Народни средства за защита срещу въшки: как да се измъкнат

Най-неприятното нещо в педикулозата е, че въшките паразитират обикновено на деца, тъй като те комуникират тясно с големи групи.

Вишки - какви са те?

За разлика от бълхите, въшките не знаят как да скачат, но само пълзят (със скорост до 40 сантиметра в минута) и смучат кръв по скалпа.

Размерът на въжето достига половин сантиметър.

Една приказка при стандартни условия на живот на човек може да живее на главата си до 40 дни, а кошарата, която е лишена от храна, не живее повече от 10.

Всеки ден женската оставя 4 яйца, които се установяват по цялата дължина на косата под формата на полупрозрачни гърди. От тях две седмици по-късно се появяват нови пълноценни въшки, способни да се размножават. Тази особеност налага необходимостта от провеждане на подходящо лечение, включително народни средства за въшки.

Как да определите дали това е въшки?

Тези кръвоспиращи вещества непременно причиняват сърбеж на скалпа, ухапват го и предизвикват раздразнение. Основните места на ухапвания - задната част на главата и уискито. За ниците местоположението на корените на косата е характерно, обикновено не повече от три сантиметра от скалпа. Премахването им от косата е трудно, а когато изстискате ноктите между ноктите, кликнете.

В пенирана кожа от ухапвания на възрастни може да получите инфекция. Това значително усложнява лечението. При появата на кожни язви се повишава общата телесна температура. И ако стандартните средства за въшки бързо се отърват бързо, усложненията изискват консултация с лекар.

Вишки при деца: къде можете да се заразите?

Епидемиите от педикулоза са често срещани в домовете за деца, училищни лагери, детски градини и училища, обикновено в началото на учебната година след лятната ваканция. Бързото разпространение на епидемията се осигурява от простотата на трансфера на насекоми - чрез продукти за грижа за косата, дрехи или постелки. Обикновено случаят е, когато момичетата играят фризьорски салони, а на другия ден всички откриват въшки. И майките прибягват до спешни мерки, като обикновено използват най-напред всички възможни народни средства за въшки.

Фолк лекарства за въшки, които могат да се използват у дома

Лечението на педикулозата включва:

• химическо лечение (медицински шампоан, аерозол, лосион, сметана или народни средства);

• щателно изпичане на косата, отстраняване на ръцете.

Дори и най-скъпият химически препарат не гарантира бързо изхвърляне на въшки и ниц, особено в даден момент. Процедурата се повтаря до четири пъти последователно, на интервали от седмица, за да се предотврати размножаването на новоизлюпени въшки. Но някои народни средства, според техните привърженици, са в състояние да отравят всички въшки по едно и също време.

лук

За косата със средна дължина, не по-дълга от раменете, толкова много съставки на лекарството са подходящи: един лук и една голяма глава чесън. Максимално смилане на компонентите в хомогенно състояние. Равномерно нанасяйте масата върху скалпа, като се разтривате с масажиращи движения. Разпределете цялата дължина на косата. Носете целофанна чанта или шапка за душ на главата си и оставете за няколко часа.

След изплакване на маслото, смажете главата с маслото и го изцедете с миди, разцепете косата през нишката и извадете всички видими зърна. След процедурата, измийте косата с шампоан (за предпочитане специализирана, от въшки - със сигурност) и изплакнете с отвара от подправка: за половин литър вряща вода, добавете 3 супени лъжици за половин час и след това се вари още 15 минути във водна баня. Можете да забравите за въшките.

Бульон от цветя на тъпанче

За един литър студена вода се нуждаете от 50 грама изсушени цветя. Поставете във водна баня в продължение на 30 минути, охладете и изцедете. Косата напоява с отвара от тънки цветя е не по-малко от три (и за предпочитане четири) пъти на ден, без измиване. Всеки път, гребете гребена с чести зъби. Преди да си легнете, разтрийте чесновото масло, измийте косата с шампоан и отново изплакнете с натурални средства за отстраняване. Можете да постигнете пълно излекуване.

