Orthosiphon - лечебни свойства и приложение в медицината

Orthosiphon - общо описание

Ortosifon (Orthosiphon) - многогодишни полови храсти или тревисти растения от семейство Ярославл. Височината на стъблото е до 1,5 м, продълговатите овални листа са копиенови и имат ръб по краищата. Цветя в ракомоза съцветия, плодове - ядки.

Ortosifon - виды и места произрастания

Ortosifon имеет огромное количество разновидностей, около 192 его видов произрастает в Юго-Восточной Азии, и Северной Австралии, культивируется на Кавказе. Самый распространенный сорт — ортосифон тычиночный является сырьем для изготовления лекарственного чая.

Ortosifon - лечебные свойства

Характерна особеност на ортосифонния камък и неговата най-голяма стойност е калий-спестяващият ефект. В допълнение, изразеният диуретичен ефект се използва при лечението на хронични бъбречни заболявания, гломерулонефрит, пиелонефрит, цистит и уретрит.

Неговите лечебни свойства се използват широко при лечението на сърдечна недостатъчност, с оток, подагра, диабет, кисела диатеза на урината. Той е в състояние да отстрани урея, хлориди и киселини от тялото. Основният начин за лечение на ортосифона - курс на върхова терапия.

Бъбречният чай има благотворен ефект върху органите на гладките мускули, с неговата помощ урината става алкална и се предотвратява заболяването на бъбречните камъни. Бъбречният чай от ортосифон намалява броя на левкоцитите в жлъчката и увеличава секрецията на стомашния сок и жлъчната секреция, така че е просто необходима за пациенти с гастрит с ниска киселинност и холицистит.

Той се използва също така при лечението на пациенти с атеросклероза на мозъка и хипертония. Има положителна реакция на чая на общото състояние при пациентите, понякога дори болезнени симптоми изчезват в бъбреците и черния дроб напълно.

Ortosifon - лекарственные формы

Лечебните свойства се притежават от земната част на растението. При хората ортосифонът се нарича "мустаци на котката", тъй като дългите му тичинки са далеч извън короните на цветята. Съберете и събирайте листа и върховете на издънките. Листата на растението съдържат горчиви гликозиди ортосифонин, органични киселини, сред които лимонена, фенолкарбонова, винена и розмаринова, както и тритерпенови сапонини, калиеви соли и танини.

Ortosifon — рецепты

- Отвара от билката: 5 грама смачкана билка Orthosiphon налейте 1 чаша вряла вода, поддържайте слаб вряла за 5 минути, настоявайте за три часа, източване. Получен бульон, взет със сърдечна и бъбречна недостатъчност, цистит, уретрит, начален стадий на исхемична и хипертония, пиелонефрит.

- инфузия за подуване, възпаление на жлъчния мехур, холелитиаза, цистит, подагра, камъни в бъбреците, ревматизъм: 3 грама смачкана билка Orthosiphon се изсипва в чаша вряща вода, филтрира се за 20 минути. Обемът на ортосифона се довежда до първоначалното ниво. Вземете формата на чаша половин чаша 2 пъти на ден, преди да ядете.

- инфузия на Orthosiphon билки за лечение на артериална хипертония с подагра, оток, атеросклероза, кисела диатеза на урина, с остра и хронична бъбречна и пикочна болест, гломерулонефрит, пиелонефрит, уретрит, бъбречно камъчно заболяване, цистит, гастрит с намалена стомашна киселинност, холецистит, чернодробни заболявания. 2 супени лъжици ортосифонни листа се излива вечер в термос 2 чаши вряла вода. да настояваш за нощта, изтичай. Пийте по 150 ml всеки. преди хранене 3 пъти на ден.

Ortosifon - противопоказания

Бъбречният чай от ортосифона няма противопоказания, освен свръхчувствителност към компонентите.

Коментари

Олга 05/02/2016 Не съм чувал за такава трева. Такова име, бих си спомнил)) И тревата обикновено е лечебна, колко болести третира. Дори и всички наведнъж няма да си спомните. Дори само, само за да можете да си купите такъв чай. Освен това няма противопоказания. Алла 05/02/2016 Чудесно е, че отворих тази статия. Имам пиелонефрит в продължение на няколко години. Винаги се лекуваше само по традиционен начин. За всички видове трева, някак не се вземат на сериозно. И накрая, ми се стори, че всички тези хапчета не ми помагат и че сложих черния дроб в сделката. Вероника 05/02/2016 При мен приятелката, младото момиче, от стрес е болен от Diabetum. Сега пие чай от ортосифона и няма да говоря за пълно излекуване, но го подкрепя перфектно. Особено след като вече имаше проблеми с бъбреците й, сега този чай е нейното спасение. Gulya 05/02/2016 Име и истина, не наистина))) Но чаят от това растение е наистина добър. Майка ми е страдала от бъбреци за дълго време, но никой не е предложил тази пия по някакъв начин. И буквално през онази година започнала да пие този чай и веднага нещата се развиваха. Бианка 02.05.2016 О Господи... Кто же так обозвал-то это растение, так странно))) Ortosifon, с таким названием, его и видеть то не охота)) А показаний у него действительно много, и для моих органов подошел бы. Возможно приобрету себе такой чай, ну его, это название)))
Share:
Comments