Млякото в прахообразно състояние е опасно

Намирането на натурално мляко в магазина днес е по-сложно от игла в купа сено. Ясно е, че това става на пръв поглед на опаковката - от нормализираната и пастьоризираната започва да се разнася в очите. Обикновеният потребител отдавна е свикнал с тези условия. И какво наистина имат предвид?

2 Bida 45 Dvdf - 500 Ksaa

Основната цел на производителя - да не развалят млякото преди да удари рафтовете на магазините. Методи за обработка му могат да бъдат различни, неизменни има само едно нещо - продукт лишен от повечето вещества върху човешкото здраве. Когато се пастьоризира, млякото се нагрява до 67 градуса в рамките на 30 минути. Това е най-нежният начин за обработка на натурално мляко, което се използва почти навсякъде по света. По този начин производителят убива два заека с един куршум - увеличава живота на съхранение на продукта и притежава своя антибактериален лечение. Много трудно стерилизация - мляко се загрява до 100 градуса по няколко пъти, и веднага след това се охлажда. Този метод напълно унищожава всички ензими, съдържащи се в млякото, и се използва за дълго разстояние транспорт. Уви, но формулата на магазин мляко днес е - колкото по-срок на годност, толкова по-безполезен течността във вътрешността на опаковката.

Но не е толкова лошо. В крайна сметка, преработено естествено мляко - въпреки че някои от естествеността в него се запазва. Нормализираното мляко, специално приведено до желаната степен на мазнина, също е подходящо за консумация. Положението е различно от продукта, получен от мляко на прах. Това lzhemolok днес на рафтовете на магазините с излишък. Тя се нарича "нормализирана реконструирана" или "рекомбинирана", но се приготвя по начин на мигновено кафе. Потребителят не е в състояние да разпознае наличието на прах в вече приготвено мляко, а производителите са толкова мълчаливи за това. Какво е опасно за такова мляко и как да го различавате? Решихме да поискаме помощ от специалисти.

"Основната опасност от такова мляко са оксистеролите, които се образуват, когато се сушат. Те засягат съдовете по-активно от холестерола и според резултатите от последните медицински експерименти може да доведе до рак ", отбелязва А. Милър, Ph.D. "Ето защо, естественото и прахообразното мляко не са продукти, които са идентични по своята полезност."

"Прах в млякото не може да бъде открит, дори с помощта на лабораторни анализи", - казва технология на една от основните млечни продукции Н. Захаров. - "Специалният опит може да помогне - например спектрален анализ. Единственият популярен начин е да оцените продуктите според вашите предпочитания. Прахообразното мляко има специфичен сладък вкус. "

Наскоро в Русия влезе в сила техническа регулация, която контролира качеството на млякото. Сега, според маркировката, в страната няма повече мляко на прах. Всъщност проблемът остава неразрешен. Замяната на природния продукт с прах също се коментира от самите производители. В това състояние на нещата те не виждат нищо ужасно и обясняват това, включително сезонността. "През лятото добивите на мляко са 1.6 пъти по-високи, отколкото през зимата", каза П. Исаев, директор корпоративни комуникации в Unimilk. - "За да се поддържа баланс на доставките, през лятото млякото трябва да бъде изсушено, а през зимата - разредено". Същото мнение споделя и експертът на отдела за оценяване "2К одит - бизнес консултации" Пьотр Клюев. "Суровото мляко не е толкова ужасно продукт, колкото е представено от руснаците", казва той.

Възможно ли е да се намери натурално мляко в руските магазини днес? За съжаление, това е почти невъзможно. Икономическият въпрос се появява отново. Магазините не приемат природно теглено мляко за продажба - има много проблеми с него - бутилиране, измиване на контейнери, специален температурен режим, санитарен контрол. Да, и печалбата от продажбата на течен мляко в магазина получава много по-малко, отколкото от партидата. Проектното мляко има много ниска цена, което означава, че магазинът изобщо не може да получи никакви ползи. Частните собственици са принудени да предават своите продукти на големи фабрики - получава се порочен кръг. Е, основната жертва е потребителят - той просто няма избор. Защото "живо" мляко в магазина днес, за да отиде, все още е безполезно.

Share:
Comments