Мигрена - причини, симптоми, диагноза, лечение

мигрена означава заболяване под формата на редовно повтарящи се пристъпи на силно главоболие. В повечето случаи подобни болки се наблюдават в една част на главата, докато не са свързани с мускулно или кръвно налягане.

мигрена - причины

Точните причини за мигрена все още не са установени.

мигрена - симптомы

Основните симптоми на мигрена се състоят от повтарящи се пристъпи на силно главоболие. Обикновено такава болка възниква само в половината от главата. Сред другите симптоми на мигрена, можете да забележите повръщане, гадене, замаяност, много слаба толерантност към звуците и ярки цветове, постоянна летаргия и сънливост, повишена умора. Наред с други неща, по време на диагностицирането на мигрена, симптомите могат да бъдат запълнени с нарушения на чара и зрението.

мигрена - диагностика

Често диагнозата на болестта е прекомерна, с други думи, човек независимо определя мигрената изобщо. Или, напротив, много пациенти се примиряват с главоболието, забравяйки дори да потърсят медицинска помощ. За да е налице съмнение за мигрена цефалгия, главоболие трябва да има поне един от следните два критерия: пулсиращ характер, сравнително висока интензивност на болката и трайно намаляване на човешката дейност, едностранна локализация печалба по време на тренировка.

За да се диагностицира мигрена, по време на главоболие, трябва да се придружава или гадене или повръщане, или фотофобия, или фобия, които траят от 4 до 72 часа. Диагнозата на мигрена се улеснява в присъствието на наследствена анамнеза.

мигрена - лечение

Към днешна дата има много различни лекарства, които един лекар може да посъветва, за да преодолее мигрена. Особено ефективна може да бъде опцията, когато пациентът приема различен вид медикаменти, в зависимост от тежестта на мигрена.

Например, ако човек се е събудил с ужасно главоболие, тогава можете да приемате лекарства, насочени директно срещу мигрена, където можете да включите триптан. Ако пациентът смята, че скоро ще получи мигрена, то в този случай дори и обикновените аналгетици могат да ви помогнат. Ако главоболието не изчезне след употребата на наркотици, то трябва да се вземат по-специфични лекарства. Само лекуващият лекар е в състояние да посъветва кои лекарства ще бъдат безопасни, взети заедно.

Ако обикновените болкоуспокояващи са неефективен метод, терапевтът може да припише прокинетиката, за да подобри потока на обикновените болкоуспокояващи в кръвта.

Лекарят предписва специални лекарства, когато мигренозните атаки се случват в гърлото и раменете мускули. Такива лекарства включват толфенамовиунова киселина, диклофенак, напроксен.

Струва си да се отбележи, че мигрена може да бъде преодоляна без употребата на наркотици. Например, ако се наблюдават леки мигрени, те реагират добре на сън. Ако пациентът успее да заспи, тогава след мечта ще се наблюдава или пълно изчезване на болката, или частично облекчение.

Втората не-наркотична превенция се състои в изключването на провокиращи фактори. Необходимо е да разберете в кои ситуации най-често се случва мигрена, какви напитки или храни могат да причинят атака. В случай, че такива продукти бъдат открити, е желателно в бъдеще да не се използват, за да не се предизвиква появата на нови мигренални атаки.

Коментари

Daha) 05/15/2016 Имах постоянни главоболия, отколкото когато не бях лекуван. В резултат на това претърпях две курсове на лечение в клиниката на Rosmid и сега спя никой, заспивам без хапчета. Благодаря ви, че все още има добри лекари. НаташаL 05/13/2016 О, страдах с главоболие, страшно е да си спомня. Отърва се само след като в клиниката "Росмид" е проучено и е преминало или е имало курс на лечение. И преди това, какви таблетки не са написали, но само да им помогнете не. Единственото облекчение беше да вдигне главата и да лежи. Е, ако настъпи домашен удар и на работа, просто кошмар. NattaSHA 05/09/2016 О, страдах с главоболие, страшно е да си спомня. Отърва се само след като в клиниката "Росмид" е проучено и е преминало или е имало курс на лечение. И преди това, какви таблетки не са написали, но само да им помогнете не. Единственото облекчение беше да вдигне главата и да лежи. Е, ако настъпи домашен удар и на работа, просто кошмар. Лидия 05/07/2016 По-рано периодично, веднъж месечно, страдах от тежки главоболия. Обикновено те са продължили 2-3 дни. Натиск, докато бях в района на 120 до 80. Няма болкоуспокояващи, антиспазматични средства не помогнаха. Опитах се да направя акупресура, потърках в моите слепоочители подобно на звезда, направих студени компреси, увих главата си с вълнена топла кърпа, нищо не помогна, болката се усили при най-малкото физическо напрежение. Вече минала една година, откакто преминах курс на лечение за мед. център Росмид, и искам да кажа: не помня сега за мигрена. НаташаL 05/04/2016 О, аз губех с главоболие, страшно да си спомня. Отърва се само след като в клиниката "Росмид" е проучено и е преминало или е имало курс на лечение. И преди това, какви таблетки не са написали, но само да им помогнете не. Единственото облекчение беше да вдигне главата и да лежи. Е, ако настъпи домашен удар и на работа, просто кошмар.
Share:
Comments