Можете да помпате мускулите без упражнения

Сензационното откритие на австралийските учени е в състояние да направи революция в съвременната медицина: специалисти, които отдавна са работили по проблема за изграждането на мускулите, стигнаха до извода, че те могат да бъдат постигнати без системно посещение в спортната зала и сериозно физическо натоварване.

Учените са открили протеин, който стимулира растежа на мускулите. Като експериментален материал, австралийците използват лабораторни мишки. Изкуственото блокиране на протеина Grb10 на ранен етап, докато гризачите все още не са се родили, доведе до факта, че новите индивиди изглеждаха силни и здрави, тяхната мускулна маса беше много по-голяма от тази на близките, с които специалистите не работеха.

Ако информацията на австралийските лекари бъде потвърдена и новият протеин ще действа ефективно и върху хората, като гризачи, ще бъде възможно ефективно да се борим с дистрофията, възпалението на мускулната тъкан и диабета тип 2.

Докато в хода на проучването не са документирани странични ефекти на протеина. В същото време лекарите казват, че дори ако е възможно да се изгради мускул, не е нужно да се отказвате от физическата активност, защото движението е в основата на нашето здраве.

Share:
Comments