в 25, и в 50, 60, 70 години да се справите с причините и да опитате да си възвърнете двойка - три години.

Никой не може да спре естественото стареене, но може да промени начина на живот и да не предизвиква промени в кожата на лицето с вредни навици.

- Обърнете внимание на жената, която пуши, стяга, тя неволно се намръщи, гънки устните си с тръба. Тук имате бръчки около очите и устните. В този случай няма да говорим за ефекта на никотина върху порите и кръвната композиция.

- Алкохолът, силното кафе и чаят допринасят за задържането на вода в тялото, разрушаването на бъбреците, откъдето идват торбите под очите.

- Фенове на сън в стомаха понякога не позволяват на лицето да диша през нощта, а лехите акари падат върху него и предизвикват раздразнение.

- Неспособността да се "задържа" гърба допринася не само за появата на висящ корем, но и за подпухналостта на лицето.

- На 18-20 годишна възраст много млади жени вече имат бръчки на челата си, "лапата на птиците" около очите им поради неконтролираните им навици.

Защо кожата избледнява толкова бързо

Ето пет основни причини за стареенето на лицето.

1. Вода.

Ние сме 60% вода, а нейното отсъствие ще се отрази, главно на лицето, което във времето ще изглежда като напукана, безводна земя. 1,5 - 2,0 литра вода на ден е законът за запазване на младежката кожа на лицето.

2. Токсични вещества и липса на витамини.

Тялото страда от всички видове тонични напитки, бързо хранене, пушене и небалансирано хранене.

Комплекс от витамини А и Е се нарича комплекс от младежи. Пийте тези витамини с курсове и ще видите зашеметяващ резултат.

3. Слънцето.

Любителите на слънчевите изгаряния, редовните посетители на солариумите рискуват да зараснат кожата си много по-рано от естественото стареене. В края на краищата, със слънчева светлина, кожата изсъхва, става по-малко еластична и по-груба.

4. Стрес.

Нервната система реагира незабавно на проблеми, докато кръвообращението се нарушава, съдовете се стесняват, на лицевата страна тези промени се показват на първо място. Ако не можете да избягате от неприятна ситуация, се уверете, че сте седнали.

5. Захранване и зареждане

Ежедневната грижа трябва да включва цял комплекс от сутрешни и вечерни грижи за лицето, които включват лосиони, кремове, маски и подмладяващ масаж на лицето. Това може да се направи както в професионални офиси, така и самостоятелно.

Каква е тайната на подмладяващия масаж на лицето?

Често подмладяващият масаж на лицето се нарича пластмаса без нож, в резултат на което кожата отново става мека, гладка, равна и матирана.

Какво се случва в нашата кожа с интензивно излагане на нея?

• Повишен мускулен тонус, отговорен за овалното и стегнато лице.

• Подобрява кръвообращението, което допринася за изчезването на бръчките.

• Изтичането на лимфа се ускорява, в резултат на което изчезва подпухналото, торбите под очите изчезват.

• Масажът възстановява метаболизма на мазнините в кожата на лицето, намалява следите от белези и акне.

Какво трябва да направите подмладяващ масаж на лицето у дома

Всяка жена може да помогне на лицето й да бъде трансформирана, просто се нуждаете от търпение и обичат много.

- Преди да започнете каквито и да било процедури на лицето, тя трябва да бъде почистена от козметика.

- За масаж се нуждаете от крем или масло, което гарантира, че няма да причини алергии. Чудесата на преображението създават амарантно масло върху кожата на лицето.

- удобно място пред огледалото.

- Внимателно изучавайте линиите, с които ще извършвате манипулации.

• На челото всички линии преминават от точката между веждите до корените на косата: нагоре, настрани и по веждите.

• Корекцията на очите се извършва от вътрешния ъгъл по веждите до външния ръб и гърба.

• Масажирайте бузите от центъра към периферията.

• Работим на носа, плъзгайки се от средата до бузите.

посоки на движение

- Добро настроение и свободно време за подмладяващ масаж на лице.

- За по-добра релаксация включете музиката за медитация и се насладете на процеса на подмладяване.

Всеки тип масаж се извършва 10-15 пъти, всеки ден или всеки друг ден с повторение за шест месеца.

Масаж против стареене на лицето: класически

Класическият анти-стареене на лицевия масаж е известен още от времето на Авицена, техниките му се състоят от потискане и триене, през които кожата се загрява, меша и вибрира. В края на манипулацията кожата на лицето придобива тон, става еластична и опъната, ивиците изчезват.

1. Приемете удобна, релаксираща поза, започнете да масажирате челото. С индекса и средните си пръсти удряйте кожата с прави, зигзагови и кръгови движения 3 до 5 пъти по всяка линия. Симулиране на люпене, търкайте челната повърхност от центъра към периферията 3 пъти.

Извършваме месене с помощта на средни и пръстеновидни пръсти, натискаме надолу веднъж или два пъти, сякаш поставяме точка и пускаме. Работим през челото 2-3 пъти.

Поправяме манипулациите на челото с леко потупване на пръстите.

2. Преминаваме към масаж на очите. С анонимни пръсти извършваме леки кръгови удари от 3 до 5 пъти. Натискането в областта на очите се извършва заедно с вибрации, а не много потупване 2 - 3 пъти по главните линии.

3. Носът започва да се масажира от гърба до върха в една посока, а веждите в другия - повтаряйки три пъти техниките, които се извършват на челото.

4. Бузите се обработват на няколко реда:

• середина носа — виски;

• крила на носа - трагични уши;

• ръб на устните - ушни лъкове;

• средата на брадичката.

Всички движения се извършват чрез индекси, средни и пръстеновидни пръсти. Прокат - директен, кръгъл, шлифовъчен - типичен, кръгов.

