Motherwort - лекарствени свойства и приложение в медицината

Motherwort - Общо описание

motherwort - това е името на целия род на двугодишни или трайни насаждения от семейството на клиринга. Заводът може да бъде само на 30 см, но понякога достига височина от два метра. За всички растения от този род се среща правоъгълен квадратен багажник, който в редки случаи е разклонен. Листата на растението са издънки. В основата на растението са най-големите листа, достигащи 15 см дължина. Докато се приближаваме към върха, листата стават по-малки и по-малко издълбани.

Майсторът цъфти с малки лилави цветя, събрани в кафяви съцветия. Цъфтежа продължава през цялото лято. Плодове на растението - 4 ядки, с размер от 2 до 3 мм, затворени в бодлива чаша. Острите зъби на тази чаша се засмукват в козината на животните и в дрехите на хората. По този начин има разпространение на майчинството в нови територии.

motherwort используется в качестве лекарственного растения (мохнатый и сердечный), но кроме того он используется и кулинарии. Из него, например, готовят щи. motherwort является медоносом. Мёд пустырника имеет светло-золотистый цвет, приятный аромат и особый вкус.

motherwort - виды и места произрастания

Два вида motherwort се считат за лечебни: motherwort (пет-lobed) и motherwort. Родната земя на централата е Централна Азия, въпреки че и Източна Европа има всички основания да претендира за тази роля. В края на краищата, motherwort се среща почти навсякъде, с изключение на пустините и пунктовете за замръзване. В европейската част майсторката може да се намери в близост до огради и огради, на ръба или по селски път, в пустош и в ливади.

motherwort - лечебные свойства

motherwort использует и официальная медицина. Его лекарственные свойства широко признаны. Он обладает седативными свойствами. Аналогичным воздействием обладает валериана. motherwort используется для лечения сердечно-сосудистых заболеваний. В отличие от многих препаратов официальной медицины, не провоцирует побочных эффектов. С помощью пустырника лечат эпилепсию, тромбозы, базедову болезнь, кишечные расстройства и желудочные заболевания. Используется на ранних стадиях гипертонии.

motherwort - лекарственные формы

В периода на цъфтежа на растението се събира трева от два вида лечебни растения (космат и сърдечен). Необходима е само горната част на растението. Използвайте го в изсушена форма. Изсушете растението по-добре в снопчета, висящи под сенници. За добро изсушаване трябва да избягвате пряка слънчева светлина и влажност.

Благодарение на наличните в нея етерични масла, алкалоиди, танини и други лекарствени вещества, тревистата минерална билка е лечебна и се използва като инфузия, тинктура, екстракт.

motherwort - рецепты

С нервна възбудимост, в ранните стадии на хипертония, със сърдечно-съдови неврози използват инфузия на билка Leonurus. Пригответе инфузията от изчислението на 15 грама трева за 1 чаша вода. Вземете супена лъжица до четири пъти на ден преди хранене.

motherwort используется болгарскими фитотерапевтами в качестве дополнительного средства, помогающего снять судорожное состояние у больных эпилепсией. Рецепт настоя: 2 столовые ложки надземной цветущей части растения необходимо залить 200 мл кипяченой холодной воды. Настаивать 8 часов. Получившуюся дозу следует употребить в течение одного дня. Другой вариант настоя: 2 столовые ложки того же измельченного сырья выдерживают 2 часа, залив половиной литра кипятка. Получившийся напиток принимают по рюмке 4 раза в день перед началом еды.

motherwort может помочь в лечении хронического панкреатита с нормальной или повышенной секрецией поджелудочной железы. Следует использовать 2 столовые ложки смеси, в которую в равных дозах входят пустырник (трава), зверобой (трава) и листья перечной мяты. Эту смесь нужно залить половиной литра кипятка и настаивать в течение получаса. Теплый, процеженный настой следует пить по 70 мл трижды в день. Через полчаса после приёма необходимо поесть. Курс приема — 2 недели.

При сърдечни дефекти майката се приема под формата на инфузия. Една супена лъжица суровина трябва да се излее 200 ml вряла вода. Вземете в хладна, но топла форма три пъти на ден (можете да добавите захар) до 50 мл.

Фармация тинктура на майчинството за 30-50 капки до 4 пъти на ден се пие с неврози, хорея, контузии на мозъка, вегетаваскуларна дистония, конвулсии. При кървене от матката, тревата от майчината трева се приготвя под формата на чай и пияна.

motherwort - противопоказания

При приеме самых полезных трав нельзя заниматься самолечением. motherwort способен вызвать аллергическую реакцию и иметь индивидуальные противопоказания к применению.

Препараты на основе пустырника могут стимулировать сокращение мускулатуры матки, поэтому их нельзя принимать ни беременным, ни тем, кто недавно сделал аборт. motherwort способен вызвать кровотечение.Тем, кто страдает артериальной гипотензией, брадикардией, язвой желудка и эрозивным гастритом пустырник противопоказан.

На всички, чиято работа е свързана с повишена концентрация на внимание, не се препоръчва приемане на майчинство, тъй като причинява сънливост.

Лечението за тромбоза и тромбофлебит се извършва само под наблюдението на лекар. При превишаване на препоръчителните дози може да се наблюдава болка в цялото тяло, повръщане, изпражнения с кръв и жажда.

Коментари

Аля 14.08.2016 motherwort замечательное средство против стресса . Нервное перенапряжение на работе привело к потере сна, я на ночь стала пить 2 таблетки пустырника-помогло. Правда во время месячных было сильное кровотечение,чего раньше не наблюдалось.Поэтому принимать пустырник нужно с осторожностью,как любое другое лекарственное средство. Зара 05/03/2016 Разбира се, всеки наркотик може да има противопоказания. И всички тези билки, трябва да вземете с грижи и да не пиете при всяка удобна възможност. Въпреки това, аз също не чух от никого оплаквания за motherwort. мощност 05.03.2016 В нашето семейство, motherwort е също неразделна част от гърдите домашна медицина. Само за всеки случай винаги го купувам. С някакъв стрес, болка в сърцето, приемам майчинство. Не наблюдавах никакви странични ефекти. Въпреки, че може би те могат да се появят в някого. Виолета 05/03/2016 Възможно е да ходя покрай майчинството, без да знам какъв е той. Моята леля, която постоянно пие майчинство, помага да се справя с мъка. По принцип никога не съм чувал, че майчината болка има противопоказания. И че някой се оплакваше от него, не се срещна. Gulya 05/03/2016 Разбира се, за мен чудесна новина е, че майсторът се използва в готвенето. Не мога дори да си представя кой е вкусът му в шках. Просто, аз го възприемам само като тинктура, която се успокоява. Ние майстор не расте, така че нямам възможности, след това))
Share:
Comments