Масаж на лицето от бръчки - за ефективно подмладяване на

Обновяване на младостта днес е възможно в много отношения.

Сред тях са различни хирургически скоби, инжекции от Botox.

Тези процедури са популярни в повечето случаи с обществени хора.

То е оправдано от факта, че такива методите за подмладяване са доста скъпи, а средната жена не може да си го позволи.

Освен това винаги има възможност за неочакван резултат. И корекциите са допълнителни разходи.

Има изход от тази ситуация. Просто трябва да знаете как да направите масаж на лицето от бръчките, за да си помогнете да изглеждате по-добре.

Масаж от бръчки: направете или не

Масажът е манипулация с кожата, не можете да я третирате безотговорно. Като пълноправно лечение, той има индикации и противопоказания. Започнете да правите масаж на лицето от бръчките на всяка възраст, в зависимост от това кога се появяват първите бръчки. Но средно това е на 28 години. Ако започнете процедурата веднага след откриването на първите бръчки, можете да постигнете добри резултати, като значително забавите стареенето. Превантивната поддръжка в този случай е приветствана.

Но въпреки относителната безопасност, все още няма достъп до масаж на някои хора. Противопоказаниями към процедурата е наличието на кожни заболявания и определени явления върху нея. За да не влошите ситуацията, трябва да изоставите масажа и да намерите по-приемлив начин за себе си да се подмладите.

Това предупреждение се отнася до остри кожни заболявания, алергични и възпалителни реакции, акне върху кожата на лицето. Алергичната реакция може да се прояви като обрив, пукнатини и зачервяване. Също така е невъзможно да се извърши процедура за тези, които имат брадавици, къртици и големи папиломи. Увреждането на тези формации може да доведе до най-лошите последици.

Също така е необходимо да се откаже масаж в лошо здравословно състояние, например при повишена температура. Слънцето също е знак, че масажът трябва да бъде отложен.

Ако на лицето има свежи рани, белези, язви, ако наскоро имаше наранявания на лицето - масажът е противопоказан. Списъкът се допълва от увеличена растителност на лицето и добре маркиран съдов модел.

За желания ефект без странични ефекти е необходимо да се помни, че масажът се извършва само на здрава кожа и с добро здраве.

Как да направите масаж на лицето от бръчки: видове, техники и подготовка

След като се уверите, че няма противопоказания, можете да започнете да се подготвяте за масаж. Преди да направите масаж на лицето от бръчките, трябва да подготвите кожата на лицето и ръцете. Кожата на лицето трябва да бъде задушени (например, после душа) и Пречистеният, Можете да изпарите с гореща вода, да се измиете за няколко минути или да използвате отвара от някаква билка. Ръцете трябва да бъдат напълно чисти и дезинфекцирани. Те също така трябва да бъдат меки, за да не се надраскат и да не дразнят кожата. В допълнение към ръцете, масажните инструменти са кремове и масажни масла (лен, пшеничен зародиш). На техния избор трябва да се обърне специално внимание. Кремът е по-добре да изберете хипоалергенни. Като масажно масло може да се сервира и маслини. За тези, които имат мазна кожа, можете да добавите няколко капки лимонов сок или да използвате бебешки прах или талк като материал.

Основното правило на масажа на лицето - това е плавност и точност на движенията. Пръстите трябва да удрят кожата и да се плъзгат по нея, и в никакъв случай не трябва да бъдат смачкани и опънати. Въпреки че някои видове тази процедура позволяват по-активни действия.

Има няколко техники за масаж на лицето. Всеки от тях е отговорен за определен ефект.

помилване с помощта на дланите или пръстите на краката увеличава кръвообращението и извършва отстраняването на токсините.

Растирание прекарват и с помощта на върховете на пръстите, извършващи кръгови движения. Тази техника се използва за елиминиране на едем, стимулиране на кръвния поток, намаляване на белезите и елиминиране на мастните депозити.

Разминание помага да се облекчи напрежението от мускулите на лицето и да се подхранва кожата. Тази техника се произвежда чрез улавяне на мускулите на лицето и месене с два или три пръста.

Също е ефективна и широко разпространена потупване. Эта техника представляет собой движения подобные легким ударам с небольшого расстояния. У этой техники есть этапы — сначала потупване производят пальцами, а после ладонями. Эта техника направлена на укрепление мышц лица, улучшение работы сальных желез.

Пръстите или дланите също могат да бъдат вибрации упражнение - поставянето им на кожата, произвеждат подходящи движения.

При помощи изтръпване се постига и значителен подмладяващ ефект. Направете ги с палеца и показалеца по траекторията на линиите за масаж. Скобата е дълбока.

Обърнете овалното лице и направете кожата еластична, като използвате техники за прилагане, За да направите това, използвайте върховете на пръстите си или ръцете си, за да натиснете върху кожата.

Има няколко вида масаж, базирани на горните техники. Например, Японски масаж, Значението му е монотонен натиск върху определени точки. Японският масаж е насочен към унищожаване на бръчки под очите и наоколо. Техниката е следната - натиснете три пръста от двете ръце до средата на челото, след това пренарежете пръстите приблизително 1 до 2 см във външната посока, натиснете. Има няколко стъпки в тази посока.

Второто действие на този масаж - съсредоточено върху дължината на веждите, поставя върху тях пръстите в началото, края и средата на веждите. правя натискане, След това преместете пръстите във външния и вътрешния ъгъл на окото и натиснете, но не силно, защото очите са много чувствителни.

