Обучението в басейна е също толкова ефективно, колкото в

Всички хора са различни, този факт не подлежи на съмнение. И за много хора, колоезденето, бягането или оживлението не е много удобен начин да се държите във форма. Някои от тях са затруднени от болки в ставите, други са претърпели травма, други просто ги намират за прекалено уморителни и дефлират като балон в рамките на няколко минути активно действие.

Какво да направя в тази ситуация? В края на краищата, физическото упражнение е един от важните елементи в много диети. Отговорът е прост! Достатъчно е просто да добавите вода ...

На Националния канадски конгрес по сърдечно-съдови заболявания е установено, че практикуването на водна колела е еквивалентно на практикуването на типичен "симулатор" на земята и води до същия резултат.

"По отношение на високите класове за аеробни фитнес на сушата и във водата има същите предимства", казва д-р Мартин Юниу, ръководител на катедра "Превантивна медицина" в Монреалския сърдечен институт.

Както каза той, много хора абсолютно напразно подценяват упражненията във водата. Те са по-прости и по-забавни и дори поради забавеността, причинена от съпротивлението на водата, може да изглежда, че не работите с пълна отдаденост.

В проведения експеримент, доброволците, потопени във вода, постепенно увеличиха интензивността на заемане до максимум на възможностите си. Поради това се изчислява, че максималната консумация на кислород - сигналът, че обучението е успешно - е точно същото, както ако хората са били ангажирани на земята.

"За всяко движение помпате повече кръв през тялото, но сърцето ви бие по-бавно, защото равномерното налягане на водата върху краката и долната част на тялото подобрява притока на кръв. Тези интересни данни преди това не бяха известни на никого. "

Колегата на д-р Юнау, д-р Матю Хайде, инструктор за физически упражнения от същия институт, добавя: "По този начин, от сърдечно-респираторна гледна точка упражненията във водата могат да бъдат още по-полезни. Освен това те са достъпни за хора от почти всички възрасти.

Водните упражнения също са по-ефективни, тъй като получаването на нараняване в тях е много по-проблематично, отколкото на място. Разбира се, не всеки знае как да плува или няма басейн близо до дома си, но този начин на "зареждане" може да бъде използван по време на почивка в морето или в хотел, където има такъв плувен басейн. В крайна сметка, ако движението помага да се запази фигурата във форма, най-добре е да се движи във водата.

Share:
Comments