Клюквенный сок

Смята се, че сокът от боровинки разрушава защитната обвивка на ниц, след което яйцата умират и не се появяват нови въшки. Сокът от червена боровинка се прилага няколко пъти на ден за няколко часа и е по-добре да се нанесе сок от червени боровинки изобилно и да не се изплаква в продължение на три часа.

Оцветяване на косата с химически бои

Съществува мнение, че въшките и шишките се страхуват от въздействието на водороден прекис концентрат с амоняк и не оцеляват след такова лечение. Ето защо, можете да опитате да боядисвате косата си (ако не е за бебето).

Кедрова вода

Ее можно приобрести в любой аптеке, для обработки достаточно двух-трех флаконов. Кедрова вода эффективна в борьбе со вшами и, что очень важно, гнидами, из-за входящих в ее состав алкалоидов. Они чрезвычайно токсичны для живых организмов, в том числе, и для людей. При неверном использовании, особенно при попадании внутрь, можно получить сильное необратимое отравление, поэтому хранить ее дома, где есть дети, не стоит.

Наръчникът на хората за въшки в лицето на китайската вода трябва да избърше корените на космите, след това да излее всяка направляваща и внимателно да приложи лекарството върху всяка коса. Съберете косата в колба, поставете торба с целофан, а отгоре - топъл шал или кърпа и оставете поне 4 часа. По-добре е да прескочите в тази форма на нощта - да се освободите от въшки, е гарантирано.

Избягването на въшки изисква повторно лечение във всеки случай, дори ако косата не се вижда в косата. Процедурата се повтаря след 7-10 дни.

Оцетът е главният боец ​​с паразити!

Както при въшките, така и при яйцата им, 5% разтвор на оцет работи чудесно. Ако магазинът може да открие само 9%, то трябва да се разрежда 1: 1 с обикновена, много топла чешмяна вода. Невъзможно е да се налива оцет директно от бутилката - тази киселина е много опасна, когато попадне на лицето ви, особено на лигавиците или в очите - тя е изпълнена с тежки изгаряния. Дори и в разредена форма, не трябва да позволявате контакт с лицето, очите трябва да са плътно затворени.

С топла оцет разтвор, изплакнете косата си, след еднообразното разпределение на разтвора - тя трябва да получите на всички косми. Не изплаквайте разтвора, обвивайте го с кърпа и оставете в това състояние в продължение на 20 минути. Измийте косата с шампоан и го изсушете.

На гребена между често срещаните зъби навийте нишката и я изцедете, докато изчезне напълно.

В рамките на един месец, четири такива процедури трябва да се извършват на интервали от една седмица. От въшките и змиите няма да има следа, а оцетът ще направи косата блестяща и копринена.

За да се улесни изглаждането на гърдите, можете да намажете косата с растително масло (за предпочитане здравец, розмарин или маслини).

Какви народни средства за въшки най-добре да не се използват

Когато говорим за борба с въшките, почти всеки веднага си представя глава, влажна керосин, с пакетом сверху. Народный способ предлагает санобработку керосин путем его обильного нанесения на кожу головы и волосы на 15 минут. После этого шампунем вымыть голову, и «все!». Хорошо бы, если бы все было так просто. Но процедур потребуется как минимум две, и на повторное мучение ребенок может не согласиться, что не удивительно.

Керосинът, който се пречиства, е запалима маслена субстанция, която не само ще убие въшките (не веднага, а не напълно), но също така причинява химическо изгаряне и разваля косата. Керосинът е толкова токсичен, че може сериозно да повреди дори вътрешните органи. В допълнение, за миене на миризмата на керосин от първия път не е лесно.

Друго "народно лекарство" - лечение от въшки dixlofosom, Разбира се, ако можете да премахнете косата от главата си и да я оставяте на улицата, обработвайте я, след това я върнете обратно, може да се използва дихлорвос. И така - дихлорвос - изключително токсичен агент, който причинява много силно отравяне.

За щастие, аптеките вече разполагат с достатъчно пари от въшки на много разумна цена, които са по-добри от народните, се прилагат по-удобно, измиват се и не предизвикват дискомфорт.

И родителите трябва да са наясно и без да се налага да информират детска градина или училищен лекар за въшки - той ще провери другите класове или групи и ще можете да избегнете епидемия.

Share:
Comments