Мраков бодил - за отслабване и лечение

Мъртвият трън - Общо описание

Мъртви трънички Дали двугодишен или едногодишен бодил с височина около 150 сантиметра, с изправен стомах, покрит с мека плака, и кореновата система. Листата са големи, тъмнозелени, с овална форма, гърбица на ръба. Бял, люляк или лилави тръбни цветя се събират в сферични кошници.

Растението често се нарича магарешки бодил или жаба. Маринките от други видове бодили са маркирани с бели петна по листата. Хората уверяват, че петна символизират млякото на Дева Мария. Трън често се отглежда като декоративно растение в парковете на градината.

Мъртви трънички - виды и места произрастания

Мъртви трънички обитает на насыпях дорог, заброшенных полях и пустырях, засоленных и сухих почвах. Не редко чертополох растет как агрессивная сорная трава. Колючка любит хорошо освещенные, открытые места.

Култивиран магарешки трън като лечебно растение в Южна Европа, Мала Азия, Кавказ и Западен Сибир. В дивата природа бодливите тръни са често срещани в Северна Африка и Америка, а също и в Южна Австралия. Засажда се в овощни градини и в градината - в плодородна, добре дренирана почва с съдържание на вар, на слънце.

Мъртви трънички - лечебные свойства

Лечебните свойства на магарето са открити в древни времена. По-късно учените научно обясняват лечебната сила на растението и откриват повече от 100 полезни микроелемента и витамини. Специална стойност е наличието на силимарин, вещество, което може да укрепи клетъчните стени, като по този начин увеличи защитните им свойства.

Мащерка от древни времена третира такива заболявания: холелитиаза, възпаление на жлъчните пътища, заболявания на щитовидната жлеза и далака, отлагания на соли, анемия и ишиас. Но основната специализация на тръниката е, че растението се използва за лечение на черния дроб. В допълнение, тръните са доказали себе си като лечебно средство за предпазване от жълтеница и цироза, както и различни чернодробни увреждания от радиация, наркотици, токсини и алкохол.

Лекарствата, произведени от магарешки трън, подобряват моторните и секреторни функции на стомашно-чревния тракт, повишават защитните свойства на организма във връзка с отравяния и инфекции. Използва се също и млечен бодил за лечение на открити фрактури, тежки лековити язви, разширени вени.

В дерматологията препаратите от магарешки мюсли вземат вътре дерматози, алопеция, алергични кожни заболявания, псориазис, акне, витилиго и червени плоски лишеи.

Thistles потискат производството на хистамин в тялото, които са свързани с главоболие и алергични реакции. В допълнение, мъртвият трън се счита за уникално лекарство, което осигурява оцеляване по време на отравяне с бледа точилка.

Мъртви трънички - лекарственные формы

За медицински цели се използват корени и семена. Семената узряват неравномерно от края на август, така че събирането се извършва до октомври в няколко срока. Корените на трънливите са по-добре копаят през есента. Сухите корени и семена се съхраняват във вентилирана стая в чанти.

Мъртви трънички - для похудения

Тези, които искат да се отърват от излишните килограми, ще бъдат полезни за магарешкия бодил. Помага за актуализиране на цялото тяло и чернодробни клетки, адсорбира токсини и отрови. Такава нормализация на процесите допринася за цялостното изхвърляне на наднорменото тегло и здравето, което не е без значение. За да направите това, подгответе торта от магарешки бодил, като накълцате растението в миксер. Полученият прах се препоръчва да приема една чаена лъжичка четири пъти дневно преди хранене. Ефектът от използването на млечен бодил за загуба на тегло ще бъде забележим през следващия месец след началото на курса.

Мъртви трънички — рецепты

Булгур: тридесет грама прахообразни семена трябва да се готвят при ниска температура в половин литър вода, докато половината от тях се снеме. Трябва да изпиете една супена лъжица отвара на всеки час, след 3 седмици трябва да си починете в продължение на 2 седмици. Ефективно отвара при чернодробни заболявания.

Чаят е направен от трева и пудра от мърша. За да направите това, вземете една чаена лъжичка суровина, изсипете я с чаша вряла вода и настоявайте за 10 до 20 минути. Чаят се препоръчва да пие горещ: 1 чаша сутрин на празен стомах и преди лягане с разширени вени и други заболявания.

Мъртви трънички — противопоказания

Мемлявият трън няма странични ефекти и противопоказания. В същото време естествените лекарства, които се правят от семената, са много по-ефективни и по-безопасни от таблетките.

Коментари

Валентина 11.11.2016 Как да се лекува назална конгестия Станислав Гетман 09/25/2016 Защо всички коментари за някаква "трева", когато за терапевтични и превантивни цели семето на магарешки бодил е било използвано винаги? Да, и в продажбата на магарешки трън, аз не съм се срещал. Семената - да, корени - по-рядко, но можете да намерите, но трева, т.е. стъбла или листа ... Чудесата са само някои :) Марина 05.05.2016 Разбира се, можете периодично да пиете тази билка, особено, тъй като няма противопоказания за нейното използване. И най-важното, както е писано, приемането на тази трева е много по-безопасно от таблетките и другите лекарства. Няма да предизвика никакви странични усложнения. Джулия 05/06/2016 Нито един от тях, ако наистина използват тази трева, когато отравят бледа точилка, всъщност е една невероятна трева. Доколкото ми е известно, отровата на бледа точилка просто умира. И също така чух, че тази билка може да се използва за предотвратяване на чернодробно заболяване. Татяна 6 май 2016 г. Наистина познавам тази билка от дълго време, а именно като много ефективно лечение на черния дроб. Баща ми имаше подозрение за рак и той започна да пие мърша. Най-малко няколко години не е наблюдаван рак.
Share:
Comments