Маскирането се извършва с кръгово движение, от 3 до 1, когато палецът служи като опора за другите три.

Счупваме подложките на всички пръсти, сякаш свирим на пиано.

Завършваме класическия подмладяващ масаж на лицето с нежни кръгови удари на шията, от врата до брадичката в средата на гърлото, връщайки се към външния ръб на врата. Изпълняваме 4 - 5 обиколки.

Подмладяващ масаж на лицето: Япония идва на помощ

Издуващите се бузи, увисналото лице, торбичките под очите могат да бъдат намалени с помощта на коригиращ масаж Асахи. В сърцето на невероятните резултати на японския масаж е изтичането на лимфа, която набъбва и набъбва.

Упражненията се извършват бавно, понякога се ускоряват, за предпочитане при релаксираща музика.

Всички трикове се извършват 3 пъти, в края на всяко - спиране на броя "веднъж - два", преди ново упражнение, ние спираме за 3 секунди.

При изпълнението на някои приеми болезненото усещане може да възникне, това е нормално. Не трябва да разрешавате остри, неприятни болки, коригирайки ги с натиск.

1. Пръстите са поставени на нивото на ъглите на очите, прегръщайки лицето с цялата длан, "подхлъзвайки се" към ключиците.

2. Три пръста на всяка ръка са разположени в средата на челото, перпендикулярно на веждите. Ние бързо бутаме ръцете си в нашите храмове и отиваме към ключиците.

3. Започваме тази процедура с индекса и средните пръсти от външните ъгли на очите, бавно желязо кожата на клепачите по долния край, към вътрешните ъгли. Намаляваме движението по веждите, връщайки се към началната точка. След това леко натискане, потупване към вътрешния ъгъл и връщане, спиране, подхлъзване до ключиците се извършва с цялата длан.

4. Площта на устата ви позволява да вдигнете бузите си. Слагаме пръстите си на брадичката, така че те да се срещат в дупката под устните и притискане се движим през устата до точката между носа и устните.

5. С пръстите си отдолу нагоре трик три пъти крилата на носа, после три пъти с три пръста се повдигат с натиска на назалните гънки, хващаме ръцете си към трагуса на ушите, после към ключиците на ушите и след това към ключиците.

6. Имаме три пръста на всяка ръка в центъра на брадичката, натискаме здраво, изтегляме се около устата, след това се движим по носа, спираме на нивото на ноздрите, вдигаме кожата и отново надолу.

7. Поставяме дланта на едната ръка под брадичката, заемаме позицията, сякаш мислим. Три пръста на другата ръка бързо се търкат от скулата до крилата на носа, по който се издига до вътрешния ъгъл на окото, разтриваме областта под долния клепач в храма и се плъзгаме надолу.

8. Два пръста на всяка ръка се шлифоват от крилата на носа до основата и повдигат носните гънки.

9. Следващата процедура се извършва от гърба на ръцете, които се търкат около устата, по носа до скулите.

10. Хванете спуснатото лице с ръце, брадичката е здраво на ръба на ръцете. Бавно, с едно натискане предаваме гърба на ръката от устните до скулите, повдигаме лицето, преместваме се на трагус ушите и надолу.

11. Оформете овала на лицето, първо с една ръка, а след това с другата. Поставяме брадичка върху дланта, задната част на която пренасяме на долната част на лицето към ушната лъжица.

12. Началната позиция - ръцете сгъват "мундщука". Палецът пасва плътно на брадичката, пръстите на индекса се срещат на носа на носа и няма никаква празнина между ръцете и лицето. Бавно отворете ръцете, като държите вътрешната страна на дланта по лице към слепоочията, като държите палците в стартово положение. Слизаме на ключиците.

13. Четири пръста на една ръка, разположени перпендикулярно на веждите и разтривани чрез излюпване от един храм в друг.

14. Повтаряме рецепция номер 1.

Преди началото на самомасажа на Асахи е препоръчително да се запознаете с видео-инструкциите

Масаж за лице против стареене: тайни на французите

Възстановяването на мазна, пореста, акне-податлива кожа винаги е било трудно, но не и за подмладяващия масаж на лицето на Жак.

Тайната на френската лечебна техника се състои в използването на извадена терапия, която осигурява добър поток на кръв към увредената кожа.

За подмладяващ масаж, кожата на лицето трябва леко да се покрие с талк, за да се осигури по-добро приплъзване.

1. Провеждаме два пъти потискане за всяка масажна линия.

2. Ощипвам, когато трие бузите се правят 8 пъти с едно кликване в края, два пъти преминаващи всеки ред:

• Лъжи за брадичка.

• Ъглите на устата - ухото трагус.

• Крилата на носа - върха на ухото.

След това правим ощипвания по линията, имитиращи къдриците на охлюва, 16 ощипвания по кръга на бузите от брадичката до ушите, после до носа, до брадичката и преминаване на втория вътрешен кръг.

Носът се масажира от ръба до средата, 4 щифта до върха на носа и 4 до точката на заострение.

Челото се издърпва по четири реда, отдолу нагоре, започвайки от носовия мост, след това началото на веждите, средата и върховете им. Правим 4 ощипвания на всяка линия.

3. Извършваме месене с пинсети с вибрации, повтаряйки всички техники за подстригване. Вибрацията отсъства на челото.

4. Наклонете отворената повърхност на лицето отдолу нагоре, от периферията към центъра, завършете с челото и започнете от предния ръб надолу.

Внимание! Съществуват известни противопоказания за подмладяващия масаж на лицето. Това са възпалителни процеси, гнойни образувания, тумори и неоплазми и други.

Подмладяващият масаж на лицето ще остане мит за вас, ако не се опитате поне веднъж да завършите пълния си курс.

Share:
Comments