Мускулна треска при мъжете - какво е това, може ли да се

Мишка (хеморагична) треска. За забавен на пръв поглед името крие сериозно и изключително опасно инфекциозно заболяване.

Като начало на обикновена настинка, треската бързо води до необратими промени от вътрешните органи.

На първо място, бъбреците страдат. Нарушенията на екскреторната система в много случаи водят до фатален изход, така че е толкова важно да идентифицираме тази болест във времето и да започнем лечението.

Мускулна треска при мъжете: причини

В практиката на лекарите за инфекциозни болести, има средно портрет на пациент с хеморагична треска, Най-често заболяването засяга мъжете, жителите на селските райони. Това е разбираемо. Носителят на патогена е мишката, волетата, с която не е толкова лесно да се срещнеш в един метрополис. Тъй като инфекциозният агент не се предава от човек на човек, урбанистът получава шанс да се разболее още по-малко.

Възниква въпросът: защо мишката е по-често при мъжете? Причините за това са в пренебрегването на хигиенните правила. В останалото, мъжете и жените страдат също толкова често.

Непосредствената причина за инфекцията е контактът с малки гризачи и продукти от жизненоважната им дейност. Това означава, че можете да станете "собственик" на патогена:

• Вдишване на въздух с частици от слюнка, изпражнения от гризачи.

• Когато консумирате хранителни продукти, чиято повърхност е продукт на жизненоважна активност на мишки, плъхове (често срещана ситуация, когато зеленчуци, зеленчуци и други храни се съхраняват в хамбари, мазета).

• При контакт с гризачи (патогенът може да влезе в тялото чрез увредена кожа, лигавици и т.н.).

Жителите на градските апартаменти, в които се намират гризачи, са в същата опасност.

По този начин причините за мишовата треска при мъжете са в контакт с гризачи и нарушаването на основните правила за хигиена.

Мишока в мъжете: знаци

Такова заболяване като хеморагична треска има сложно развитие. В клиничната картина са направени 5 етапа.

• Първият етап обхваща периода от момента на инфекцията до появата на първите симптоми. Това, т. Нар. Инкубационен период. Тя трае средно 3-4 седмици. По това време пациентът не знае, че неканен гост е "домакин" в тялото. Няма симптоматика. При мъжете първите симптоми на миши треска се развиват по-рано.

• Първият етап (началото) се развива рязко. Продължителността му е 2-3 дни. През този период картината прилича на настинка: пациентът има симптоми на интоксикация (главоболие, гадене, болки в тялото, слабост). В допълнение симптоматиката в началната фаза на развитие на треска включва:

  • повръщане;
  • Зачервяване на лицето, областта на яката (врата, задната част). Това се дължи на притока на кръв към кожата и много малки кръвоизливи.
  • Обрив (червени кръвни везикули).
  • Хипертермия (треска до 39-40 градуса).

Симптомите на миши треска при мъжете и жените са по принцип същите.

В някои случаи клиничната картина може да е неясна. Трябва да се отбележи, че първите симптоми на миши треска при мъжете може да не са толкова ярки, колкото при жените.

• Вторият етап също се развива рязко и започва с намаляване на дневното количество урина (олигурия). Олигурията показва началото на смущение в работата на бъбреците. Олигурният период трае от 8 до 11 дни. През цялото това време пациентът има силна болка в долната част на корема и долната част на гърба. След 2-3 дни от началото на олигурния етап настъпва интензивно повръщане.

До края на олигурния етап симптоматичното повишаване на температурата практически изчезва "до не". Това обаче не носи облекчение.

• Трети етап. Нарича се също полиурик. При тежко заболяване се предхожда етап на нарушена бъбречна функция (проявява се чрез оток, психични разстройства като депресия, нарушения на съня).

За щастие, с навременното лечение, полиуричният етап идва по-рано. В този период има увеличение на дневната диуреза (полиурия). Той е от 2-5 литра урина на ден. Това е добър показател, защото говори за нормализиране на бъбречната функция. Но по време на третия етап мониторингът е важен: възможно е да се развият усложнения под формата на бъбречна недостатъчност.

Продължителност - около 5-15 дни.

