Medunica - лекарствени свойства и приложение в медицината

Medunytsya — общее описание

Род Medunytsya Има малки трайни насаждения от семейството на растения от бора. Разклонената коренища се разпространява плитко под земята. През пролетта се развиват ниски стебла: по правило от десет до тридесет сантиметра. Листата на белодробния сесил, удължени, спуснати, леко грубо. В горната част на стъблото цветя цъфтят, които имат интересна черта. В началото на цъфтежа, тяхната корола с венчелистчета е наситена с розово оцветяване, а в края на краищата те придобиват син цвят. Периодът на цъфтеж е през март-април.

Medunytsya — виды и места произрастания

Родът Medunitsa е малък и има само 14 вида, които растат предимно в страните от Евразия. Жилищна медуника в широколистни гори, жив плет, може да се намери и в храсталаци и сенчести места. От няколко вида естетическа и медицинска стойност има само няколко типа:

- Медуска космат - обитава навсякъде, е обичайно в Русия;

- Medinica medicinal - се отглежда като декоративно растение, което се използва за медицински цели. Расте в горския пояс на Европа и се среща на британските острови. Руското местообитание е регион Калининград;

- Darkwort тъмни (или неясни) - живее в Европа и европейската Русия, заема горски и горски степни зони. Това е популярно декоративно растение, принадлежащо към групата "снегорини".

Други по-малко значими видове са малките ливади на белия дроб, планината, червените, захарните, розовите, меките, дългите листа и др.

Medunytsya — лечебные свойства

Медицинският лекарствен продукт се използва в народната медицина от древни времена. Използва се като отхрачващо, диуретично, успокояващо, аналгетично, хемостатично, противовъзпалително средство, както и за лечение на белодробно-бронхиална (астма, бронхит, пневмония, туберкулоза) и стомашно-чревни заболявания. Външно лечебно растение се използва за кожни заболявания. В някои страни например в Англия се консумират листата на белия дроб.

Medunytsya — лекарственные формы

Подгответе и изсушете надземната част на растението: цъфтящите издънки заедно с листата се отрязват на самата повърхност на почвата и се изсушават в малки връзки в окачено състояние. Сушенето е възможно на слънце в открито пространство или на закрито при изкуствено загряване (до 40 градуса), трябва задължително да се вентилира. Освен това всички части се смилат, смляват се на прах и се използват за приготвяне на медицински инфузии, бульони и др. Срокът на годност на готовия екстракт е не повече от две години.

Medunytsya — рецепты народной медицины

Инфузия за заболявания на червата, гастрит, пептична язва, хемороиди и диария: една шепа сухи билки изсипете един литър вряла вода, оставете я да варя за 2 часа, след това се напрягайте, оставете тревата да се отцежда и използвайте половин чаша инфузия няколко пъти на ден. За да се постигне най-добър резултат, растителността на белия дроб може да бъде смесена със смляното ленено семе.

Отвара за белодробни и бронхиални заболявания: две до три супени лъжици от Medunica заливат 400 гр. стръмна вряла вода, настояват за няколко часа, след това изтръгнете суровините и вземете сто милилитра 3-5 триене. на ден. По-концентриран бульон се използва за лосиони и промивки с язви, furuncles, супресиращи рани, обриви и др.

Ястията от листата на медлата също са полезни в случаите на тежка кашлица, бронхит и пневмония (като допълнително средство за основна терапия, разбира се), а прясно изцеден сок и каша от листата имат антисептичен и ранен ефект, премахват сърбеж петите, елиминира мазолите и космите.

Medunytsya — противопоказания

Нямаше противопоказания за употребата на медикаменти въз основа на белодробна треска. Струва си да се подчертае само индивидуална непоносимост и дете до 3 години.

Коментари

Жана 28.04.2016 Много от тези цветя растат в градината ми. Специално ги купувам за декорация. Аз наистина ги харесвам. За лечебните свойства на тези цветя не очаквах. Благодаря ви. Уверете се, че се прилага по някакъв начин, например, от царевицата и калуси може. Лика 04/04/2016 Оказва се, че тези цветя са напълно годни за консумация? Interesnenko. Така че, не е нужно да готвите нито един от тях, нито да настоявате за алкохол. Ако кашлица, просто дъвчете няколко цветя и ред)) Първият път, когато чувам за това, това не е цвете, а зеленчук ... Оля 4/28/2016 Уау, ти! И с какво е интересно да се яде в Англия тези бедни цветя?))) И най-важното е защо?)) Странни те, британците ... Но ние тук сме прости, използваме белодробна жлъчка като отвара, много добър за стомашни и чревни заболявания , Бианка 04/04/2016 Имаме много от тези цветя. Самата майка ги отглежда в градината. За декорация на цветни лехи и територия като цяло. Аз наистина харесвам тези цветя. За някои от неговите лечебни свойства, аз, разбира се, не чух. Ще отбележа, че вероятно е полезно. Оксана 04/04/2016 Точно - живейте век, научете се! Аз бях съзнателен живот, мислех, че е съвсем различно растение !!!!)) Не изглежда като тези цветя. Сега разбирам объркаността на лицето на хората, когато казах, че мирише на медлин. И не коригира никого!)))
Share:
Comments