Микоплазма - причини, симптоми, диагноза, лечение

Микоплазма представлява най-малките бактерии, които могат да живеят както в растения, така и в тялото на животните и хората. Що се отнася до човешкото същество, 16 вида микроплазми живеят в тялото му. От тях 10 вида се намират в устата и гърлото, а останалите 6 са на гениталиите и уринарния тракт.

Причинява микоплазмата

В повечето случаи инфекцията се предава по полов път. Само от време на време човек може да се зарази с домашния път. По време на тази болест при мъжете, тестисите, семейните везикули, пикочния мехур, парауретралното гърло и други са засегнати. Що се отнася до жените, те са засегнати от уретрата, вагината, шийката на матката, яйчниците, фалопиевите тръби, вестибуларните жлези.

Mycoplasma - симптоми

При тази болест мъжете и жените могат да имат определени симптоми. При жените микоплазмата може да се прояви като болка в средата или в края на менструалния цикъл. Също така, може да има "намазка" с кафяв оттенък преди и след менструация. Сред симптомите може да се отбележи интермемруално разпределение на кръвта.

Ако човек наблюдава в своето или нейното снижение течност в гениталната област, която на външен вид изглежда като млечна суроватка, това е друг симптом на такова заболяване като микоплазмата. Различни кожни обриви, по-голяма склонност към настинка, сърбеж на външните гениталии, болка в черния дроб, които по никакъв начин не са свързани с холецистит - всички те са симптоми на микоплазмата.

Микоплазма - диагностика

Поради факта, че там няма характерни черти директно за микоплазмоза, където размерите на микроорганизмите не дават възможност да ги види с помощта на микроскоп - диагностика на заболяването се осъществява изключително чрез различни лабораторни тестове, които, от своя страна, са доста сложни. Към днешна дата, сред най-важните Микроплазмени диагностични методи могат да се разглеждат като метод за имунофлуоресцентно изследване на специфични органи, като се използва метода на ензимен имуноанализ и ДНК диагностика и взаимни фондове.

Микоплазма - лечение

Микоплазмозата, подобно на други инфекции, които се предават по полов път, е трудно да се лекува. Въпреки това, въпреки това, някъде в 95% от случаите, лечението на болестта дава положителен резултат и води до пълно възстановяване на пациента. Един от най-ефективните начини на лечение е използването на антибиотици.

Трябва да се отбележи, че не всички съвременни лекарства са ефективни. Сложността на лечението с микоплазма се характеризира със спецификата на самата инфекция: тя не притежава клетъчна мембрана. А най-голямата част от антибиотиците действа само върху протеинови елементи.

Ето защо е препоръчително в този случай да се консултирате с лекар, който ще предпише най-подходящия курс на лечение. Що се отнася до самолечението на микоплазмата, то не само не дава положителен резултат, но може значително да разваля здравето на човек.

Тъй като човешкото тяло няма имунитет към тази инфекция, обикновено лечението е скрито и при двата сексуални партньори. В този случай, лечението трябва да бъде индивидуално определено. След като пациентът е преминал курс на лечение, ще трябва да повторите всички тестове. Благодарение на този подход, проучването ще покаже колко е ефективно лечението, въз основа на което може да се каже, че пациентът се е възстановил.

Що се отнася до превенцията на микоплазмата, тя трябва да изхожда от съвременните възгледи за епидемиологията, както и от етиологията на въпросната болест. Методите за превенция са същите като в случаите на други инфекции, предавани по полов път.

Share:
Comments