• Четвъртият етап се проявява от изчезването на треска. Появяват се само остатъчни феномени. Този стадий на заболяването може да трае от 1 месец до 15 години. Дори ако пациентът не се притеснява, е твърде рано, за да се успокои. Винаги съществува риск от развитие на заплашителни усложнения, което означава, че човек непрекъснато трябва да бъде под превантивния надзор на нефролог.

По този начин, признаците на миши треска при мъжете включват:

• Феномени на интоксикация (главоболие, слабост и т.н.).

• Увеличаване на температурата (до 40 градуса).

• Повръщане.

• Гадене.

• Болка в долната част на гърба и корема.

• Намаляване на дневната диуреза.

• Увеличаване на дневната диуреза в последния период на заболяването.

Диагностика на мишока в мъжете

Ако човек подозира треска от мишка, е необходимо да се консултирате с терапевт или, ако симптомите са в разгара си, не се колебайте да се обадите за спешна медицинска помощ. В случаи на лек ход на заболяването, можете да бъдете лекувани амбулаторно от терапевт (специалист по инфекциозни заболявания) и нефролог. Във всички останали случаи не може да се направи без хоспитализация.

Диагнозата, особено на първите етапи, представлява много трудности. Най-важното тук е да се обърне внимание на вероятните обстоятелства на инфекция. Диагностиката включва:

• Разпит на пациента. Събиране на анамнеза, лекарят трябва да изясни естеството на оплакванията, тяхното предписание. Също толкова важно е да се установи дали има контакт с гризачи.

• Лабораторни изследвания. Общият кръвен тест може да разкрие възпалителен процес. Биохимията на кръвта дава възможност да се оцени функцията на бъбреците за редица вещества: урея, креатинин. Специфичен PCR тест се използва за откриване на следи от патоген в биоматериал на пациента. Останалите методи са практически безполезни в началния стадий на развитие на болестта. Когато възниква бъбречно увреждане, анализът на урината е информативен.

• Инструментални изследвания. Те се ограничават до ултразвукова диагностика. Ултразвукът може да визуализира бъбречните структури и да идентифицира аномалии.

По принцип тези проучвания са внимателни достатъчно специалист, за да направи диагноза. Типичното развитие на клиничната картина насърчава още по-бързо идентифициране на "корена на злото".

Лечение на миши треска при мъжете

Лечение на миши треска при мъжете представляет непростую задачу: столь непростое заболевания требует комплексного подхода.

От първия до последния ден на заболяването е необходима строга почивка на леглото: причинителят причинява чупливост на съдовете, поради което рискът от кървене е голям. Дължината на почивката в леглото се определя от лекаря. Средно говорим за 2-6 седмици.

В случай на терапия се използват различни лекарства:

• За да се премахне синдромът на болката, се използват аналгетици: аналгин, кеторолак,

• Борбата срещу вируса се осъществява от антивирусни лекарства (Lavomax и др.).

• Противовъзпалителни и антипиретични ефекти се постигат с употребата на специални лекарства: Nurofen, Paracetamol и др.

• За отстраняване на токсините от тялото се назначават сорбенти.

• Важността на поддържащото лечение е важно: витамини, глюкоза.

• При оток се изисква хормонално лечение: преднизолон, дексаметазон.

Всички лекарства трябва да се предписват само от лекар.

Мигрена при мъжете: превенция

По-лесно е да се предотврати заболяването, отколкото да се лекува по-късно. Предотвратяването на миши треска при мъжете, както и при жените и децата, не е трудно.

Достатъчно е да следвате прости правила:

• Не съхранявайте храна в открито състояние. Особено там, където вероятно има гризачи (в мазета, мазета, навеси и т.н.). Използвайте плътна опаковка.

• Не яжте такива храни, особено ако не ядете храни, които са били ухапани от гризачи.

• Измивайте редовно ръцете си.

• Избягвайте контакт с мишки и плъхове.

• Често проветрявайте помещения за поддръжка.

• Навременни борба с гризачи в жилищни помещения.

Мишока е сериозно и опасно заболяване. В началните етапи, той е практически неразличим от обикновена настинка, но може бързо да причини смъртоносен изход или поне сериозно нарушение на тялото.

Независимо да направите диагноза и още повече не можете да предписвате своето лечение. За да се избегне развитието на усложнения, във всички случаи се препоръчва лечение в болница.

Share:
Comments