Отделно хранене: правила, принципи, диета

Няма нито едно момиче, което никога не е чувало за отделна диета. Трудно е да се каже, че отделната диета е диета, защото включва достатъчно голям брой правила, така че това е по-скоро философия на храненето, на базата на което се състои самата диета, за която ще говорим в тази статия.

Принцип на отделно хранене Съдържание на статията:

Голяма част от момичетата и жените, които се опитаха да се съобразят със системата за отделна храна, една седмица по-късно забелязаха положителни резултати и затова на нашия сайт решихме да споделим тази силова система с вас. Системата за отделно хранене е изградена върху правилното хранене, така че стомаха бързо усвоява храната, а това на първо място елиминира появата на наднормено тегло и подобрява цялостното състояние на тялото.

Принципи на отделеното хранене

 • Храносмилане на храната

Учените са доказали, че протеиновата храна, която ядем, се усвоява в кисела среда, а въглехидратната храна е алкална. Поради факта, че нашето тяло не може едновременно да произвежда алкални и киселини, процесът на смилане на различни видове храни е значително забавен.

Например, ако сте яли закуска за закуска с картофи с месо и хляб и сте яли сандвич с наденица за обяд, храносмилането на храната ще бъде както следва: в рамките на 3 часа първата, която усвоява въглехидратите (картофи и хляб), тогава, когато стомашната киселинна среда ще се появи, вечерта останалата част от храната (месо и наденица) ще бъде усвоена.

По този начин, в продължение на почти 6 часа в стомаха ви има и "празен" храна, която не се усвоява.

Ако добавите всичко към това и протеиновите храни, които сте вечеряли, а след това в стомаха ни, почти безжната храна остава за един цял ден, който започва да се скита и разлага поради това, което може да има нездравословни газове, тежест в стомаха, замърсяване на червата, тегло и други подобни.

Съответно, може да се заключи, че всяко хранене трябва да включва набор от продукти от една група.

 • Хранене на храна

Що се отнася до консумацията на храна, тя трябва да бъде взета и съгласно правилата. Ако използвате диета, приемът на храна трябва да бъде строго навреме, но ако се придържате към принципа на отделна диета без диети, тогава трябва да ядете храна, когато се чувствате гладни, а това е глад, а не апетит - това са различни неща.

По време на хранене, добре дъвчете храната, тъй като тя е много полезна за стомаха - ще бъде по-лесно за нея да се смила. Благодарение на това, храната ще се усвоява по-бързо и няма да застане, но както и когато чувството за ситост не дойде веднага, бавното хранене ще ви помогне да елиминирате преяждането.

Между другото, преяждането като цяло е строго забранено. Приготвената от вас храна не трябва да се нагорещява, така че след като готвите, сервизът ви трябва да се охлади до температура, при която не е нужно да го раздувате, докато студената храна не трябва да бъде - поне на стайна температура.

 • Питейна вода

Отделната храна също така създава ограничено количество питейна вода.

Първо, използването на вода трябва да бъде ограничено само до изключването на жаждата. Тоест, трябва да пиете само когато искате да пиете и да го направите в малки глътки.

На второ място, приемането на вода трябва да се направи 15-20 минути преди началото на приема на храна, но в никакъв случай по време на хранене, а не след.

Меню за разделно захранване

Отделни правила за захранването

Сега нека разгледаме по-отблизо принципите на отделно хранене, а именно: какви правила излизат от него. Съвместимост на продуктите за отделни ястия

Отделната диета за отслабване се основава главно на използването на съвместими групи продукти.

Категорично несъвместими са следните комбинации от продукти:

 • Протеинови и въглехидратни продукти;
 • Протеинови храни и мастни храни;
 • Протеинови продукти и кисели плодове;
 • Въглехидратни храни с кисела храна;
 • Полезни култури с други видове продукти.

Съвместими продукти:

За удобство, за да ви опишем списък със съвместими, несъвместими и неутрални продукти, ние ги поставихме в таблицата. Таблицата за съвместимост на продуктите се изгражда в така наречената координатна система, където пресичащите се продукти по координатните линии отговарят на въпроса - каква е тяхната комбинация. Зеленият цвят означава, че продуктите напълно съвпадат, жълто-неутралната комбинация, червената - продуктите не се комбинират един с друг.

