Пет полезни съвета за гинеколог за всеки ден

Във всяка жена могат да възникнат интимни проблеми. Но мнозина се притесняват да обсъдят със специалистите какво ги засяга. И няма време за лекар. Ето защо, често се занимаваме със самолечение или оставяме неразположението без внимание. И това може да доведе до неприятни и по-сериозни последици. Като използвате препоръките по-долу, можете да определите какво състояние в гинекологията се счита за норма и какво е отклонението и изисква спешно лечение.

Първи съвет: гледайте за секрети

Обърнете специално внимание на селекцията. Трябва да се каже, че всички жени имат секреция: те имат прозрачни в някого, докато други наблюдават по-жълтеникави и гъсти такива в определени периоди. Само ако една жена редовно използва орални контрацептиви, освобождаването от отговорност става стабилно. Промяна консистенция, количество и за цветове пряко зависи от характеристиките на менструалния цикъл и може да показва възможните отклонения от нормата, което може да е признак на инфекция, и още повече, ако е имало и други придружаващи симптоми. Например, внезапното появяване на бели корени екскрети и непоносимо сърбеж често показват придобита гъбична инфекция. Течните секрети със специфична миризма, които се появяват след като са правили любов, показват развитието на бактериална вагиноза, толкова често срещана при жени под 40-годишна възраст. Но ако разпределение жени придобива зеленикав оттенък и неприятна миризма, по-добре е да не се забавя и отидете на рецепцията на гинеколог, защото с висока степен на вероятност можем да говорим за наличието на трихомониаза.

Момичета на възраст под 25 години активно сексуално активни, препоръчва се най-малко веднъж годишно да се проверява за хламидия. В случай на положителен резултат специалистът ще изпрати проверка за наличието на гонококи, които са причинителите на гонореята и придружаващите хламидии.

Съвет № 2: Не пренебрегвайте повтарящите се симптоми

Имате ли симптоми, които ви изглеждат познати? Вече го притежавахте? Повторихте предписания курс на лечение, но ... симптомите възникнаха отново? Не пренебрегвайте този проблем. Ако лечението помага само за известно време, тогава може би това е недостатъчно за проблема. Или има повтаряща се инфекция. Или проблемът е в нещо друго. Във всеки случай е по-добре да информирате специалист за тази ситуация.

Третият съвет: помнете факторите, които предизвикват развитието на болести

Значително увеличаване на риска от появата и развитието на гинекологични заболявания могат всички, на които зависи хормоналното ниво и киселина-алкална среда на вагината. Развитието на инфекцията може да бъде провокирано от такива фактори като:

- Да пиеш. Такава процедура насърчава елуирането на полезни бактерии;

- Парфюмирани душ гелове, интимна козметика и соли за вана, които разрушават естествената флора на вагината. Освен това те могат да причинят алергични реакции (неспецифичен вагинит). Ето защо, ако козметичните продукти причиняват дразнене на вагиналната лигавица, тогава ги изхвърлете безмилостно.

- Приемане на антибиотици;

- Приемане на перорални контрацептиви.

Съвет 4: Само безопасен секс

Не пренебрегвайте по-безопасен секс. Жената не трябва да губи бдителността си (освен ако тя не е напълно сигурна с партньора си). Както и преди много години, презервативът е най-добрият начин за предпазване от възможни болести, предавани по полов път. И само 100% гаранция може да даде думата "не". Ако в края на краищата, след като видите сексуален контакт, сте забелязали подозрителни симптоми, по-добре е да посетите незабавно специалист - най-вероятно това е STD (полово предавана болест).

Съвет номер пет: посетете гинеколога веднъж годишно

Редовно се подлагат на медицински преглед, тъй като всяко (инфекциозно или неинфекциозно) заболяване може да се развие асимптоматично в началния етап. И началната фаза е етап, на който е много лесно да се лекува. С появата на различни симптоми, много заболявания са изключително трудни за лечение, и онкологични - уви, почти невъзможно. Поради тази причина, дори и да не изпитвате подозрителни симптоми - редовно посещавате гинеколог и вземате всички тестове.

Share:
Comments