Мляко с чесън от червеи - правилният инструмент или опасна

Паразитите, живеещи в човек, не толкова отдавна се превърнаха в популярна тема в Интернет. Те са търсени и намерени, наречени причина за всички болести (от обикновена настинка до онкология), те се водят с всички налични средства. Glistam обяви война на всички фронтове.

Винаги има привърженици на естествени (или фолк) методи, които не са склонни да се отрови с химия. Те предлагат много дома, много прости начини да се отървете от паразити: билки, подправки, лук, чесън и много други. Едно от първите места в популярността е млякото с чесън от червеи. Има много рецепти за готвене, както и начини на приложение. Помислете за най-популярните от тях по отношение на здравия разум, логиката и елементарното познаване на физиологията.

Мляко с чесън от червеи: бульон

Начин на приготвяне, всички източници показват приблизително същото:

1. • Пет лобули (или една малка глава) чесън трябва да се почистват, натрошават.

2. • Добавете чесъна маса към чашата с мляко и кипете около 10 минути.

3. Оставете да стои под капака.

4. Вземете единична доза преди лягане или три пъти в 1/3 чаша.

Активната съставка в рецептата, разбира се, трябва да е чесън. В края на краищата науката доказва, че съдържа вещества, които взаимодействат помежду си, за да образуват алицин, силен естествен антибиотик с остър мирис. Неговите чудотворни бактерицидни, противогъбични свойства се използват в медицината, ветеринарната медицина, селското стопанство и ежедневието.

Проблемът е, че веществото е нестабилно и при нагряване се превръща в друго съединение - Ахоен. Вряща вода, или дори само загряване на чесън, ще получите много полезно лекарство, но няма да има allicin там. Обработени с такава напитка, вие гарантирате, че ще намалите "вредния" холестерол в кръвта, избягвайте риска от тромбоза.

Ендеми с мляко и чесън от червеи

Същата смес от мляко с чесън се препоръчва да се инжектира в ректума като микроклистер. Децата препоръчват специално това лечение. Лечението трябва да бъде най-малко 7 дни. В допълнение, че всяка вечер, за да изложи дете или възрастен на такава процедура, изглежда жестоко наказание, варен чесън няма да засегне паразитите така или иначе.

Така че може да се използва чесън без топлинна обработка? Така е, виждаме популярна рецепта:

2-3 скилидки чесън;

• 250 мл студена вода.

Счупете чесъна, изсипете вода, оставяйте я да варя и да направи клизма преди лягане. За да се смекчи действието, се предлага да се замени водата с мляко. Продължителността на лечението е една и съща - една седмица.

Всичко е логично: там, където живеят паразитите, ние представяме лекарството там. Това е само по-голямата част от хелминтите, които не живеят в дебелото черво, но много по-далеч - горните части, тънкото черво и дори бронхите. Как те получават веществата от препоръчаните клизми не е съвсем ясно. Енма, и още повече микро-клизма, не достига до тънките черва.

Особено тревожно е методът на опитни проктолози. Възможни усложнения на чесън клизми:

1. • Механични наранявания на ануса с ежедневното вкарване на върха на клизма. Особено често при деца - те не искат да се отпуснат и страдат, но са склонни да устояват.

2. • Изгаряния с мукозни агенти. Смята се, че колкото повече чесън, толкова по-добре и ако е по-малко - няма да помогне.

3. Нарушаване на бактериалния баланс и измиване на лигавицата от вътрешните стени на червата.

Особено неприятна последица е фактът, че въпреки цялата болка червеите отново се проявяват. Те бяха само разтревожени. След клизми, червеи дори се намират в изпражненията, ако не се излюстяват в червата мляко. Тя трябва да се припише на анализа и да се провери. Повечето от това, което излиза след такива методи на прочистване, е резултат от взаимодействието на "лекарствата" със съдържанието на червата.

Метод на Чингис хан

Ето защо е по-добре да вземеш чесън от червеите и да вземеш млякото вътре, без да се нагряваш. Популярна рецепта днес е методът "Ченгски хан". Чаша фино нарязан чесън трябва просто да се поглъща и измива с мляко, кефир или сок. Особено приятно е, че когато болен черен дроб се препоръчва да не използва доматен сок, той дразни отслабения орган. По-добре от сливата.

Справка! Чесънът е противопоказан при чернодробни заболявания. Други противопоказания за приемане на чесън: язва на стомаха или дуоденална язва, гастрит, панкреатит, хемороиди, жлъчни камъни, различни видове хепатит, епилепсия. При бременност - с повишено внимание.

