Пасивният начин на живот и недохранването допринасят за

Американски учени в хода на изследването са открили, че висококалоричните храни и неактивния начин на живот могат да причинят сериозни увреждания на бъбреците.

Повече от 80 000 жени на средна възраст са участвали в експеримента, като основното внимание е било отделено на техния начин на живот и хранене.

Получените данни бяха анализирани за редица значими параметри, включително индекс на телесна маса. Установено е, че активният начин на живот с трийсет процента намалява риска от камъни в бъбреците.

Според ръководителя на експеримента, дори няколко часа разходки или работа в градината ще бъдат достатъчни, за да се предотврати бъбречно заболяване.

Също така, авторите на проучването констатираха, че консумацията на повече от 2,2 хил. Калории на ден с почти четиридесет процента увеличава възможността за камъни в бъбреците. Опасни са и затлъстяването и наднорменото тегло.

Коментари

Анна 12.12.2016 Отново всичко е относително. Имам много активен баща, спортувам, гледам храна. И напоследък, болка, атака, камъни в бъбреците. Никога не знаеш
Share:
Comments