Най-опасните продукти за човешката кожа са ...

В поредица от експерименти учените са идентифицирали най-опасните предмети за човешката кожа, свързани с категорията на постоянно използваните. По-специално, клетъчните телефони и енергоспестяващите лампи се оказаха основните теми, назовани от специалисти.

Лампи от човек на разстояние по-малко от 30 сантиметра могат да навредят на човешкото здраве, тъй като излъчваната от тях светлина може да бъде сравнена с ултравиолетовите лъчи.

Въпреки това, ако лампите са защитени например от сянка, тогава вредният им ефект се изравнява и рискът от рак на кожата се отменя. За хора, които са изключително загрижени за здравето си, експертите препоръчват защитата на лампата със специален екран, който абсорбира ултравиолетовите лъчи.

Учените наблюдават, че броят на хората с различни видове кожни заболявания, причинени от мобилни телефони непрекъснато се увеличава. В случаите, когато човек дълго време разговаря с мобилен телефон, той постепенно може да развие "телефонен дерматит", който не е изучаван достатъчно за днешна дата. Въпреки това, е известно, че е изключително опасно за страдащите от алергия.

Share:
Comments