Най-добрият начин да избелите зъбите у дома. как да избелите

Да имаш ярка красива усмивка със снежнобял зъб е един от признаците за успеха на човек.

Липсата на плака и жълтеникавост върху емайла предполага, че човекът е добре здрав и това важи не само за устната кухина, но и за целия организъм.

Какъв е най-добрият начин да избелите зъбите у дома?

Нека да разгледаме всичко в ред.

Избелване на зъбите у дома: Възможно ли е?

За избелване на зъбите е необходимо директно да се повлияе на пигментацията на емайла. Често атомният кислород се използва за тези цели, прониквайки в повърхностните тъкани, които влизат в контакт с пигмента и го разрушават.

Определяйки за себе си най-добрия начин за избелване на зъбите у дома, трябва да изберете най-подходящия метод, който може да почисти плаката, без да се нарани емайла. Начините обикновено се основават на два процеса: почистване на короната и промяна на цвета на емайла. Преди да определите най-добрия начин за избелване на зъбите у дома, трябва да разберете нюансите на безопасния процес.

Най-добрият начин да избелите зъбите у дома: технология

Използвайте всички средства на традиционната медицина също трябва да бъдете предпазливи. Професионална процедура за избелване - работата е доста скъпа, а непрофесионалните действия у дома могат сериозно да навредят на емайла, и за да го възстановят отново, това ще отнеме много пари. Ето защо, преди да започнете процеса на избелване у дома, препоръчваме да следвате общите препоръки.

И така, основни нюанси на безопасно избелване у дома.

1. Средствата за избелване, които трябва да оказват влияние върху емайла, никога не трябва да попадат върху венците и лигавицата на устата, тъй като това може да доведе до неприятни последствия, като химически изгаряния и механични повреди.

2. Честотата на процедурите трябва стриктно да се следва от инструкциите. Лекарите често се сблъскват с ситуации, когато човек, който иска бързо да избелва зъбите си, започва процедурата малко по-често, отколкото би трябвало. Има дори случаи, когато хората използват известни методи за избелване наведнъж. Такъв бърз, като правило, не дава никакъв положителен ефект и дори напротив, може сериозно да увреди зъбния емайл.

3. За да използвате средства за избелване на зъбите, продавани в аптеките, е необходимо с известна периодичност. Ще ги обсъдим по-подробно по-долу. Важно е също така при избора на ежедневна зъбна уста да се занимава с възстановяването или укрепването на опциите, а не с ефекта на избелване, тъй като този тип паста може да се използва не повече от веднъж седмично.

4. Абразивните вещества, които присъстват в почти всички видове избелване на дома, могат да навредят на зъбния емайл, така че да почистите зъбите си само с вертикални движения.

Предотвратяване на пожълтяване на зъбния емайл

За да избегнете пожълтяване на зъбния емайл, препоръчваме да спазвате основните правила за грижа за устата. Например, зъбите трябва да се почистват 2 пъти на ден с четка със средна твърдост, след всяко хранене изплакнете устата с физиологичен разтвор. Обърнете внимание и на следните фактори:

  • твърде често консумиране на продукти за оцветяване (шоколад, кафе, чай, домати, боровинки, както и продукти, съдържащи синтетични багрила);

  • тютюнопушенето;

  • антихистамини;

  • тетрациклиновые антибиотики.

Спазването на тези прости правила ще ви помогне да запазите снежнобяла усмивка в продължение на много години. Рано или късно, обаче, проблемът с пожълтяване на зъбите все още се връща. Ето защо ние ви предлагаме най-популярните методи за избелване на зъбите у дома.

Най-добрият начин да избелите зъбите у дома: от какво се нуждаете?

Водороден пероксид

Водороден пероксид является основополагающим компонентов большей части готовых гелей, которые применяются для отбеливания эмали. Пероксид прекрасно отбеливает зубы на дому без применения недешевых готовых препаратов. Для удаления желтизны на эмали применяют 2 способа: протирание и полоскание.

Тръбата зъби е, както следва:

1) памучният тампон се навлажнява в разтвор на водороден пероксид;

2) след това с навлажнен тампон трябва внимателно да почиствате зъбите си;

3) Изплакнете обилно с вода.

За изплакване трябва да вземете 1/3 чаша вода и да добавите 25-27 капки от готовия 3% пероксид, закупен в аптеката. След обработка на зъбите с пероксид, трябва да изплакнете устата с чиста вода.

