Най-добрите лекарства за хемороиди за мъже и жени. преглед

Хемороидите са много често заболяване, което причинява много дискомфорт и дискомфорт. Много лекарства се произвеждат за решаване на проблема под формата на мехлеми, супозитории, перорални препарати. Правилно избрани свещи могат да се използват дори от бременни жени. Но най-добре е да се използва комбиниран терапевтичен метод, който включва приемането на няколко вида лекарства.

Relif

Основният компонент на лекарството е масло от черния дроб на акула. Тази естествена съставка се характеризира с такива действия:

• излекуване на рани;

• имуностимулиращо;

• възстановяване на кръвта.

Също така в състава на лекарството е адреномиметичен фенилефрин, който се характеризира с вазоконстриктивно действие. Това лекарство е предписано за пукнатини в ануса, вътрешни и външни хемороиди и възпалителни процеси на ректума.

Това лекарство трябва да се използва с изключителна предпазливост при хипертония, хипертиреоидизъм, аденом на простатата, кърмене и кърмене. При нанасяне на продукта върху вътрешната повърхност е необходимо да използвате апликатора, който е в комплекта. Използвайте четири пъти на ден. Продължителността на лечението е една седмица.

Гепаринова мазь

Това е много достъпен продукт, който се характеризира със следните свойства:

• вазодилататор;

• противотромбическое;

• Анестезия.

Основните вещества са натриев хепарин, бензокаин, бензиникотинат. Лекарството се предписва за хронични хемороиди в етап на обостряне и тромбофлебит. Забранено е използването на лекарството за ниско съсирване на кръвта, некротични процеси, наличие на открити рани.

Мазът трябва да се приложи върху тампона и внимателно да се вкара в аналния отвор. Или нанесете върху платнена превръзка, прикрепете се към възпалено място и го поставете с превръзка. Използвайте лекарството до три пъти на ден до изчезването на всички симптоми, но не повече от 10 дни.

Троксевазин

Агентът се освобождава не само под формата на мехлем, но също така под формата на капсули. Основният компонент е флавоноид тросерутин. Той може да има благотворен ефект върху вените. Лекарството ги защитава, помага за укрепването на венозните стени, намалява чупливостта и пропускливостта на кръвоносните съдове. При местна употреба инструментът предлага такива действия:

• антифриз;

• противоотечное;

• антиоксидантное.

Използва се лекарство за различни заболявания на вените. Това може да бъде тромбофлебит, перифлебит, хронична венозна недостатъчност. Ефективно използване на лекарства за лечение на хронични хемороиди. Специалната ефективност се забелязва при големи хемороиди.

Наркотикът не съдържа много противопоказания. Но не може да се използва с открити рани, кръвни течения. Също така, не прибягвайте до лечение с прекомерна чувствителност към съставките в състава. Наркотикът се прилага най-добре след движение на червата и преди лягане. Препоръчва се продуктът да се нанася върху памучен тампон и да се приложи върху засегнатата област.

Posterizan

Този мехлем служи като инокулация срещу бактериална инфекция. След прилагането му, тъканите започват интензивно да произвеждат имунитет. Лекарството съдържа инактивирани бактериални клетки. Активността на фагоцитите се увеличава поради метаболитите. Това води до намаляване на острия възпалителен процес, ускоряване на заздравяването на рани и ремонт на клетките.

Лекарството се предписва за хемороиди, анални фисури, екзема в аналния регион. Не използвайте, ако има прекомерна чувствителност към съставките във формулата.

На засегнатия район трябва да се прилага лечител два пъти дневно. Препоръчително е процедурата да се провежда сутрин и преди лягане. Ако трябва да се справите с вътрешността, използвайте приложения апликатор.

Anuzol

Основният компонент на свещите е екстракт от беладона. Има следните ефекти:

• противовоспалительный;

• обеззараживающий;

• обезболивающий;

• подсушивающий;

• антиспазматични.

Екстрактът krasavki повишава мускулната активност на аналната клапа. За терапия с хемороиди са достатъчни 1-2 свещи на ден. Лекарството не може да се използва от пациенти, страдащи от заболявания на сърдечно-съдовата система, с чревна атония, миастения гравис. Също така, не използвайте, когато кърмите бебе и кърмите.

Гепатромбин Г

Това е най-доброто средство за лечение на хемороиди, което често се използва за подготовка преди хирургично лечение на това заболяване. Също активно се използва в периода на възстановяване. Съставът на лекарството включва такива вещества, които имат следните действия:

• елиминиране на възпалителния процес;

• да се предотврати образуването на кръвни съсиреци;

• обезболивают;

• характеризира се с вазоконстриктивно действие.

Допуска се да се използва по време на носенето на бебето, но само от третото тримесечие. Настройте две свещи на ден. Продължителността на курса не е повече от две седмици. Забранено е да се прибягва до терапия за неоплазми на дермата, лезии на дермиса с инфекции, сифилис, туберкулоза, прекомерна чувствителност. Понякога след употребата на лекарството се получава зачервяване на кожата.

Gepazolon

Лекарството съдържа лидокаин, който има анестезиращ ефект. Преднизолонът се характеризира с противовъзпалително свойство и хепаринът е отговорен за намаляване на тромбогенезата и улесняване на резорбцията на тромби.

За един ден използвайте не повече от две свещи. Продължителността на терапията е не повече от две седмици. Забранено е използването на лекарството за нарушения на коагулацията на кръвта, лична непоносимост на компонентите в състава на лекарството, сифилис, туберкулоза, кожни инфекции с гъбична, вирусна или бактериална природа.

Share:
Comments