Между веждите има област над моста на носа, където също е необходимо да натиснете три пръста.

Натискът на три пръста на двете ръце се поставя под веждите, над окото и леко се притиска. Също масажирайте долния клепач.

Три пръста на двете ръце се намират на скулите на нивото на ноздрите (от всяка страна на лицето) и се натискат за няколко секунди.

С един пръст натиснете долната част на носа над горната устна и с два пръста в ъглите на устните. Крайната точка за притискане в този вид масаж е точката под долната устна (канал).

Как да направите козметичен масаж на лице: последователността на действията

Въпреки разнообразието от техники и методи, последователността на действията на правилния анти-стареене масаж е винаги една и съща. Знаейки някои правила, можете да направите лицев масаж от бръчки, колкото е възможно по-ефективно.

Итак, для начала нужно подготовить кожу и руки. Кожа должна быть Пречистеният от косметики, грязи и жира, и задушени. Очистить кожу можно при помощи лосьона, смывки или даже обычного мыла, если под рукой не оказалось специальных средств. Затем наносят крем или масло и приступают к самим массажным манипуляциям.

Първият масаж е челото. Тази област трябва да бъде обединена в кръгови движения, като се започне от носа към храмовете и до линията, където започва растежът на косата. Онези, които имат дълги дълбоки бръчки на челата си, трябва също така да ги удрят и да ги разтеглят.

Следващият етап е масажът около очите. Нужно помнить, что область над глазом массируется в направлении внешнего угла, а область под глазом — в направлении внутреннего угла. Также нужно не переусердствовать с интенсивностью движений, так как кожа около очите очень нежная и чувствительная.

След това отидете на масаж носа, Правилно е да започнете масажирането от крилете и да отидете на ноздния хрущял. Малко над нивото на крилата на носа, но под зоната под очите е друга линия за масаж. В този случай трябва да действате в посока на външния ъгъл на окото.

масаж бузите, който следва това, се извършва с помощта на три пръста на всяка ръка и се пренася от границата на крилата на носа (или границата на горната устна) към храмовете.

След това се отървете от бръчките, които се формираха в ъглите на устата, За това движенията на масажа трябва да бъдат насочени навътре - от брадичката към ъглите.

Сам вече брада и скула масирани с техниката на потупване на пръстите си.

След приключване на процеса на масаж на лицето, отидете на врат, Тази област е също толкова важна, колкото лицето. Поради подценяването на областта на шията, най-често запазва недостатъците си и може лесно да разкрие истинската възраст на жената. Лесно стягане до брадичката - упражнението е достатъчно просто, но е ефективно.

На последния етап, масажирането може да се извърши чрез потупване и потупване на цялото лице.

Ако маслото за масаж или кремът е оставено, трябва да бъдат почистени със салфетка, леко мокро лице. В края на краищата, хвърлете главата си назад, като държите ръцете си за няколко секунди - това ще помогне за облекчаване на напрежението.

Как да направите масаж на лицето от бръчки - правилната техника

Можете да направите масаж на лицето от бръчки по различни начини, но също така е полезно да знаете кои упражнения помагат да се бори с определен вид бръчки. В зависимост от това кои бръчки са най-забележими, можете да обърнете внимание на едно или повече от следните упражнения.

Если беспокоят особенно заметные вертикальные морщины на лбу, избавиться от них поможет следующая техника массажа. Пальцы кладут на центр лба, у переносицы. Подушками пальцев производят натискане на кожу, и аккуратно проводят ими по направлению к вискам. Поглаживающим движением возвращаются к центру лба. Эффективность упражнения достигается при совершении 10 подходов.

Тези, чийто проблем е назолабиалните гънки, е необходимо да се направи масаж в съответствие с тази техника - натиснете два пръста в вдлъбнатините в близост до ноздрите.

Морщины около очите появляются, пожалуй, раньше остальных. Поэтому профилактикой и терапией против них являются легкие постукивания пальцами верхнего века, а потом нижнего.

Дълбоките бръчки по лицето ще бъдат по-малко забележими, ако държите масаж с изтръпване на кожата. Направете такъв масаж от бръчки, отървете се дори от най-дълбоките възрасти.

Как да направите масаж на лицето от бръчки - правилната техника: советы профессионала

Направете масаж на лице от бръчките у дома, можете да пропуснете някои важни точки. Това може да доведе не само до нежелани последици, например раздразнения, но и до обратния ефект - появата на бръчки.

Ето защо е по-добре да се запознаете с тънкостите на всички етапи от процедурата предварително и да изясните ползите от тях. За да се затопли мускулите преди масажа чрез нагряване, е необходимо, защото те ще бъдат по-добре подложени на масажни движения.

За да не падне косата в ръцете по време на масажа, най-добре е да я скриете под шапката или да я вържете добре.

По време на масажа съществува риск от инфекция. За да не се случи това, трябва да обърнете внимание не само на чистотата на ръцете, но и на ноктите. От под ноктите трябва да се премахне мръсотията.

Дори ако кремът, който се използва, е хипоалергичен, не е излишно да го проверявате първо на ръката. Същото важи и за маслото за масаж.

Обърнете внимание на линиите за масаж на чертежите, за да не забравите правилната траектория за масажиране на всеки сайт на лицето.

Share:
Comments