Подкожната кърлежи на лицето - какво е опасно за това

Едно от най-трудните заболявания по отношение на лечението и дискомфорта за пациента е демодекоза (подкожно акари).

Любимите места за поражение са лицето и врата.

Противно на мнението, че само безскрупулни хора страдат от демодикоза, можете да бъдете сигурни в обратното: инфекцията не зависи от задълбочеността на хигиенните правила. Всеки, който може да се зарази, освен това хората, които злоупотребяват с хигиена, носят още повече риск.

Най-честата демодикоза засяга младите жени.

Въпреки че тази болест не представлява пряка заплаха за здравето, тя значително намалява качеството на живот: пациентът съпътства постоянно сърбеж и освен това кърлежът допринася за образуването на козметични дефекти, променяйки външния вид на пациента.

За да се премахне причината в ранните етапи и ако е възможно, за да се предотврати инфекцията, трябва да се подготвите за някои познания.

Причини за подкожно развитие на кърлежите на лицето

Основната и непосредствена причина за инфекцията е намаляването на местния имунитет. При здрави хора защитната система на организма реагира незабавно на заплахи отвън, потискайки инфекциозни и паразитни лезии. Само по себе си намаляването на местния имунитет се провокира по няколко причини.

Причината е:

• Проблеми в работата на ендокринната система (по време на пикови хормонални състояния или поради съпътстващи патологии).

• Често използвана агресивна козметика.

• Стрес.

Демодекоз - болестта е изключително заразна. Предаването от превозвача на превозвача се осъществява чрез прост физически контакт с пациента или предмети от неговата дреха и хигиена. Често инфекцията настъпва, след като сте използвали кърпи на някой друг.

Ако инфекцията вече е настъпила, курсът на подкожната кърлежи на лицето се влошава от следните фактори:

• Злоупотреба с кафе, алкохол, подправки.

• Останете в сауната, сауната, солариума.

• Излагане на ултравиолетова кожа.

Както вече беше споменато, поради особеностите на структурата на кожата, жените са главно засегнати.

Подкожно акне върху лицето: симптоми

Не е толкова лесно да откривате демодикоза сама. Болестта е успешно маскирана за акне.

Симптомите на хиподермична кърлежи на лицето са все още характерни:

• На първо място, има промяна в интензивността на отделянето на себум. Кожата става мазна, мазна, блясък, порите се разширяват. На нея има различни форми: язви, акне.

• На лицето се появяват червени петна.

• Поради постоянното възпаление по големина, носът се увеличава.

• Кожата по лицето променя структурата си: тя става неравна.

• Водещият симптом, чрез който подкожната кърлеж може да бъде идентифицирана на лицето, е непоносима болезнена сърбеж. Паразитът е най-активен в тъмнината, така че очевидни прояви се наблюдават от вечер до сутрин.

• Ако акарите се установят в миглите, с течение на времето те стават по-тънки и започват да падат. В основата на миглите на сутринта пациентът може да открие скалисти образувания.

• В редки случаи пациентът може да усети движение под кожата.

• В особено тежки случаи се появяват сгъстици на роговете на засегнатата кожа, което значително деформира външния вид на лицето.

Заедно тези симптоми са характерни не само за кърлежи, но и за акне (акне). Само лекарят може да изясни ситуацията.

Подкожно акне върху лицето: диагноза

При първите признаци на дискомфорт се препоръчва незабавно да се консултирате с лекар. Подкожно акне - болестта не е опасна, но трудна за лечение. Много по-лесно е да се реши проблемът в самото начало. Специалист, който се занимава с кожни патологии, се нарича дерматолог. Често в лечебните заведения съществува комбинирана специалност на дерматолог-венеролог. Да не се срамуваш да посещаваш такъв лекар не е необходимо, това е просто мярка за икономичност и по никакъв начин не е начин да дискредитираш пациента.

Диагностичните мерки са стандартни и не представляват много сложност.

Типичната стратегия на проучването включва:

• Анамнеза. При първоначалната консултация лекарят интервюира пациента. Задачата на пациента е да отговори честно и напълно на въпросите за естеството на оплакванията, предполагаемите обстоятелства на инфекция и др. Колкото по-пълно е човекът да отговаря на въпроси, толкова по-скоро лекарят ще определи по-нататъшната тактика на изследването и лечението.

• Изследване на кожата. Поради прегледа, експертът оценява състоянието на кожата.

• Остъргването на кожата е основният и най-информативен метод за откриване на демодикоза. Везните отиват в клиничната лаборатория, за да определят характерните следи от наличието на паразита.

Както може да се прецени, диагнозата на проблемите не представлява.

Как да се отървете от подкожната кърлежи

Лечението на подкожните акари на лицето не е лесна задача. Нейното решение изисква интегриран подход и усилията на лекарите наведнъж няколко специалности. Ако има лезия на миглите не може да се направи без помощта на офталмолог, защото вероятността от увреждане на очите е висока.

Терапията е традиционно медикаментирана. В допълнение към местната употреба на наркотици, лекарствата се приемат.

Групите лекарства са многобройни:

• Антипаразитни лекарства. Самите те имат само временно лечебно действие. За съжаление, подкожната кърлеж има високи способности за адаптиране, а наркотиците от тази група увреждат това за много кратко време. Въпреки това, приготвянето на антипаразитна група е добра помощ в комплекс с други лекарства.

• Антимикробни средства. Принос за намаляване на активността на червеите, включително репродуктивните.

• Специализирана козметика. Нормализиране на производството на себум.

• Антибиотици под формата на капки за очи. Те се използват в офталмологията за лечение и профилактика на увреждания на очите.

• Антихистамини. Ако клетките-базофили (мастни клетки) са повредени, хистаминовото вещество напуска клетъчната мембрана. Това вещество активно унищожава други клетки, причинявайки неприемлива сърбеж. Антихистамините помагат за намаляване на дискомфорта и облекчаване на възпалението.

• Препарати, които повишават имунитета.

• Препарати за укрепване на съдове.

Специфичните имена се избират от лекуващия специалист.

Важна роля се дава на правилното хранене. Промените в диетата предполагат отказ на сладки, мастни, пушени, пикантни и солени храни. Трябва да консумирате колкото се може повече пресни зеленчуци и плодове. Специалната диета поставя две цели: да оптимизира работата на мастните жлези и да допринесе за повишаване на имунитета.

Предотвратяване на подкожните акари в лицето

Много по-лесно е да се предотврати заболяването, отколкото да се лекува по-късно. Тази изкривена мъдрост е свързана по всяко време. Предпазни мерки, дори и да не позволяват 100% гарантиране на безопасността, но все пак значително да намалят риска от инфекция.

• Правилното хранене. Не злоупотребявайте с тлъсти храни, солени, сладки и пикантни, ако има тенденция към повишена секреция на себум.

• Отказ от агресивна козметика и домакински химикали.

• Съответствие с правилата за хигиена. Важно е да се намери средно място тук. Не мийте изобщо, но измийте лицето си повече от три пъти на ден, не се препоръчва. Това лице рискува да изсуши кожата, оставяйки я без защита.

Подкожното червей не е толкова ужасно, колкото може да мислите за него: няма директна заплаха за здравето. И все пак demodecosis е изпълнен с необратими промени във външния вид, както и много неприятни усещания. Поради тази причина е препоръчително да се потърси медицинска помощ при първите подозрителни признаци, колкото по-рано започва лечението, толкова по-лесно е да се отървете от паразита.

Share:
Comments