Обратно масаж у дома - пътят към здравето! основи на масаж

Моралното и физическото благополучие на човек са тясно свързани.

Болезнените усещания в гърба причиняват известен дискомфорт, безпокойство.

Отървете се от неприятните симптоми, които ще ви помогнат да масажирате гърба си у дома.

Плюсове за домашен гръб масаж

Има няколко конкретни предимства при провеждането на процедури за масаж у дома.

- На първо място, това важи за хора, чието движение е ограничено.

- За човек, чийто ден е нарисуван от минутата, се установява "плаващ" график на масажа.

- След процедурите можете да се отпуснете и да не напускате топлата къща. Запазването на топлината на отопляемия гръб ще подобри лечебния ефект.

- За масаж на гърба у дома, ще ви трябват само крем или масло, удобна повърхност и квалифицирани ръце.

Причини за болка в гърба

Нашата гръбначна колона се състои от цяла система от прешлени, дискове и хрущяли, те са тясно свързани с определени органи на тялото ни, всеки провал, в който може да причини болки в гърба.

Нараняванията, абразията на дисковете и междузвездния хрущял непрекъснато ще причиняват болки, а понякога остри болки.

Мускулите, разположени по цялата дорзална повърхност, страдат най-много от прекомерното изливане, от ефекта на студа и стреса и тъй като мускулната система е взаимосвързана, един мускул е засегнат и цялата гръб е издърпана.

Вътре в гръбначния стълб е спиналния нерв, чието захващане води до истинско страдание. Skvoznjak, стрес, рязко движение може да стане причина за болка.

Много от нас знаят какво е радикулит или, както се нарича в хората, лумбаго. Това важи не само за възрастните хора. Младото поколение, което прекарва по-голямата част от времето си на компютъра, също страда от болки в гърба.

За да се отървете от неприятните усещания, масажът ще ви помогне.

Уелнес и релаксация по време на масаж на гърба у дома

Как работи масажът? При механично действие върху нервните окончания, импулсът се прехвърля в нервната система и възниква реакция от определени органи. Чрез стимулиране на рецепторите на кожата и нервните окончания, ние превръщаме механичната енергия в енергията на рефлексните рецептори. Топлинното действие допринася за притока на кръв, което подобрява функционирането на кръвоносната система и увеличава кислорода в тялото, което подобрява обмяната на газове и лимфния дренаж.

Релаксиращият масаж на гърба у дома ще помогне да се освободите от умора, нервност, да нормализирате психическото състояние и да подобрите съня.

С помощта на масаж на гърба и медицинско лечение можете бързо да се справите с такива заболявания като:

• артроза и артрит;

• сколиоза;

• радикулит;

• всякакъв вид невралгия;

• пневмония и бронхит;

• пептична язва и гастрит.

Основната техника на гръбначния масаж у дома

Основната позиция при извършване на масаж на гърба зависи от местоположението на болезнената област.

Ако това е заболяване на гръдния район, тогава по-ефективна е седмата позиция.

За да направите това, можете да използвате стол с гръб или да седнете масажирани около масата, за да имате опора за китки.

1. Ударът върху гърба започва с потупване на ребрата, от гръбначния стълб до корема, а след това и областта на раменните остриета и областта на раменете. Удряме кожата с лек натиск, с отворени длани, извършващи кръгови и зигзагови движения 1-2 минути.

2. Гладко се обърнете към триене, което се извършва по няколко начина и отдолу нагоре.

Важно е да знаете! При хипертония, всички трикове се извършват отгоре надолу, за да не се "навагне" налягането.

Един от методите за усъвършенстване "Яйца за люпене", в който три пръста на двете ръце, индекс, средно и анонимно, така или иначе, засенчват повърхността на гърба 2-3 пъти, отдолу нагоре и назад, докато не работим през целия гръб. Завършете приемането, погладихте отворените длани.

Вторият метод ще бъде "Рязане", по време на които работят с лакътните ръбове на двете ръце. Притискаме ръце към кожата и интензивно три, постепенно се движим нагоре и слизаме надолу. Извършваме 3 подхода по цялата площ на гърба и завършваме с потупване.

Укрепване на шлайфането "Peresekanie", За да направите това, с две отворени длани, поставете "на ръба", вземете част от кожата и започнете да движите ръцете си успоредно един на друг, нагоре и надолу. Топло, топло тяло спокойно гладко.

Когато се движим дълбоко върху мускулите, разтривайте гърба си с кръгови движения на четирите пръста, докато натискате петия палец.

След смилането в продължение на 7 до 10 минути, кожата на гърба придобива уникален червен оттенък.

3. Осакатяване на гръбначните мускули се извършва с помощта на няколко техники.

Интензивно кръгово триене с всички пръсти влиза въздействие с натиск, Това се прави бавно, всеки раздел е разработен. В този момент може да се появи болка, така че при първите сесии на гръбния масаж у дома интензитетът на експозицията трябва да бъде намален. Работим така, че цялата гръб и отидете на "изпомпване".

Приемането се извършва с двете ръце, палеца, от една страна, и четири - от другата, вземете кожната ролка, която ролка отдолу нагоре, Надолу по-ниски пръсти, като от един хълм, интензивно натискане на мускулите. Направете го по цялата дорзална повърхност.

