Passiflora - лекарствени свойства и приложение в медицината

Passionflower - общо описание

Пасифлора (страстен цвят, кавалерска звезда) - растение с къдрави гладки стъбла, достига 10 метра, листа зелено на върха и сиво в долната част, цветя светло лилав, бял или червен оттенък. Плодовете достигат размери с пилешко яйце. Цъфтежът продължава през всички летни месеци и завършва през есента.

Пасифлора - виды и места произрастания

Пасифлора е открит за първи път на територията на Северна Америка, а тази област се счита за родната земя на растението. Понастоящем страстният цвят е често срещан в страни с горещ климат, например на азиатските и австралийски континенти, както и в Полинезия. Растението обича топлината и влагата.

Пасифлора - лечебные свойства

Пасифлора обладает ощутимым лекарственным эффектом, с ее помощью избавляют человека от нервных расстройств, бессонницы, снимают ревматические боли и судороги, также растение нормализует гормональный баланс. Экстракт пассифлоры принимают при повышенном кровяном давлении. Кавалерская звезда помогает восстанавливать работу сердца при нарушениях в деятельности сердечно-сосудистой системы. Нередко растение применяют при частых приступах астмы.

Най-осезаемият ефект на пасифлора в комбинация с хмел, валериан и зверообем.С помощта на екстракта от пасифлора се третира алкохолизмът, но е необходимо да бъдете подготвени за това, че този процес ще отнеме много време (от 4 месеца до година).

Пасифлора - лекарственные формы

За терапевтични цели се използват всички надземни части на растението, събрани по време на цъфтежа и внимателно изсушени на свеж въздух.

Пасифлора используется как в официальной медицине, так и в народной. В аптеке всегда можно купить экстракт пассифлоры, он применяется в качестве гомеопатической настойки и добывается из растений культурных посадок. Аптечное средство используют в неразбавленном виде, пациенты принимают его по 20-40 капель три раза в день. В народной медицине из высушенного растения готовят целебный чай.

Пасифлора - рецепты

Рецепта за терапевтичен чай на базата на пасифлораЕдна чаена лъжичка суха и нарязана пасифура трева трябва да се излива с 100-150 милилитра вряща вода, да се разрежда наркотикът да се влива в продължение на 10 минути, след това да се напряга през марля и да се използва чай от пасифлора всеки ден за една чаша половин час преди лягане в случай на нервност, безсъние или безпокойство в работата на стомашно-чревния тракт (ако възникне въз основа на нервно разпадане).

Пасифлора - противопоказания и побочные действия

Независимо от факта, че в много директории е написано, че заводът не причинява странични ефекти и приемът му е напълно допустим както за възрастни, така и за деца, някои точки все още трябва да бъдат взети под внимание. Например, използването на това лекарство без предписване на лекар на хора, които страдат от сериозни заболявания на стомашно-чревния тракт (хроничен гастрит, язва и др.), Както и с аритмии и ангина, е строго противопоказано, в противен случай могат да възникнат здравословни проблеми.

Не трябва да се занимавате с приемането на чай от пасифлора на хора с ниско кръвно налягане, тъй като лекарството има свойството да го снижава, особено внимателно да се третира с екстракт или трева на детската кавалеристка звезда.

Бременните жени могат да пият лекарствен чай, но в малки количества, но отново е по-добре да се консултирате с лекар.

Стопроцентови противопоказания за приемане на пасифлора са атеросклерозата на церебралните съдове, наличието на соли на пикочната киселина в организма, прехвърления миокарден инфаркт и индивидуалната непоносимост.

Коментари

Татяна 19.09.2016 Днес видях това цвете за първи път - фантазия, а аз също го почитах като медицинска! Да, само положителните емоции от съзерцанието му ще помогнат! Вера 06/20/2016 Така се почувствах, че не мога да ги взема за тях, заспах със спирала, сърце се чувствах, въпреки че се подложи на операция за аритмия. Вера 06/20/2016 Пасифлора расте на нашето място вместо ограда, е много добре навита и ние направихме балдахин над него от входа на къщата.Плодов е много, децата се хранят с удоволствие.И тук са таблетките calmaneurine.Включва pasiflora.Okazyvaetsya може да направи и harm.I приех тях през нощта, че е по-добре да спиш и имам аритмия. Галка 05/02/2016 Какви са интересните имена на това растение - пасифлора и пасифлора. Първият все още може да бъде по някакъв начин разбран, но вторият ... Като цяло, много интересно цвете, може би дори го харесва там. Въпреки че ... Не е достатъчно, че все още има нещо, което да расте, не знаеш какво да се изненадаш. Лика 05/02/2016 Но ме интересува, пише, че passionflow може да излекува алкохолизма, но процесът е дълъг. И тук е въпросът - как го провери, упорито някой пие през годината с това растение, без да се надява на резултат?)))
Share:
Comments