Неочаквани свойства на изгорялата захар

От детството си дойдохме да вярваме, че изгорялата захар се използва изключително за създаване на вкусни бонбони. След като пораснаха, започнаха да разбират, че той е в състояние да допълни качествено вкуса на алкохолни коктейли. Но сега е време да научите още едно важно качество на изгорената захар: тя може да помогне за кашлица.

Какви са полезните свойства на изгорялата захар? Той е в състояние да помогне с отделянето на храчки. Все пак винаги трябва да се вземе предвид факта, че в такова качество изгаряната захар не прилича на всички, тъй като при някои хора това може да доведе до още по-голямо задушаване на гърлото. Ако все още сте решили да лекувате кашлицата си с това лекарство, трябва да спазвате стриктно формулата: яжте 3-4 пъти на ден с малки парченца ги изцеждате с вода.

На децата могат да се предлагат не само близалки от изгорена захар, но и вода, в която могат да се разтворят. Лечебните свойства на захарта в този случай не изчезват. По правило облекчението настъпва на третия ден след началото на приемането на това необичайно "лекарство".

Има само два метода за приготвяне на изгорени захари и почти всяко дете ги познава: в тиган (или в тиган) и в чаена лъжичка.

Използвайки първия метод, трябва да поставите една супена лъжица захар в центъра на тиган или гърне и да го поставите на малък огън. Почти веднага, захарта ще се стопи, променя цвета и плътността си. При подготовката на изгорената захар по този начин е необходимо да я разбърквате и да знаете мярката, тъй като след малко прекомерно излагане просто ще изгори, стане почти черно и горчиво по вкус. В гореща форма, тя трябва да се излива във вода или да се поръча във фолио, чакайки да се превърне в карамел.

Във втория метод трябва да смажете чаена лъжичка с масло, залейте захарта в нея и я задръжте върху горелката, докато захарта се стопи, след което тя трябва да се излее в чаша вода. Маслото дава на захарта вкус на карамел, което, разбира се, всички деца обичат.

Share:
Comments