Натъртване на ръката е често срещано нещо или опасен

Натъртването е най-честата болест, която се среща при възрастни и деца.

Поради спукването на капилярите се появява хематом, развалящ не само естетичен външен вид, но и болка и дискомфорт. Най-често срещаните места, където могат да се появят синини, са ръцете, краката, бедрата или лицето, т.е. онези части от тялото, които са най-податливи на различни механични влияния. За да разберете защо има синини на ръцете си, трябва да разберете причината за появата им.

Как изглеждат синините

Малките кръвоносни съдове обграждат цялото ни тяло, от главата до пръстите на краката. Поради инсулт или падане, кръвоносни съдове се разрушават, кръвта постъпва в подкожните тъкани, навън този процес се разглежда като появата на черни, сини или лилави петна. Насиняване, както казват хората, или хематом - в медицината.

Повечето от кръвта се разкъсват не представляват опасност за човешкото тяло: след 3-9 дни кръвта се разтваря и от виолетовите петна няма следа. Има обаче и тежки случаи, например със силно падане, оток се появява един час по-късно, синината е визуално много по-голяма от обичайните натъртвания, а насиненото място боли и боли. В този случай е спешно за лекаря да определи причината: може да е фрактура, изкълчване или дори разкъсване на сухожилията и сухожилията.

Ако човек води активен начин на живот, ангажиран в екстремни спортове и не обича да стои неподвижен, обичайните натъртвания на ръката му са вечните му спътници. Не толкова скочи, случайно удари, препъна се, падна - просто не изброявайте, така че не обърнете особено внимание на такива наранявания, просто се научете да бъдете по-внимателни. Въпреки това, ако натъртването на ръката е болезнено или често се появява в "тихи домашни", е полезно да се види лекар, за да разберете причината за появата.

Натъртване на ръката може да възникне след капкомер. Ако иглата е поставена неправилно, солевият разтвор започва да се натрупва върху вътрешните тъкани и не минава през венозните съдове. Първо мястото на грешното въвеждане започва да се набъбва и на другия ден има забележимо натъртване. Това може да се случи поради липса на опит от медицинския персонал, а също и ако стените на съдовете са твърде слаби или вените могат да бъдат намерени много трудно. Такъв хематом не представлява никакво неудобство, а само понякога малко болки.

Хематом може да се появи след операция на ръката. Например, когато се прилагат шевове или други мерки, могат да се образуват хематоми. Те се разтварят постепенно, просто трябва да смажете мястото с антикоагулант, което предотвратява появата на синини.

Средно човек има повече от 150 милиарда капиляри, но такава голяма цифра не трябва да води до разточително лечение на здравето на тялото. Освен това, натъртването на ръката не е в състояние да ви даде красота, а напротив, ще го развали само.

Сортове хематоми. Общи типове.

Има такива разновидности на хематоми като:

Мъркане по време на бременност - ретрохориал. Този хематом е много опасен за плода и за майката. Поради разкъсване на връзката между феталното яйце и плацентата се появява хематом, който е с диаметър повече от 10-15 см. По време на този процес храненето на бебето спира и ако не бъдат взети спешни мерки, плодът може да умре и здравето на майката е сериозно повредена.

Мозъчен хематом може да се почувства ужасна болка в областта на шията или фронтотемпоралната част. При силно въздействие не само външната тъкан може да бъде повредена, но и вътрешните органи. Такова изследване, като ядрено-магнитен резонанс, ще помогне да се идентифицира патологията.

Епидурален хематом се образува под черепната повърхност. Това води до много проблеми: главоболие, повишено очно налягане, обща слабост на тялото.

субдурален - най-опасното за човешкия живот. Разположена между твърдата и арханоидната повърхност на главата, хематомът силно влияе върху функционирането на мозъка, което прави човек дори да умре.

Изброените по-горе сортове трябва да бъдат известни, за да се предупреждават от ужасни последствия във времето. Дори ако се интересувате от натъртване на ръката си, информацията за наличните видове хематоми винаги ще бъде необходима и подходяща.

Натъртване на ръката му. Как да разберем, че хематомът е опасен?

Дори и двама души да получат същата степен на синина, всеки хематом ще бъде уникален. Зависи от възрастта, общото здраве, наличието на витамини в тялото. Обичайната натъртване на ръката минава за около 4-5 дни. През това време, кръвта постепенно се разтваря и синкавият оттенък на кожата изчезва бавно. По този начин насилственото място не боли, не ограничава движенията и позволява да се занимава с бивша работа.

Въпреки това, натъртването не винаги е придружено от такива леки симптоми. Хематомът, който може да причини значителни увреждания на тялото, е придружен от следното характеристики:

• Тежка болка в болката

• Увеличаване на размера на синините

• Спазми

• Ограничение движения

• Обща слабост

Всички те са подходящи за вида на вътрешния хематом, т.е. увреждат се вътрешните органи, а не външните тъкани. Разбира се, няма такива усложнения на ръката, но са възможни усложнения като разкъсване на връзки, изместване на ставата, опъване, отворена фрактура, което също причинява появата на синини. Много често хората с нарушена кръвосъсирваемост страдат от образуването на кръвни съсиреци. На външен вид, тя е много подобна на натъртване, но етиологията е напълно различна. Ако сте загрижени за уплътнената зона на ръката си, трябва да се консултирате с флеболог.