Гастроентеролозите са сигурни, че с помощта на чаша чесън доматният сок вече не може да окаже значително влияние върху клиничната картина на увреждането на черния дроб. Препоръчителната доза чесън за укрепване на имунитета и предотвратяване на вирусни инфекции - до 3 denticles на ден, излишъкът му отрицателно влияе върху работата на стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовите и нервните системи на тялото.

Заключаваме, че Чингис хан елиминирал по този начин слабите и болните, ако по някакъв начин участвал в този метод. Влаковете за бърза орда от каруци чесън (в промишлен мащаб), предизвикват искрено уважение към командира.

"Така че нашите прадеди бяха лекувани"

Когато не съществуват проучвания на хелминти и лекарства от тях, нашите предци изобретяха всички възможни начини за шофиране на паразити. Терминът "преследване" е много точен, защото червеите наистина не харесват чесъна, неговите фитонциди ги карат да се тревожат, да мигрират. Но техният полет не е само външен с телетата, но и вътре в тялото. Червата на червата може да бъде:

Жълти канали;

• тъкани на червата и други органи;

• цекума (приложение);

• черен дроб.

Ако изходът на някои от нарушените паразити през ректума може да бъде проследен визуално (което се счита за знак за ефективността на млякото с чесън от червеи), тогава миграцията вътре в тялото остава незабелязана.

С последствията, хирурзите трябва да се справят с възпаление на апендицит, дължащо се на задръстване на аскаридите или чревна перфорация; паразитолози, вземане на лекарства за унищожаване на паразити в различни органи. Терапевтите, алерголозите и други специалисти се сблъскват с последствия, когато не могат да установят причините за различни симптоми и оплаквания.

Обратите внимание! Ефектът от миграцията на червата понякога се наблюдава при случаи на използване на ниски дози от лекарства от хелминти, при така наречената "профилактика".

Чесън с мляко от червеи: как да се изчисли дозата

В зората на паразитологията лекарите активно използваха растенията, за да изгонват хелминтите. Приготвени са препарати от панделки, пелин, тъпан, чесън в различни дози и видове. Необходимо е точно да се установи концентрацията, при която паразитите умират, а токсичните ефекти не застрашават човешкото здраве, принуждавайки науката да работи върху синтетичните наркотици.

Прилагайки билкови препарати, точната дозировка не може да бъде изчислена. Всички вещества, които убиват червеите, са токсични за хората. Предозирането е опасно за здравето и живота, а малка доза причинява предаването на инфекцията на нетипични места за нея.

Алилизин, извлечен от чесън, все още е невъзможен заради нестабилността му. Тя бързо се разпада в стомаха, концентрацията в кръвта продължава няколко минути. Антимикробни, антибактериални свойства на чесъна могат да бъдат показани и не могат да убият всички червеи.

Как да се отървете от червеи в 21-ви век

Постиженията на паразитологията от средата на ХХ век позволяват да се отървем от най-честата хелминтиа, като вземем една, рядко - няколко таблетки. Създадени вещества, които имат минимален ефект върху хората. Някои убиват паразити, други парализират. Има отделни препарати за всеки вид хелминти, но има широк спектър. Можете да изчислите точната доза на лекарството по тегло, възраст, здраве. Специално за деца и бременни жени са разработени безопасни форми на лекарства.

Никой терапевт няма да възрази, ако един чесън с мляко се използва (с грижа) за укрепване на имунитета, като помощно средство при лечението на лекарството. От червеите има прост алгоритъм:

• три пъти, за да премине обичайния анализ на изпражненията към яйцата на хелминтите;

• установяване на тяхното отсъствие или наличие;

• определяне на видовете, принадлежащи към паразити;

• получавате лечение.

Тройният анализ има доверие близо до 100%. Ако лекарят има съмнения, тестовете за кръвта и другите лабораторни методи за изследване се определят допълнително. След установяване на формата на хелминта, възможно е да се избере точно подготовката. По-често се откриват вируси и аскариди, за пълно излекуване може да има достатъчно едно пиянско таблетки.

Повечето нежелани реакции от "химията" причиняват смъртта на паразити в тялото на гостоприемника, опияняващи продукти от тяхното разпадане. С точната дозировка, диетата и помощта на традиционната медицина, последствията (гадене, диария, главоболие) не се появяват или изчезват след няколко дни.

Чесънът и млякото са отлични продукти, които могат да запазят и укрепят здравето на човека. Истината е да ги използвате за това, ще трябва да поставят правилните места в разумни дози.

Share:
Comments