Доброто дълбоко въздействие се упражнява от и "Валцуване", в която дланта на едната ръка е поставена на гърба на ръката, перпендикулярна на гръбнака, а с другата ръка преместваме кожата на гърба, като се движим по отворената длан, бавно се движим до раменете. Назад "издърпайте". Рецепцията се провежда 3 пъти на всеки обект.

Масажът на гърба в областта на гръдния кош се извършва удобно в седнало положение, тъй като е възможно дълбоко да се изследва областта под рамото. За да направите това, поставете ръката на масажираното лице на гърба на областта на бъбреците, като гърбът се огъва назад колкото е възможно повече. Масажът поставя ръката си върху радиалната страна под рамото и се завърта интензивно с натиск. Тогава преминаваме от другата страна.

Натискането завърши с получаване "Дърво", която се изпълнява върху извита дъгова задна част. Поставете пръстите и средните или големите пръсти (на които, както е удобно), поставени на разстояние 1 см от двете страни на гръбначния стълб, натискайте и начертайте клон от смърч последователно с едната и другата ръка, бавно движещи се нагоре. Този метод е достатъчен за извършване на 2 пъти.

4. Завършете удара на гърба вибрация, Избягвайки сърдечната зона, в седнало положение, на гърба, достатъчно е да падате или леко да удряте юмруците и лекотата си.

Важно! При хипертония е забранено всякакви вибрации!

С болки в долната част на гърба, физическият ефект ще даде по-задълбочено изследване когато тялото лежи, Основната позиция - лежаща на стомаха, под краката лежи ролка.

Изпълняваме всички описани по-горе техники. Посока на движението - от гръбначния стълб до бедрата. Когато вибрира, бъбречната област трябва да се избягва.

Масата на гърба на чудо - бурканче

По-старото поколение добре помни, че стъклените кутии са били използвани за лечение на пневмония и бронхит. Вакуумната терапия допринесе за притока на кръв и отстраняването на възпалението.

Източни лечители вакуум масаж, чиято употреба причинява персистираща хипертермия, се практикува преди няколко века.

Този метод печели нарастваща популярност сред масажистите. След кутията за масаж на гърба се появява постоянен лечебен ефект, основаващ се на подобряване на кръвообращението, отстраняване на шлаките от тялото, отпускане на мускулите. Това ви позволява да премахнете синдрома на болката без лечение на наркотици.

Един модерен малък силиконов буркан се наричаше чудо, което стана много популярно сред масажистите. Лесен за прилагане масаж масаж метод не изисква специални умения.

При завършване на месене, всяко масло трябва да се постави върху отопляемото тяло и след това да се работи с буркана.

Ако решите да правите консервирани процедури без предварителен класически масаж, тогава е необходимо задължително триене. Това ще ви помогне да избегнете синдрома на болката и синини.

Ако нямате възможност да поканите професионален масажист да извърши масаж на гърба у дома, използвайте сами банката на чудото.

На тялото, смазано с течно масло или вазелин, трябва да сложите малко чудо. За тази цел краищата на бурканите могат да се притискат леко около краищата, за да изтласкат въздуха, да се притисне здраво към кожата и да се освободи. Кожата автоматично се прибира в кухата повърхност. Интензивността на изтеглянето може да се регулира чрез силата на компресия на ръбовете.

Работете с банката, като започнете отдолу нагоре, изтеглете вентилационни линии или осем.

Можете да прилагате чудо - не само с болки в гърба, но и за лечение на други заболявания.

Масаж на гърба у дома: масажисти

Масажът на която и да е част от тялото може да се направи през цялата година сам с помощта на масажисти.

Има няколко предимства в механичните, електрически уреди за масаж на гърба у дома.

Ето някои от тях:

• лесна употреба;

• наличност по всяко време на деня;

• способността да масажирате различни части на тялото;

• евтино, ако е необходимо да правите редовен масаж.

-Elektromassazhery Подкупи скоростта на придвижващия ефект. За процедурата трябва да вземете удобна поза, да се отпуснете и да се забавлявате.

- Vibromassažery с техните вибрационни движения, отпускат мускулите и отстраняват своята спастичност, която често е причина за болка. За някои хора обаче вибрациите са дразнещи.

- Вакуумни тумблери разработен въз основа на действието на стъклен медицински буркан. Редовното използване на такъв помощник не само ще укрепи мускулите на гърба, но и имунитетът на целия организъм ще се увеличи.

Има също така ултразвукови устройства, миостимулатори и хидромасаж, изборът е ваш.

Механични масажисти по-лесни за производство, много по-евтини, но използването им изисква повече физическо усилие и лечебният ефект не е толкова бърз поради по-малката интензивност на въздействието.

Най-простото устройство за масаж на гърба у дома е ролковият колан с шипове.

Независимо кой масайджър избирате, ефектът ще дойде само при редовната му употреба.

Масаж на гърба у дома: бъдете внимателни!

Всеки масаж може да се извършва с пълна увереност в неговата безопасност. Механичният ефект върху тялото само по себе си, с изключение на ползата, няма да донесе нищо, но има редица противопоказания, при които е забранено да се прави масаж под каквато и да е форма.

Онкологията, тумори от всякакъв произход, склонност към кървене, висока температура и хипертония от 2 и 3 градуса са абсолютна забрана.

Практиката показа, че със здравословен начин на живот и редовен масаж, можете да се отървете от болка в гърба.

Share:
Comments