Графика за съвместимост на продуктите за отделно хранене

Забранени продукти

В допълнение към съвместимостта на продуктите, отделен режим на хранене включва изключване на следните продукти от диетата им:

 • Захар (под каквато и да е форма);
 • Копчёности;
 • Консерви, маринати;
 • Рафинирани растителни масла;
 • Кетчуп и майонеза;
 • Дългосрочни зеленчуци и плодове;
 • Сухо и кондензирано мляко;
 • Продукти с високо съдържание на мазнини;
 • Продукти от категорията за бързо хранене;
 • Сладки газирани напитки.

Прием на храна

Вземете храна, използвайки режима на отделни ястия, се нуждаете от 5 пъти на ден. Храната трябва да има следната структура:

 • Закуска: 7: 30-8: 00;
 • Втора закуска: 11:00 часа;
 • Обед: 13:00;
 • Снек: 17:00;
 • Вечеря: 19:00 часа.

Разбира се, ако се събудите в 9:00 часа, приемането на храна се измества с 2 часа.

Препоръки за диета

За да влезете и да напуснете диетата трябва да бъде постепенно, така че рязка промяна в обичайната диета за тялото не е стрес. Поради тази причина, след като сте свикнали с постоянно преяждане и ядене на голямо количество храна, в първите дни на диетата много хора изпитват постоянно чувство на глад и много сериозно изпитват началото на диетичния период.

За да предотвратите това, се подгответе за нова диета. Същото се препоръчва да се направи както на изход и диета, така че да не се претоварва "почивка" храносмилателната система. В

По-голямата част от менюто трябва да се основава на пресни плодове и зеленчуци, съставляващи повече от половината от дневната дажба.

Елиминирайте пържените храни, като предпочитате само варени, печени и задушени продукти.

Седемдневната диета с отделни ястия, препоръчва се, може да включва ден на гладно, най-вече на ябълки. Ако предпочитате и използвате ден на освобождаване на друг продукт, тогава, разбира се, можете да го използвате.

Диета с отделни ястия

След това искаме да ви предложим отделна диета за отслабване в продължение на 7 дни. Тази диета се прави въз основа на всички принципи и правила за отделно хранене. Диетата помага за очистването на тялото, разтоварването на храносмилателната система и също така елиминира появата на наднормено тегло. Отделете хранатаОтделно меню за седмицата:

 • 1 ден:

закуска: Херкулесова овесена каша с мляко (0% мазнина) и с малки парченца плодове; Втора закуска: 2 среден киви; Обед: Варено пиле (1/3 част), салатни листа, варено карфиолче и броколи; Следобедна закуска: Йогурт 0,5мл; вечеря: Задушени зеленчуци, бъркани яйца с гъби, зелена салата.

 • 2-ри ден:

закуска: Варен ориз с фино нарязани плодове, портокалов сок; Втора закуска: Банан; Обед: 150гр месни котлети (на пара), гарнитура от зеленчуци; Следобедна закуска: Оранжево; вечеря: Пържени яйца (2 яйца) с домати и билки.

 • 3-ти ден:

Ден на разтоварване на ябълки. През деня използвайте само пресни ябълки: в цялата си форма, пюре и сокове.

 • Четвърти ден:

закуска: Извара (150 г, обезмаслено или 5 мазнина) с парчета плодове; Втора закуска: Оранжево; Обед: Варени пилешки гърди (1/2), задушени зеленчуци; Следобедна закуска: Круша; вечеря: Яйце варено в стръмна, салата от зеленчуци и зеленчуци.

 • 5-ти ден:

закуска: Мляко ръжен овесена каша, половин чаша портокалов сок, разреден ½ чаша вода; Втора закуска: Apple; Обед: Варено телешко (100 грама), зеленчукова салата със зеленчуци; Следобедна закуска: Шепа дърво или орехи; вечеря: Печено с карфиол, зелен чай без захар.

 • 6-и ден:

закуска: Хрупкав тост (от хляб от грубо брашно), ечемична каша в мляко, 2 средни мандарини, цитрусов сок;Втора закуска: Apple; Обед: Варени калмари (100 гр.), Листа от маруля, 2 парчета сирене и патладжани; Следобедна закуска: 4 броя сушени кайсии или сушени сини сливи; вечеря: Омлет (2 яйца и без мазнина заквасена сметана) с домати, зеленчукова салата.

 • 7-ми ден:

закуска: Мляко елфова каша оранжево; Втора закуска: Зелена ябълка; Обед: Варена риба (100 грама), задушени зеленчуци и листа от маруля; Следобедна закуска: Кисело мляко (0% съдържание на мазнини); вечеря: Супа от зеленчуци, листа зелена салата.

Share:
Comments