Ако имате неразположение или силна болка, спешно трябва да се обадите на линейка. В случаите на горепосочените заболявания, квалифицирана помощ може да се окаже само в болница под постоянен надзор на лекар.

Смущава ръцете без причина. Какво трябва да направя?

Смущения по ръцете без причина, т.е. без видими механични щети - основата е по-сериозна по отношение на състоянието на вашето тяло. Мръсотията се появява поради руптура на малките капиляри, тяхната крехкост и непостоянство само при липса на външно влияние върху кожата. Необходимо е да се знае няколко неочаквани причини, поради които се развиват хематоми:

Вич-инфекция. Представяйки болестно състояние на целия организъм, малките съдове също не останаха настрани. Сблъсъци с такава болест се появяват постоянно, изведнъж се появяват и изведнъж изчезват.

Онкологични заболявания.

Липса на витамини, особено витамин С. Това често участва в образуването на всички видове тъкани, включително капилярни.

Геморрагический васкулит, По време на такова заболяване, имунната система започва да произвежда антитела срещу васкуларната система, причинявайки синини не само на ръцете, но и на тялото.

Хормонални неуспехи, например, при менопаузалните жени могат да причинят натъртване на ръцете си.

Възрастна възраст. Капилярите са по-тънки и вероятността от натъртване е няколко пъти по-голяма.

• Разстройства, свързани с болести кръвосъсирваемост на кръвта.

Ако се измъчвате от неизвестно място, където се появяват синини на ръцете ви, трябва спешно да се свържете с флеболог, лекар, който се занимава с кръвоносни съдове. След извършване на необходимите тестове, които задължително включват анализ на съсирването, ултразвуковото изследване на кръвоносните съдове. След получените резултати лекарят ще предпише подходящи лекарства или витамини, но ако е необходимо, той ще изпрати до друг високоспециализиран лекар.

Как да се отървете от синини на ръцете си. Домашни методи.

Натъртването може много да развали вида ви. Как да се отървете от натъртвания на ръцете си? В края на краищата, никакви златни или диамантени бижута, скъпи рокли и костюми не могат да скрият хематома, който "блести" на ръката. Най-добрият и най-ефективен метод е да приложите студен предмет (например лед) веднага след появата на синината. Кръвта бързо ще се реши, само ако тези действия се извършват веднага след раждането. Студът провокира стесняването на съдовете, така че вредата, която току-що е настъпила, може или да намалее или да изчезне напълно. Обаче, струва си да се знае, че колкото повече време минава, толкова по-лошо ще бъде резултатът.

Този метод за справяне със синини на ръката не е единственият. Има няколко други ефективни начина:

Йодна решетка. Стар, но добър метод. Погълната от кожата йод подобрява кръвообращението и бързо премахва ненужните продукти на гниене.

Топли компреси. Те могат да се използват само 2-3 дни след появата на натъртване. Затоплянето насърчава възстановяването на тъканите, помага да се отървете от "неприятностите" възможно най-скоро.

Ябълков ябълков оцет. Джаджи с оцет трябва да се прилагат 4-5 пъти на ден - подобрява възстановяването на тъканите.

Картофено нишесте също помага бързо да се отървете от синини. Необходимо е водата да се смеси с нишестето и да се приложи тази смес към синините. Резултатът ще бъде видим след няколко процедури.

Тинктура от водка и магданоз. Популярният метод, известен дори от бабите, и много ефективен. 50 грама магданоз трябва да се смесват с 250 грама водка. Потопете превръзката и превръзката на насиненото място.

Зеле и плантани имат магическо свойство: те "привличат" отока и помагат да се отървем от хематома възможно най-скоро.

Прясък сок от пелин. Отворете тревата и използвайте сока, който изглежда, че намалява натъртването на ръката. И заради специалните вещества, които правят пелин, натъртването намалява точно пред очите ни.

Лекарства за евтини мехлеми. Най-популярният от тях е хепарин, локален антикоагулант. Избърсвайки само няколко капки от лекарството, ще забележите, че натъртването започва да се разтваря, тъй като активното вещество на хепарина увеличава кръвообращението и унищожава натрупването на разрушени кръвни капиляри.

Предотвратяване на синини по ръцете

Основната причина за натъртване е крехкостта на капилярите. За да се предотврати появата на синини, е необходимо не само да се намали вероятността от различни видове наранявания, но и да се вземат витамини, които помагат да се възстановят стените на капилярите.

Предотвратяване на синини по ръцете сводится к следните типове събития:

• Редовно приемайте витамини В, С и К или включете в диетичните ястия с високо съдържание: пипер, боб, грах, сирене, патладжан, стафиди, тиква, зеле, морски зърнастец, касис.

• Намалете употребата на аспирин и неговите производни. С оглед на факта, че ацетилсалициловата киселина разрежда кръвта, с редовното използване на това наркотични набивания - много честно явление. Вземете аспирин трябва да се предписва само от лекар.

• Вземете фолиева киселина, която участва в образуването на тъканни клетки и поддържа цялото тяло (най-ефективно в комбинация с витамини от вида B)

• Бъдете по-внимателни в ежедневния живот, на почивка и на работа.

Share:
Comments