Mullein - медицински свойства и приложение в медицината

Mullein - общо описание

Korovyak (кралската свещ, кралският скиптър, божественото, ухото, чудото) е двугодишно растение, което достига височина 1,5-2 метра. За да объркате лозата с други представители на растителния свят е доста трудно, има външни характеристики като сплъстяване на стъблото, жълти цветя, събрани в пакет, плод - кутия.

Събирането на растението за последваща употреба за медицински цели се осъществява по време на периода на цъфтеж и зреене. Листата и цветята се събират през юни и юли, времето за сеитба е през септември и октомври.

Korovyak - виды и места произрастания

Korovyak - довольно распространенное растение, оно встречается на территории европейской части России, в Скандинавии, Прибалтике, Беларуси, на Северном Кавказе, на побережье Черного и Средиземного морей. Медвежье ухо можно найти в местах, где преобладает гравийная, песчаная и каменистая почва. Засоренные луга, свалки, развалины - излюбленное место обитания коровяка, также растение можно найти на берегах рек и озер, в оврагах, парках и по обочинам дорог.

Korovyak - лечебные свойства

В продължение на много десетилетия народните лекари използват мляко като лекарство. Кралската свещ има противовъзпалителни, аналгетични и отхрачващи свойства. Различни части от растението, което използвам при лечението на заболявания на горните дихателни пътища, по-специално при магарешка кашлица и бронхит. Ухото на мечката помага при пневмония и емфизем.

Бульони от мюленията помагат с атеросклероза, началния стадий на хипертония, грип и вирус на херпес. Листата на растението се използват за възпаление на пикочния мехур, нефролитиаза, тежък оток, алергията помага при гастрит, язви и хемороиди.

Divin се приема не само навътре, тя се прави от прах и мехлеми, които се прилагат върху проблемни области на тялото, например при ревматизъм, артрит, възпаление на лицевия нерв, в присъствието на лишене, екзема, абсцеси и кипене.

Кърмещите жени се поръсват с устни зърна на прасе мечка, ако се появят пукнатини върху тях, тинктурата на маслото се използва за същата цел.

Бульони на mullein изплакнете косата, за да ги направи силни и красиви.

Korovyak - лекарственные формы

Обикновено лекарствата се приготвят от листа и цветя на молекулата, по-рядко се използва коренът на растението (с уролитиаза).

Събирането на листа и цветя се извършва по време на периода на цъфтеж, който се случва през юли и август. Ако листата са сравнително ясни - събирайте и изсушете, а след това с цветята на лозата, ситуацията е малко по-сложна. Народните лекари казват, че трябва да събирате цветя без чаши, и да го направите преди обяд, събрани в други времена съцветие, бързо губи своите лечебни свойства. Фактът е, че цветята на ухото на мечката цъфтят само един ден, цъфтят сутрин и се разпадат вечер. Твърде ранното събиране също не е желателно, няма да позволи изпаряването на влагата и да направи процеса на сушене проблематичен и отнемащ време.

Изсушете листата и цветята трябва да бъдат както следва: поставете детайлите в тънък слой на тавана или в друга помрачена и добре проветрявана стая и я включете ежедневно. Можете да опитате да изсушите лютката във фурната при температура 40-50 ° C. Процесът на сушене завършва, когато листата и цветята се разпадат на прах.

увреждат суровините в стъклен контейнер или хартиена торба, полезните свойства се запазват в продължение на 2 години.

Korovyak - рецепты

Тинктура на Mullein при чернодробни заболявания: Цветя mullein, корен цикория, роза бедрата, на върха на immortelle вземат в равни пропорции. 2 супени лъжици от сместа се изсипва 1 чаша вода и се вари на слаб огън за 10 минути, след което се оставя да се вари за 2 часа. След като течността се охлади, добавете 2 супени лъжици мед. Вземете 3 пъти дневно 2 часа след хранене (възрастни - 50-100 милилитра, деца - 30-40 милилитра).

Алкохолна тинктура на молеин при ревматизъм и радикулит: Инфузия на молеин, разреден с водка (1:10) и смазване на гърба и ставите.

Рецептата за маслената тинктура: 3 супени лъжици цветя мече-ухо, налейте 100 милилитра зеленчук или зехтин, оставете го да се варя за 20-30 дни.

Korovyak - противопоказания

За хората, млякото е безопасно, поне в процеса на изследване, няма отрицателни точки и странични ефекти на растението.

Коментари

Анастасия 04/26/2016 Да, много различни имена, малко потресени. Тогава вие и мълвата, царския скиптър и ухото на мечката ... Ясно е едно нещо - това растение се използва дълго и много често. От това и различни имена. Очевидно, наистина добра, лечебна билка. Аня 04/26/2016 Ние с моя приятел, все още в детството изплаква косата тази растителна. Вярно е, че нейният приятел е направил това по-често и по-редовно. Резултатът е на лицето. През 44-те години косата й е до талията, а колкото за селекцията - дебела, копринена. Освен това няма специални маски. Ирина 04/26/2016 И аз знам за терапевтичните свойства на молеин при бронхит. Освен това можете да го вземете без страх. Това не е отровно растение. Сега току-що научих, че с негова помощ можете да излекувате черния дроб. Трябва да опитам, особено след като мога да го събера сам. Оксана 04/26/2016 О! Чувал съм някъде, вече отдавна, че можете да изплакнете косата си с блуза, те стават толкова силни и блестящи в същото време. Но, за съжаление, нямах представа как изглежда това мляко. Разбира се, разбира се, разбирам го много пъти. Маша 26.04.2016 Какое разительное отличие в названиях - Царская свеча и Korovyak! А растение просто замечательное, даже с эстетической точки зрения. Если оно любит расти на захламленных территориях, то замечательно их украшает, и пространство уже не выглядит так плачевно.
Share:
Comments