Основна теоретична информация за избелването с водороден прекис

Данный способ до нынешних времен является самым популярным и эффективным способом. Водороден пероксид делает одновременно 2 действия: вычищает налет и обесцвечивает эмаль.

В този процес основната роля играе свободният кислород, който лесно взаимодейства с атомите на други вещества и произвежда тяхното окисляване. Атомният кислород е основната причина за разрушаването на различни бактерии и токсини в устната кухина.

Използването на пероксид за почистване на зъбите е основният компонент на повечето зъбни гелове, чиято основна задача е изясняването на емайла. Като правило зъболекарските клиники използват концентриран разтвор на пероксид (до 38%), който позволява да се изясни емайла с до 15 тона. В дома обикновено се използва по-слабо решение - до 10%, максималната стойност на която е 8 тона.

Активен въглен

Използването на въглища като избелващ агент е друг достъпен и ефективен вариант, с който можете да избелвате зъбите у дома. В устната кухина активният въглен изпълнява две действия наведнъж:

  • убива токсини и гниене на бактерии;

  • Как абразивът почиства емайла от покритието.

Преди започване на процедурата, таблетките трябва да се смилат на прах, който може да се използва като готов метод или като добавка към пастата. За да приложите последния метод, трябва да вземете четка за зъби, да потапяте четините във водата и след това в прах от въглища, който трябва да измие зъбите ви 2-3 минути.

Друга възможност е да вземете няколко таблетки с активен въглен и да ги дъвчете правилно.

За профилактични цели е необходимо избелване на зъби с въглища веднъж седмично.

Сода

Сокът за хляб засяга емайла на зъбите в абразивна абразивна плака и като антисептик за устната кухина. Следователно, много честото използване на сода като средство за почистване на зъбите може да направи емайла твърде тънък и чувствителен.

Soda перфектно се справя с жълтеникавите зъби, което често се случва при хора, които пушат. Процесът на избелване със сода е както следва: вземете четката за зъби, накиснете я във вода, след това поръсете мокрите стърнища със сода и ги смилайте над зъбите. Накрая изплакнете устата си с чиста вода. Твърде ревностно тук не си струва, като възможни неприятни последици, като кървене на венците или алергични реакции под формата на зачервяване в устата.

В този случай по-подходящ и нежен метод е изплакването със сода. За да направите това, вземете чаша топла вода (30-35ºC) и разредете в него 1 ч. Л. сода. Такова решение може да се използва и за възпаление на назофаринкса. Изплакванията със сода също създават избелващ ефект, без да унищожават емайла.

Във всеки случай, използването на сода като избелващ агент за зъби - процедурата е доста агресивна, така че не се препоръчва да я използвате постоянно.

Масло от чаено дърво

Това масло е чудесен естествен антисептик. Производителността на такъв метод като избелващ агент може да се оцени като средна стойност. Маслото може да възстанови микрофлората на устната кухина и да премахне плаката. Ефектът от този метод няма да бъде веднага видим, тъй като процесът е постепенно, но след 3-4 седмици ще се появят първите реални резултати.

Този метод се отличава с факта, че в допълнение към избелващия ефект той също така може да премахне кървенето на венците и да облекчи възпалителния ефект, така че да може да се нарече универсален за цялата устна кухина.

Молив за избелване на зъбите

Този метод е най-простият и достъпен сред всички методи за почистване на зъбите. В този молив има гел с пероксид на карбамид, който попада в емайла и свързва жълтия пигмент. Една употреба на такъв молив с гел е достатъчно, за да се облекчи емайла с 6-9 тона.

Гел за избелване в гърди

Белите зъби могат да се използват и с капачка, която трябва да носите на повърхността на зъбите, преди да си легнете. Преди обличане капачката трябва да се напълни със специален гел. Колкото по-дълго остават на зъбите, толкова по-добър резултат ще бъде ефектът на избелване.

Паста за зъби с избелващ ефект

Такива пасти могат да имат различен ефект върху емайла, например:

  • разтваря плака;

  • Да се ​​потиска минерализирането на вече съществуващ набект;

  • За да се предотврати появата на нова плака.

Повечето пасти с избелващ ефект са сода за печене и полиращи абразиви, така че редовно такива пасти не се препоръчват, тъй като те могат да разчупят и изтрият емайла.

Как да изберем от тези начини е много индивидуален въпрос. Преди да започнете някоя от процедурите обаче, препоръчваме да се консултирате със специалист, за да определите най-подходящата дозировка и периода на употреба.

Останете винаги здрави и красиви!

Share:
Comments